2015-05-07 16:05
Milda,
Endometriozes pozymiai: skausmai pilvo apacioje, arba sonuose(kiausides), skausmas tustinantis, kartais pilvo putimas, skausmas ties juosmeniu nugaroje, nenesines nereguliarios, tepimai, sokolado spalvos isskyros per menesines, vaginoze. Bet sie pozymiai gali buti labai individualus, vienai gali tik kartais paskaudeti sonus, ar nugara, o kita ir nieko nejaus tik nepastos greitai. Jokie tyrimai sios ligos nenustatys, vienintelis budas tai mini operacija. Man padare nedideli pjuvi, 3 cm. ilgio apcioje ir bamboje. Ten viduje, jei yra ataugos jos yra pasalinamos ir tuo paciu apziurima. Ta pacia diena as jau isejau namo. Po sios operacijos gydytojai rekomenduoja bandyti pastoti kol endometriozes zidinys ves neataugo. Nes endometrioze ji vis atsinaujina. Visa tai man atliko Floridoje, bet grizdusi i Klaipeda mano gydytoja sake kad visa tai yra daroma ir Lietuvoje. Endometrioze tai viena is labiausiai papltusiu nevaisingumo priezasciu. Bet moterys patoja! Ovuliacijos testeri as uzsisakiau per Inerneta. Jis vadinasi Ovulite ir naudojamas tik su seilemis ir labai paprastas. Bet juos gamina ivairios firmos ir jie gali tureti kiek kitokius pavadinimus. Nezinau ar ji galima isigyti Lietuvoje bet jus pabandykit paklausinet vaistinese ar jusu gydytojo, nes tai gana nebrangus ir patikimas dalykas. O jei ne, tai paieskotite Inernete. As net zinau tikslia mano pastojimo diena. O kas liecia kontraceprines, cia Floridoje ginekologai rekomenduoja isbandyti si medota pries darant operacija, nes jis paprastesnis ir pigesnis. Kaip minejau dvi mano drauges jas vartojo istisai 3 menesius nenutraukdavo net gale ciklo. Tokiu budu isnyko menesines, ir matomai sis pokytis organizme yra palankus bandant pastoti, nes jos abi pastojo, ir viena is ju turejo tik viena kiauside (kita jau buvo isoperuota). Bet jus pasitarkite su gydytoja. Ir is savo patiries jums rekomenduociau rinktis gydytoja atsargiai, nes as perejau labai daug gydytoju kurie gal but sioje srityje (nevaisingums, endometrioze )neturi daug patyrimo ir jums nebus is to naudos tik nusivylimas. Pries renkantis gydytoja pasiteiraukite jo metodus, ar jis yra daug gydes moteru kaip jus ir t. t. Linkiu jums sekmes ir nenusivilkite. Gal but uzsiimkite joga ar kokiais kitais relaksacijos metodais, nes psichologine busena yra labai svarbu (as studijavau psichologija univeristere ir tuo esu isitikinusi).