Roberta

2015-10-02 09:10

Ir dar, Leta, gal Jūs pailsėkit pirma normaliai, atitrūkit, kitaip gali pasirodyti iš šono kiek, kai atsipūsit...

Roberta

Kiek metų Jums taip? Aš taip kankinausi beveik 5, buvo ir gėdos, ir kaltės, ir ko tik nori ir nenori, ir kiek geriau, ir blogiau, porą kartų per tuos metus ėmiau biuletenį porai savaičių, nes jau nebegalėjau nieko. O šiaip stengiaus būti kaip visi, nors dažnai neištverdavau, siela ardėsi ne į dvi, o į 15 dalių:) Bet, žinokit, kad ir iš to išlipama. O tas laikas, dabar galvoju, labai gerai parodė, kokie yra mano draugai, namiškiai, labai atsisijojo, kur grūdai, o kur pelai, kas lėkė į krūmus nuo manęs liūdnos, kas tiesė ranką ir ėjo kartu, šliaužė kartu. Per tą laiką ieškodama išeities, su daug kuo susipažinau, daug ką išbandžiau, perskaičiau, suprantu kitus labiau, tapau išmintingesnė, taip kad nėra to blogo, kas neišeitų į gera.Tik va tuos labai sunkius momentus, kai negali tverti, kažkaip prakentėti, oi, kaip sunku. Atrodo, eini iš proto, krenti į bedugnę, kabinies už šiaudo, o būna, kad kas iš to ir pasijuokia, ir tą šiaudą atima. Nu bet ką padarysi. Nepasiduokit, Leta, Marija ir visi depresikai:) Mes-unikalūs, stiprūs, nes ir tokiomis sąlygomis sugebame išlikti žmonėmis, atlikti darbus, rūpintis šeimomis ir kitais žmonėmis. Mes pakeliame gerokai daugiau, mums tai duota kaip išbandymas. Bet taip kentėti visą gyvenimą tai nereiktų, kažkaip ropškimės, lipkim, ieškokim, eikim, kad atsivertų ir kitas požiūris, kad įgautume kvėpavimą ir tos pamokos, gautos sunkiu metu, mums pasitarnautų kuriant kitokį gyvenimą-linksmesnį, lengvesnį, nes mes to tikrai verti. Aišku, kad verti, o kodėl gi ne?

Roberta

Nebijokit Jūs tų vaistų, juk tai laikina.Jei reikia tai reikia, o vėliau kabinsitės kitaip.Nereikia norėti staiga-op, pasakiau ir jau vykdosi viskas. Ko tik aš neišbandžiau, bet va-jau kaip neblogai. Nebijokit Leta, laikom mes va čia su Sveiku ir visi kiti už rankų Jus:)

Leta

2015-10-02 08:10

Šitas žinutes rašau tam, kad nelindėčiau vien savyje. Parašau ir lyg ką išmetu. Pradėjus vartoti vaistus iš naujo, turiu pripažinti, kaip jūs Roberta, tiksliai pastebėjot, kritimą žemyn. Man pačiai netikėta, kad gėdinuosi savo gydymosi, nes ne pirmas kartas, bet dabar paskyrė dvejus vaistus ir tai mane gąsdina. Kai vartojau vienus, buvau kaip rdquo;visirdquo;, nes turiu pažįstamų, kurios nuolat vartoja Zoloftą ar į jį panašius vaistus, o man jau reikia daugiau. Turiu priprasti prie naujos situacijos, be to, mane gana smarkiai slopina, tai irgi nemalonu.

vi

2015-10-01 19:10

Užmiršau pasidžiaugti svarbiausiu – praeitą savaitę maniškis sėkmingai praėjo patikrą (sergant vėžiu, po gydymo kelis metus kas kelis mėnesius tikrinama ar nėra recidyvo). Džiaugsmas tokiais atvejais būna savotiškas – tiesiog, nuo širdies nukrenta akmuo, jog dar ne šį sykį...

Maja

2015-10-01 18:10

depresija sergantis zmogus sugebes susikalbet bei suprasti bet kokiom kitom ligom serganti zmogu, nes jo emocija vidine ir is giliai. gal sitas nepaguos jus. dar daznai sitie zmones buna idomus,apsiskaite ,atidus,moka isklausyt. neskaitant pagal charakteri, kurie taip buve pikciurnos, jau is charakterio.
mano brolis yra musu visu guodejas ir parama. bet jam sunku ir nezinom kaip galim visai padeti ,gal jam atrodo ,kad mes pavirsutiniski. kitus prakalbina ,o pats nutyli.
sekmes jum visiem - :D

zunda

2015-10-01 18:10

Sako, kad gerai ten, kur musu nera, tai gal todel ir gerai ten, kad musu nera. :)

violla

2015-10-01 16:10

Aš net neabejoju, kad mes visi esam normalūs:)!!! Tik, gal daugiau jaučiam ir matom. Gal kita biochemija, gal chemija. Toks bendravimas, manyčiau, visai įdomus ir naudingas. Atliktų tablečių.. Gaila, kad šito nėra. Bet koks bendravimas neša šviesos, o kai galėtum būti be kaukės - dar būtų šviesiau.
Iš tikrųjų, mes kompleksuoti. Bijom bijom kalbėti. Ko?? :)

Leta

2015-10-01 15:10

ATSIPRAŠAU

violla

2015-10-01 15:10

Buvau prancūzų psichoterapeuto paskaitoj. Jis po ilgų tyrinėjimų padarė išvadą, kad depresines ligas ar apraiškas turintys žmonės geriausia atsilaiko, netgi pasveiksta bendraudami panašiose bendruomenėse, klubuose, kt. Ko pas mus - jis nustebo, visai nebėra. Žmonės lengviau atlaiko visus rsquo;apribojimusrsquo;, gyvendami nuo vieno susitikimo - užsiėmimo iki kito. Juk kiek šalia bebūtų artimų ir pažįstamų, jie niekad negali suprasti, o antri, atsiverti. Dailintis. Surasti bendrų interesų. Kol kas - depresija sukiai kandamas riešutas. Bet plačios geografijos, išskyrus ten, kur daug saulės. Nėra.

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 5 ir 0 svečių