2015-05-17 21:05
Aš ne gydytoja, bet gal padės keletas patarimų ir žinių iš mano asmeninės praktikos. Dėl veido odos pirmiausiai būtina pasitikrinti dėl veido erkės (demodex). Tą galima padaryti net be gydytojo tiesiog susimokėjus odos ligų poliklinikos laborantei. Ir neklausykit, jei daktarai sakys, kad nepanašu į erkę. Aš per tokius sakymus pravaikščiojau su erke gal 10 metų ir gražiausius metus buvau spuoguota ir alergiška oda. O erkė išgydoma. Ypač svarbu odai ir plaukams - nerūkyti. Na, pasitikrinti skydliaukę, hormonų apykaitą, sutvarkyti virškinimą, mažinti kavą, saldumynus - tą, turbūt, žinote. Vakare veidą valykite ne su pieneliais ir valikliais, bet būtinai nuplaukite su specialiu skystu muilu. Netepkite riebiais kremais - tik apie akis. O dėl plaukų - čia jau lemia bendra organizamo būklė. Kaip saugoti plaukus - turbūt žinote. Nebijokite plauti. Jei turite daug pinigų - dabar "Sarmoje" ir euro vaistinėse yra prancūziška "Furterer" plaukų priežiūros linija. Iš tiesų puikus dalykas. Jeigu tinka spalva - plaukus dažykite tik chna ir basmos mišiniu - jų dar yra pirkti pigiose parduotuvėse ir kioskeliuose. Jokių kitų dažų, kad ir brangiausių.
Ir mažiau galvokite apie karjerą. Praleisite tinkamą laiką turėti vaikų - paskui nagus graušitės, nors dabar gal taip ir nemanote.
Sėkmės!