2015-09-26 14:09
Sveikas, o kaip Tamstai atrodo-ar depresija yra gėdinga liga? Na, jūs, kaip darbdavys, kaip žiūrėtumėte į depresuojantį darbuotoją. Aš kartais darbe neturiu jėgų dirbti, jaučiu dėl to kaltę, porą kartų teko imti biuletenį. Bet, kai gerėliau, dirbu kaip už du. Šiaip darbe turiu aibes pareigų ir jas atlieku, esu pareiginga, darbšti, bet vis vien kažkokiu būdu kažkaip pletkai, manau, yra paėję, kad va, gal kas matė prie psichiatro kabineto. Tad jaučiu stigmą tam tikrą, nors žinau, kad daugeliu atveju aš esu gerokai geresnė darbuotoja, bet žinau ir tai, kad vis vien turiu minuso ženklą, dėmę.Nors niekada dėl mano sveikatos nieks nesužlugo. Jausdama tą kaltę, aš visada stengiuos daug dirbti.Iš kitos pusės-tas amžinas persidirbimas ir bijojimas atsiakyti primetamų man darbų varo ir į depresiją. darosi uždaras ratas-baimės, kaltės, depresijos ir t. t. Manau, kad būdama darbdavė norėčiau tokį žmogų paskatinti, padrąsinti, jei jis, matau, atlieka pareigas. bet žinau, kad būba ir tokių, kurie laiko vos ne pliusu savo ligą-o, man depresija, aš negaliu to daryti, tegu daro stipresni, jaunesni.