Mei

2015-06-05 12:06

idomu ką jūs ten tokio bandėt..nekovojant..mhm..=)
Ir..kodėl pralošėt. Suprantat, nekovoti, tai nereiškia neveikti nieko, tai tiesiog krypties, orientyro pakeitimas..ar kaip čia pasakius..

užsimojot depresiją naikinti?=)
Tuomet linkiu sunaikinti iš pat šaknies gilumos. Va čia tai būtų nuveikimas!

[ir dar.. galite i mane kreiptis,..-- pagal galimybes..]

Roberta

2015-06-05 09:06

Nezinau, Veta, ar galeciau kam kuo pagelbeti. Esu pati silpna. Mano pastas laiminga.ruta@gmail.com. Siulau labai nusipirkti knygele rdquo;Kaip iveikti depresijardquo;.Jau siuliau čia. Man ji tinka...

debeselis

2015-06-05 07:06

Oi, nežiūrėdama kiek klaidų pridariau.

Mei

2015-06-05 03:06

o galima pavyzdžiui taip:
-laimėti nekovojant?

ausra

2015-06-04 21:06

Man jau atrodo, kad depresija nepagydoma visai... jau 1.5 metus lankausi pas psichiatre ir vartoju vaistus, taciau jokio pagerejimo! Visai nusivyliau..... taip beprotiskai liudna ir visai nera jegu ka nors daryti....

virga

2015-06-04 20:06

Dar ne iki. Arbatini sudeginau. Teks pirkti nauja - va cia tai bus ne vartojimas, o naujo nusipirkimas, nes vartojimas yra kai naudoji ir ismeti sveika. Vartojimas - vienkartines stiklines, polietileniniai maisiukai krautuvese, o galima ir nevartoti: baisiai nemegstu vienkartiniu stikliniu: jomis apsisutini rankas, o pustustes jas butinai nupucia vejas. Atseit, kaip gerai, kad nereikia plauti. O man tai taip nera. As galvoju (rimtai), kad sia plastmase zeme gales perdirbti tik per kelis tukstancius metu tik del mano tingejimo, o as dazniausiai netingiu, man labai patinka plauti stiklines, kad jos blizgetu. Na, dabar jau einu - ot rdquo;puikiurdquo; minteliu paliejau! Einu, nes dar ir puoda sudeginsiu, tai jau butu ne kas...

virga

2015-06-04 20:06

oi, kaip mane krato saltis! Ir termometra sudauziau. Pasigirti galiu k8rybingumu - nusiemiau nuo saldytuvo magnetuka ir taip sugalvojau surinkt gyvsidabri. Noreciau parasyti ka nors mielo jaukaus, cia taip idomu, gera uzsukti, o atsirugsta kelione, aiski aklimatizacija, nors ir paveluota. Bet kaip cia viskas sava, Jezau (paminiu su reikalu), kaip man patinka Lietuva! Jus net neisivaizduojat, kokie cia namu namai, kaip cia is tikruju gera ir kokie, nors ir bjauriai suruge, visi savi! Net kasininkes Maximoj puikuoles! (Su jomis as visada susirieju, nes labai megstu kartais susirieti su apyziopliais zmonemis). Kaip as ryt dirbsiu, jei nakti nepraeis, ogi grizus visus patalus jau pakeiciau i lengvus uzklotelius, tai dabar - igraj obratno:)). Jau, rodos, arbata verda. Skaitysiu Eriko Fromo ( ne Franklio Viktoro) rdquo;Tureti ar butirdquo;, jei ryt sugebesiu - referuosiu su likusiais ispudziais. Iki!

vi

2015-06-04 19:06

„...siuolaikinis zmogus - nebe tikejimo zmogus, o psichologijos zmogus.“ (Virga)

Būtent. Todėl čia ir bandome prisikapstyti iki mūsų minčių dėliojimo mechanizmo, kad suprasti, kaip tokios apgadintos mintys galėjo atsirasti ir kaip jas dabar pataisyti. Naivuolės... Tačiau šitai būtina padaryti, antraip, imsi manyti, jog išprotėjai. Ar tai gali padėti? Aš tuo dar kiek tikiu. Tačiau ne šiandien...

vi

2015-06-04 19:06

„Kažkada seniai seniai, bet ne taip labai seniai rašiau apie tai, Kad laimingi gali būti tie, kieno maži poreikiai.“ (Laisvūnė)

Na... Kažkodėl šiuo klausimu užėjo noras padainuoti.

Kai nieko neturi, tai ir nereikia nieko... Teoriškai teisingas teiginys, bet šią dainą kažkodėl mėgsta, dažniausiai, muzikalūs intelektualai, linkę į alkoholį arba kiek kompaktiškesnius narkotikus. Man ji ne prie širdies. Kol kas...

Kitos klasikinės dainelės nuotrupos tai mano paraidinis vertimas iš rusų: jeigu neturite šuns, jo nenunuodys kaimynas, ir t.t., ir pan., o galiausiai – jeigu jūs negyvenat, tai neteks ir numirt (tikiuosi, jog pamenat tokią dainelę iš filmo?). Žodžiai apie tą patį – jei neturi, tai ir neprarasi, t.y. neteks pergyventi dėl praradimo. Gaunasi, jog neverta gyventi, nes antraip praradimų neišvengsi.

Suprantu, jog prakalbote apie turėjimą nebūtinų daiktų/įpročių, kurie prie mūsų prilimpa dėl to, jog gyvename juos puoselėjančioje visuomenėje. Galima, aišku, nuo šio pasaulio atsiriboti kokiame vienkiemyje, nieko nežinoti apie Vanish bei Binladeną ir dainuoti vakarais tik liaudiškas (t.y. civilizacijos neapgadintas) dainas. Kaip antai – į bažnyčią tik važiuota, ... šimtą kartų išbučiuota. Stop! Net ir folklore tūno mūsų poreikius formuojanti programa, o šiuo atveju – kad vyras turi būti turtingas ir mylintis (kaip meksikiečių seriale...).

Taigi, poreikius mums diktuoja visuomenė, kurioje mes gyvename, ir tik vienetams pavyksta be pasekmių nepaklusti šiam diktatui. O kad perdėti poreikiai yra kenksmingi dvasinei ramybei, aš sutinku. Tai akivaizdu. Nuo Vanish ir Binladeno atsiriboti dar būtų nesunku. O ką jeigu neturi mylinčio ir turtingo vyro arba turi, o jis susirgo vėžiu? Klausimėlis...

virga

2015-06-04 13:06

cia tik provokacine diskusija, i kuria nebutina atsakyti arba reaguoti:rdquo;kai kyla konfliktas tarp ego ir id, i ji atsiliepia superego. Norint panaikinti konflikta, reikia mazinti superego ( sazines) reikalavimusrdquo;Z. Freudas.

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 4 ir 0 svečių