2015-06-20 12:06
Ka manote apie polenta? Ar daznai gaminate?
Vasarinė polenta
Porcijos: 4
Paruošimo sudėtingumas: lengvas
Ruošimo laikas: 30 min
Reikalingi produktai:
1 puodelis kukurūzų kruopų
3 puodeliai vandens
100 g tarkuoto fermentinio surio (galima ir daugiau; vietoj sūrio galite naudoti tofu)
½ puodelio susmulkintų svogūnų laiškų
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 žalioji paprika
1 raudonoji paprika
2 pomidorai
½ valgomojo šaukšto džiovinto raudonėlio
Šiek tiek susmulkintos petražolės
Druskos
Raudonėlio
Įprastinis puodelio dydis – 250 ml, tačiau svarbiausia išlaikyti produktų proporcijas, t.y. visus matuoti to paties dydžio puodeliu.
Užvirinkite pasūdytą vandenį ir po truputį įmaišykite kukurūzų kruopas. Virkite apie 5 min., maišydami sudėkite fermentinį sūrį bei svogūnų laiškus. Virkite ant itin mažos ugnies ir pridengę dangčiu, nes kukurūzų košė "mėgsta" spragėti.
Kol kukurūzų kruopos verda, aliejuje pakepinkite smulkiais kubeliais supjaustytą papriką ir taip pat įmaišykite į košę.
Į riebalais išteptą kepimo skardą (galite naudoti ir asmeninius indelius) suverskite polentą bei išlyginkite.
Riekelėmis supjaustytą pomidorą išdėliokite ant polentos, pabarstykite raudonėliu ir 220 laipsnių orkaitėje kepkite apie 20 min. Jei pageidaujate, galite pabarstyti ir tarkuotu, fermentiniu sūriu.
Iškepusią polentą pabarstykite petražolėmis, leiskite kiek praaušti ir supjaustykite gabalėliais.
pakeisiantis bulves ar makaronus. Ne tik skanus, lengvai pagaminamas, bet ir sveikas.