Roberta

2015-07-19 14:07

Aš iš katino gaunu labai daug. Matyt, jis tam ir skirtas:)) Rodyti kažkokį paprastumą, tingumą, minkštumą, švelnumą.Ramybės teikia.Jis man reiškia Daug:))Tai vat ir su žmonėm taip-gal vertybių materialių negali sukurti, bet...moka suteikti kažko gražaus, švelnaus.O daiktai...na, dar kartą sakau - jie neblogi, juos turintys ne blogiečiai:)) juose irgi įdėta kažkieno gebėjimų, darbo, netgi meilės. Jie gali būti gražūs, jie gali palengvinti mūsų gyvenimą. Atsimenu, kaip mano bendradarbė kažkada sakė-oje, kam tos skalbimo mašinos, taigi ką moterys veiks šeštadieniais:)) Manau, ji sakė dėl to, kad negalėjo jos nusipirkti. Dabar, jau po keliolikos metų, nusipirko ir džiaugias. Kartais niekinam to, ko negalim, ar ne? Na, bet šiaip tai...manau, pasaulyje per daug jau visko pridaryta ir aš asmeniškai tingiu vaikščioti po parduotuves:))Kažkaip net nenoriu aš tos geresnės skalbiankos, nors ši tokia senutė, bet man ji kaip šeimos narė, dirba vargšė uoliai, stengiasi, negaliu jos išduoti dėl geresnio modelio ir kitų vikruntasų:))Taip dažnai esti ir su kitais daiktais:)) Bet kartais tai išmėtau nereikalingus nei fiziškai, nei dvasiškai, kažkokius apkerpėjusius kažkuo negeru,kad erdvės būtų:))Žinau, kad taip reikia ir sielos, minčių užkaborius kartais pravalyti, pasilikus esminius, tarnaujančius geram dalykus.

Vienas

2015-07-19 14:07

Daiktai nera patys geri ar blogi.Problema slypi zmogaus psichologijoj,kai jis daiktu pagalba bando itvirtinti savo pranasuma pries kitus.Juk niekam ne paslaptis,kad drabuziai ,masinos ir namai tapo ne vien patogumo irankiu,bet ir saviraiskos ir savisvarbos patvirtinimu.Kuo geresne masina pas mus keliuose,tuo daugiau chamiskumo is jos vairuotojo galima laukt.Pradedant nuo visisko posukiu nerodymo ir baigiant visisku keliu taisykliu nesilaikymu.Kas tai?Tai yra paprasciausiu zmogaus psichologiniu problemu sprendimas nusiperkant geresnia masina ir nesiskaitant su kitais vairuotojais.
Violla,tu butum kitokia...?)

Vienas

2015-07-19 13:07

Man nesvarbu ,kuo zmogus apsirenges,kur gyvena ir kokius daiktus turi.Man idomu pats zmogus.Jeigu jis ir gyvendamas daiktu gausoj nevergauja jiems ir islieka nepriklausomu nuo ju,tadatai neturi skirtume.Klausimas tik tame,kam pirkti daiktus,kuriems tu busi abejingas ir nesipuikuosi jais....)

Roberta

2015-07-19 13:07

ak, dirbu va savo rašto darbą(nosį vis čia įkišdama), nors sekmadienis, nors atostogos, na, bet kai gabumai vidutiniai, alga vidutinė, tai ir Reikia, kur bezdėsies:)) vat ir atsiranda paskui troškimai išlošti milijoną:)))ir bent atsigauti klausant muzikos:))o šalia manęs katinas sau guli ir jam dzin:)) nereikia jam nei bažnyčių, nei pinigų, nei Mocarto, nei ginčytis:))tik nuo vienos lovos ant kitos, dar koks paukščiukas lauke pagautas ir gyvenimas okey. tai va - likimas daug ką lemia:)) kaip ta sėkla - ar nukrito į patvorį ir reiks nemažai jėgų kaponotis, ar į derlingą žemę, kur dar ateis kas trąšų pabarstys, palaistys ir leisi sau laimingas šaknis ir plėtosi lapus:))ne viskas mūsų valioje, manau taip pat, bet stengtis reikia visgi:))

Roberta

2015-07-19 12:07

Šaldytuvą pirkčiau, kai šis sugestų ir nebrangų, nes neuždirbu rdquo;antrdquo; brangaus:))Nes alga nesiekia tos ribos, kur nurodei, uždirbamos sąžiningai:)) Reiktų pirkti išsimokėtinai arba visai apsieičiau:)) Tad atidavimas Bėdų turguj atpuola. Mitas, kad tik patyrę skausmus, vargingi ir t. t. gali sukurti kažką kilnaus ir džiaugsmingo. Vargai, skausmai nualina, atima jėgas, sukelia depresijas, atima valią, žmonės prasigeria ir t. t. Menai, kultūra yra ne tik žinios, tai ir jausmai, išgyvenimai, potyriai, atgaiva.Nemanau, kad tik pavogti galima didelius pinigus ar laimėti loterijoje. Jei aš nesugebu savo protu to turėti(na, tam brangiam šaldytuvui, jei, žinoma, aš tokio norėčiau, bet kad tokio ir nenoriu:)), tai nereiškia, kad turintys tik vagys.Sumanumas, darbas, veikla, protas, aplinkybės, išsilavinimas taip pat sukuria. Geitsas, sukūręs internetą, vagis? Matau daugybę veiklių, protingų žmonių, uždirbančių daug ir kitiems galinčių duoti. Bet jie nesėdi šiuo metu depresijų forume kaip mes. Jie dirba, mokos, galvoja, kuria planus, nervuojasi dėl savo verslo, nes atsakingi už labai daug ką.

vi

2015-07-19 11:07

Jei turi bėdų, tikrų ar galvos nupaišytų, pinigų stygius jas dar paaštrins. Tačiau ir gavus milijoną, bėdos liks, kaip buvusios. Ir dar atsiras daugiau laiko apie jas galvoti.

Roberta

2015-07-19 10:07

teisi esi, suprantu.Bet manau, kad atsakomybė už save ir kitus verčia siekti ir pinigų, ir kitų vertybių.Pas mus gyvena tokie žmonės netoli, o jiems dzin, nedirba, turtų nesieka ir dzin, kad namie nėr elektros, vaikai pamokas ruošia prie žvakių, apkaltino seniūniją, kad neparūpino jiems malkų. Ji sakė nenorinti maksimoje arti, jis sakė nemėgstantis fizinio darbo pas ūkininkus.na, bet jei jau vaikų turi, tai manau, žmogus už juos atsakingas, taigi, turi ir pasirūpinti, ir pinigų kažkaip užsidirbti.Na, bet jie gi laisvi....O man laisvė yra suprasta būtinybė.ne mano tai mintis, kažkokio protingo žmogaus.Aš jai pritariu.

Naujoke

2015-07-19 09:07

nemanau,kad zmogus,galvojantis,kad kai jis tures daug pinigu jau bus laimingas,bus kada nors laimingas,nes zmogus netoleruoja zodzio rdquo;ganardquo;,kai kalbama apie norus ir pinigus

N

2015-07-19 08:07

Įdomu kiek reikia pinigų, kad suprastum, kad ne juose laimė?

Naujoke

2015-07-19 07:07

vertybe yra laisve rinktis - kai gali pasirinkti kur eiti,su kuo bendrauti,ka dirbti,ir t.t., o kai nera pasirinkimo,tada jau ir pinigai beverciai

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 3 ir 0 svečių