2015-08-23 14:08
Žinau, dažnokai būna taip, kad abi pusės jaučiasi įskaudintos ir nei viena nepasibeldžia artyn link. Iš to, principo.
O mano atveju, kiek kitaip. Manęs tiesiogiai neįskaudino ir aš neįskaudinau. Tiesiog buvome labai artimi žmonės, dalinomės viskuo. Jų vaikai, nuo 5 metų iki paauglystės, visas vasaras leisdavo mano kieme, nes aš gyvenau ne bute. Jeigu aš augindavau daržoves, uogas ir kt., visada skaičiuodavau 3 šeimom. Visos šventės bėgdavo neišskiriamai kartu. Jeigu būtų kas nors tada pasakęs, jog bus kitaip...būčiau metusi akmenį...didelį.
Mes tolom palaipsniui, proporcingai mano bėdoms, ligoms, o jų - materialiam ir socialiam augimui. Kol galiausiai - tiesioji linija, ne ta, kuria ateinama. Aš nesuvokiu savo jausmo, nežinau,kiek tai jaučiuos įskaudinta, bet liko greičiau, ilgesys. Prisimenu kiekvieno gimimo dieną, sunku žiūrėti į viso gyvenimo mūsų bendras nuotraukas. Daugiausia, ką atpažinau savy, tai, kad turiu stiprų giminystės kraujo ryšį. O dar kartu užaugta, kartu išgyventa. Kai aš šiek tiek atsitiesiau, bandžiau atsargiai pasibelsti,bet šiltai į vidų niekas nepakvietė. Duris atidarė, bet -tik...
Nuo to momento, aš vis labiau atsitiesiu, nes turiu sūnų, kuris kaip skydas nuo visų silpnų mano pasaulių. Kažkaip netikėtai šį mėnesį gavau žinutę nuo vienos šeimos, kuri įspėjo, jog rdquo;greit susitiksim. atvažiuoja. aplankytirdquo;. Hm...nežinau...vėl pasimečiau. Ir nežinau, ar laukiu. Koks dar jausmas yra tarp laukimo ir ne? Pareigos? Mandagumo? Na, ne, kad vis - ne tai. Lyg kažkas užkėlė mano širdies vartus...lyg vakaras vėlus...
Mano brangieji žmonės dabar turi aibes draugų. Ir ką čia aš dabar...akys nemato-širdies neskauda.
Aš taip pat turiu draugų. Mažai. Jie atsirado tada, kada man labai buvo sunku. Bet gi, būtinai, gyvenimo sinusoidė pradeda savo grimasas: matau, kad dabar aš -jiem labai reikalinga. Nes galiu tai, ko jie negali. Aš dėl jų - visada būsiu laiku ir reikiamoj vietoj. Skambinsiu arba ieškosiu. Ką ir darau.
O tą savo ilgesio jausmą bandysiu blokuoti. Ieškau metodo. Nes kiti jausmai į širdį nesugrįš - surado ilgam laike šiltesnes vietas..
Taip dabar jaučiu ar galvoju. O kaip bus - vėl
NEŽINAU.