V

2015-01-12 15:01

Suduvi gal gali parasyti koki vegetarini maista naudoji,kaip ji paruosi,ar koki darba dirbi apie viska placiau mums idomu,man antras menuo ant vienos akie rukas visi sako turi praeiti bet nepraeina nesinori ryti ta prednizalona.

Astrida

2015-01-12 15:01

man tie negerumai prasidejo dar Lietuvoje, taciau jau buvome susiruose isvykti.todel prilindau prie gydytoju , kad mane istirtu - kas man yra.As jiems sakiau, jog pagal simtomus man Is, padare MR nieko nerode, o simtomu net neisklause ir uzgarantavo, jog man is nera. zinoma as l. apsidziaugiau, dabar matau jog be reikalo.
O siaip prisiskaiciau, ka zmones vartoja prie sios ligos ,ir as geriu jonazoliu arbata, selena, ryklio kremzles kalsules, zuvu taukus, vitaminus-zinoma ne viska is karto.

suduvis

2015-01-12 07:01

Edita man išsėtinė sklerozė pripažinta berods 1991mtais.Bt per visa ta laika iki dabar ieškojau pagijimo keliu,berods esu rades,pasveiksiu visiem pasakysiu.Dabar skaitau čia pasisakymus ir noris padėti.Koju tirpimas man praėjo kai ėmiau maitintis vegetariškai,kai kuri laiko tarpa penktadieniais pasninkaudavau,o gal pabadavomai po 10 dienu pagelbėjo.Matot esu taikes dauk priemoniu,bet man simptomai baigia išnykt,toki kaip nutirpimai,taškai akyse,užimas ausyse.Daukka galiu jum papasakot,bet kažin ar jum tai įdomu.Klauskit-atsakysiu:)))

vilma

2015-01-11 19:01

aciu uz paaiskinima. o galvos svaigimas,ir girtumo pojutis man buvo vieni pirmuju pozymiu.

ele

2015-01-11 17:01

O ką man daryti,kad tie nelemti 2 kojos pirštai apmirę ir nepraeina pusę metų,jau išsityriau ką tik įmanoma,net dėl trichineliozės!Kas geriausiai nuima nutirpimą,jaučiu jau nebeatsigaus?:(help..

inga

2015-01-11 17:01

BARTHEL indeksas - tai žmogaus galimybių matas, įvertinantis jo sugebėjimą savarankiškai veikti bei apsitarnauti. Jis dar vadinamas Merilendo bejėgiškumo indeksu, kurio skalė buvo panaudota Merilendo trijose lėtinių susirgimų ligoninėse, kad standartizuotai būtų įvertintos ligonių, sergančių nervų-raumenų, kaulų-raumenų susirgimais, galimybės. Indeksas pirmiausia padeda įvertinti savarankiškumą ir judrumą. Vertingas šis indeksas ir tuo, kad nurodo, kiek reikia padėti ligoniui, kad jis laiku galėtų atlikti tam tikrą veiksmą. Rezultatai pagal balus yra suskirstyti į kategorijas ir įvertinti taip:
0 - 20 visiškai priklausomas
21 - 61 beveik visiškai priklausomas
62 - 90 vidutiniškai priklausomas
91 - 99 šiek tiek priklausomas
100 savarankiškas.
Sistema yra paprasta, lengvai panaudojama ir pateikia apytikrį indeksą. Tačiau ji buvo sudaryta ir gali būti panaudota tik fiziniam pajėgumui įvertinti, nors tai ir nėra griežtas standartas vertinant programą. Tiksliau, tai yra greitai gaunama informacija, kuri gali padėti įvertinti ligonių kasdieninės veiklos ir judrumo galimybes bei jų pagerinimo kelius.

vilma

2015-01-11 15:01

kas tas barthel ind? ryt einu pas daktare ziuresiu ka man pasakos apie slaugas ir reabilitacijas.

Vita

2015-01-11 14:01

gristu prie buvusios temos. gal kam bus idomu: PAGRINDINIAI REABILITACIJOS IR SLAUGOS PRINCIPAI, SERGANT IŠSĖTINE SKLEROZE

Dėl išsėtinės sklerozės simptomų įvairovės pacientui taikoma individuali reabilitacijos programa.

Pavienės reabilitacijos priemonės taikomos ambulatorinėmis sąlygomis, diagnozavus ligą ir esant lengviems funkcijų sutrikimams. Esant ryškesniems funkcijų sutrikimams taikomas reabilitacijos priemonių kompleksas stacionare arba ambulatoriškai: sveikatos grąžinamasis gydymas (kai Barthel indeksas 85-95 balai ), reabilitacija II (kai Barthel indeksas 60-85 balai) arba reabilitacija III (kai Barthel indeksas 10-55 balai). Pacientams, kuriems išlieka biosocialinių funkcijų sutrikimai ir nustatomas invalidumas, pirmuosius trejus metus taikomi pakartotinos reabilitacijos ciklai, o vėliau – palaikomosios reabilitacijos ciklai (jei funkcinė būklė nesikeičia). Jeigu naujas ligos paūmėjimas sąlygoja funkcinės būklės ir savarankiškumo pokyčius – jie nukreipiami naujam reabilitacijos priemonių ciklui.

Reabilitacijos programa sudaroma, įvertinus paciento funkcinę būklę (savarankiškumą apsitarnaujant (Barthel indeksas), mąstymą, suvokimą (protinės būklės mini tyrimas), raumenų jėgą, tonusą (spastiškumą), jutimus, veiksmų atlikimo trukmę, tremorą, judėjimo būdus, rijimo, kalbos, regos, dubens organų ir kvėpavimo funkcijas), psichoemocinę būklę, socialinį statusą

suduvis

2015-01-11 08:01

"V" dėkoju dėl patarimo naudoti bičiu duonele.O dar pabandykit naudoti vegetarine dieta-bus tikrai gerai.Kai(jei) pasveiksiu parašysiu knyga,kaip pagyti nuo išsėtinėssklerozės.Ka pastebėjau kad gyjant visi simptomai nyksta kartu,ne kad po viena.Visiem sėkmės:)))

Astrida

2015-01-10 23:01

Dekui visiems parasiusiem.As esu dabar labai toli nuo Lietuvos, o su husmor - bandysim rytoj susisiekti. ok?

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 13 ir 0 svečių