debeselis

2015-04-08 17:04

Zmonems,kenciantiems nuo alkoholiku,siulau pasiskaityti komentarus is straipsnio rdquo;delfyjerdquo; Gal tai [ir kiti atsiliepimai analogiska tema] jums pades geriau suprasti,kas yra alkoholikas.
Jau du kartus,remdamasis paciu alkoholiku vertinimais,stengiausi parodyti,jog niekas is rdquo;nepriklausomujurdquo;,is ju artimuju,is ju aplinkos jiems padeti negali,nes tos pagalbos alkoholikai nepriima.Todel jusu naivus klausimai rdquo;kaip padeti alkoholikui?rdquo; yra tik sauksmas tyruose,pasmerktas likti be tikrojo atsakymo.Padeti reikia sau - kencianciam nuo alkoholiko!!!
Pasiskaitykite ir kitu zmoniu komentarus,supraskite,kas is tikruju yra alkoholikas. Tai sutverimas,prarades bet koki zmoniskuma,gyvenima gyvenantis valdomas instinktu.Tiksliau,vienintelio instinkto - instinkto svaigintis.Alkoholikus ir reikia palikti alkoholikams,tegul jie sau rdquo;smaginasirdquo;.Juk jiems neegzistuoja nei vaikai,nei seima,nei meile,jie nezino,kas yra pagarba,nuosirdumas,istikimybe,isipareigojimas ir kiti mums visiems zinomi bei suprantami jausmai,dalykai.Jie labai nekencia tiesos apie save,tiesiog sprogsta is pykcio ja girdedami.
Pagalvokite,kam jums reikalingi tokie galvijai salia?Kurie uz jusu bandymus padeti jiems,uz jusu geruma atsilygins spjuviais i veida,pasityciojimu... Netikekite ir nepasitikekite alkoholikais,nes jie del savo noro svaigintis yra pasiryze parduoti viska,o savo artimiausius - visu pirma.

inga

2015-04-08 15:04

Alkoholiko žmonai- jūsų vyras dar nevisai dugne, tad siūlyčiau nelaukti ir pasiūlyti arba-priklausomybių centras, bet geriau ko gero-skyrybos.Nes dar truputį palauksit ir ateis toks laikas,kai išsiskirti bus sunkiau vien dėl to,kad praras ir darbus ir protą,tada į gatvę,jei išmesit,niekas nesupras,nes juk ligonis, žodžiu kuo toliau tuo problemų daugiau.Geriau tausokit save ir artimuosius, manau jums palikti jį dar nevėlu, gal toks sprendimas,net padės jam atsitokėti.

Maja

2015-04-08 08:04

Tokiu vaistu turbut nera Cia turbut
turi atsirasti suvokimas kad zmogus
gali gyventi ir kitaip Bet as tikrai
netikiu kad daug kam tai daeina Nes
nuo alkoholio zuva tokie protingi zmo
nes Reiskia sunku suvokti O vaistu tai
turbut tikrai nera Zinoma gaila Palik
tu ta zmogu ramybeje Jis daugiau priklau
so alkoholiui nei tau Juk ne pirmi metai
tos kovos

jurga

2015-04-08 03:04

visu pasisakymu neskaiciau, todel noreciau paklausti kam teko susidurti su kauno priklausomybiu ligu centru. gal jei zmogus nesutinka koduotis imanoma ikalbeti praeiti psihologu kazkoki kursa?

jurga

2015-04-08 03:04

man seimoje niekada neteko susidurti su alkoholizmo problema, todel neisivaizdavau kas tai yra. taciau pries kelis metus sutikau zmogu, kuris uzvalde mano sirdi ir jausmus. jam daznai pasakodavau apie savo seima, teti, mama, kad labai mieli geri zmones. taciau kai uzklausdavo apie jo seima isgirsdavau issisukinejimus, kol viena diena jis mane pasikviete rimtam pokalbiui. dar niekada nebuvau maciusi kad taip verktu vaikinas, jsi papasakojo kad jo mama yra alkoholike, todel bijo mane supazindinti su savo seima. laikui begant suprantau kokia tai didziule broblema...ta seima nieko nebeturi, gyvena nuomojamame bute, uz kuri jau susikaupe skolos, draugai bei gimines taip pat issizadeje (issizadeje todel kad is ju pagalbos buvo pasityciota ir eilini karta viskas pragerta), prarastas butas. rasau todel kad noreciau kazkaip padeti, bet ta moteris nenpripazysta jog yra alkoholike ir nebesuprantu kur bus tas galutinis taskas, o man skaudziausia jog matau kad ji yra sauni moteris, bet del jos kencia labai daug zmoniu ir ji pati tikiu kad tuo nesididziuoja.skaudu del man brangaus zmogaus, kad dirbdamas ir kartu mokydamasis dar turi siusti pinigelius tevams,nes anie neturi is ko valgyti....ar imanoma padeti tokiam zmogui??????

Rūta

2015-04-07 13:04

kol kas ir aš savim džiaugiuos,net labai.kad tik toliau man sektųsi.

deimantas

2015-04-07 08:04

Taip,alkoholizmas tikrai psichikos ir dvasios liga ir as toks esu.Kada pazvelgiau nuodugniai i save,ta supratau.Todel ir nustojau gerti ir manau pradejau keistis.Juk geriant galima ir isproteti.Juk daug kas patenka i psichiatrines ir tik ne daugelis issikapsto is ten ir gyvena normaliai,zinoma jei pripazista savo alkoholizma.Man irgi buvo balti arkliai ir tai nenuostabu.Aciu Dievui-tai praeitis.

deimantas

2015-04-07 08:04

Palik ji,nes bergzdzias reikalas ji pakeisti,jei pats to nenori.Kam gadini savo gyvenima.Zinoma,atleisk,gal ne man spresti.

Roberta

2015-04-07 07:04

Džiaugiuos, Rūta, kad Jums sekasi. Jūsų ryžtas , manau, padeda ir kitoms, toms, kurios dar savim netiki.Jūs dabar geros nuotaikos, lyg įkvėpusi oro ir tai labai gerai. Bet gali būti, kad po kiek laiko taps ir liūdna, ir norėsis nueiti lengviausiu keliu-prisigerti iš nevilties ar beprasmybės jausmo. Manau, iš anksto reikia žinoti, kad gali būti tokių lūžių dvasinių. Tik tada kaip nors ištverkite,griebkitės telefono, eikite pas žmones, psichologus ir t. t. skambinkite visais varpais-man sunku, lūžtu.kabinkitės už bet ko, kas gali padėti, tik ne už alkoholio. nes vėl ėmus gerti paskui vėl kibti į kitą gyvenimą bus sunkiau. Skaičiuokite dienas ir judėkite į priekį-laukia daug malonių įspūdžių, va ir naujų žmonių atrandate...Sėkmės Jums, laikykitės. Jūsų naujas kvėpavimas sutapo su gražia švente:)

vida

2015-04-07 05:04

padekit kokie vaistai galetu nuimti nora isgerti parasykit

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 40 ir 0 svečių