2015-06-16 20:06
Labas vakaras. Kadangi buvo paminėtas mano vardas kaip klausimas, todėl jaučiu pareigą atsiliepti. Nuoširdus ačiū,kas mane prisiminėte.
Iš forumo išėjau ir manau,kad dėl to daug kam pasidarė patogiau. Nesunku ilgainiui buvo suprasti,kad su dauguma aktyviausiųjų, mes nerasime susikalbėjimo, jis karts nuo karto buvo palydimas ironija ir pykčiu. Neapsieita ir be įžeidinėjimų. Aš jau tiesiog netikiu daugumos geranoriškumu. Netgi,atsiprašymu, jo nuoširdumu.
Manau,kad išsikyrė mūsų pozicijos ir tikslai. Vieniems šis forumas yra kaip tribūna parodyti savo neregėtą stiprybę, išmintį, kategorišką nuomonę, apvainikuotą visur laiminčio, laimingo visagalio idealu. Taigi,ši tribūna tapo madingąja laimėtojų propoganda. Tai nieko bendro neturėjo su atvirumu ir nuoširdumu. Aš esu tas žmogus,kuris mano,kad vidurio kelias yra saugiausias. Diskusijos yra puikus dalykas-jose gimsta naujos tiesos. Bet jos turi būti taktiškos,pagarbios ir moraliai sveikos. Aš pati sergu depresija ir ne tik. Todėl man yra suprantama gerai,kad cheminiai vaistai kai kam yra gyvybiškai būtini. Aš ne už juos, tai ne sodo uoga, bet kiekvieno situacija yra kita. Ir viską matuoti pagal savo sukirptą rsquo;kimonorsquo;, dažniausiai net nežmogiška, tuo labiau, ne kuklu. Įvardinkite kaip patogu- moralu, ar dar kokiu tai dariniu, man jau nesvarbu. Esu žmogus ir nors tie pokalbiai buvo virtualūs,bet vistik teigiamų emocijų nepridavė. Yra čia tokių žmonių,kurie ateina iš neturėjimo ką veikti,gal sukurpti kokią papildomą ne kokios spalvos intrigėlę... Yra kampuotų,arba,visada žinančių atsakymą į visus klausimus. Taip nebūna gyvenime. Niekada. Taigi,forumas sėkmingai gyvens,aš jokia svarbi persona, aš tik buvusi praeivė. Žinoma,dar iš inercijos atsiverčiu šį puslapį vakare,paskaitau. Rašyti nesinori. Ne su vienu žmogumi bendraujame laiškais ir tai džiaugiuosi. Ten-jokių ironijų,jokio nepamatuoto pykčio. Yra čia išlikę ir labai gražių žmonių- mano simpatijos jiems.
Pabaigai pacituosiu prancūzų psichoterapeuto Bransbato kelias mintis: „Neapsimetinėkite tuo,kuo nesate. Atminkite: jums tikrai neprivalo viskas sektis. Pastangos būti objektyviam padeda atsikratyti agresijos. Nesigėdykite ašarų. Dažniau juokaukite ir juokitės.“
Nerinkau išblizgintų žodžių, parašiau paprastai ir nuoširdžiai. Būkite visi kiek galima sveiki ir geri vieni kitiems. Nelenva gyventi su liga...
Žmogus turi širdį. Todėl jam reikia santykių su kitais žmonėmis. Kartais pakanka trumpučio pokalbio,kad griūtų šalta siena ir suakmenėjusios širdys atitirptų.Tokia magiška galia pasižymi žodžiai. Todėl kalbėkitės.