2015-05-18 07:05
matyt, nesiskallbėjimas yra tame, kad vieni depre pripažįsta kaip psichikos ligą, kiti ne.Juk jos priežastys yra visokios.Ir formų yra įvairių. Gali būti kaip smegenų, psichikos sutrikimas, gali būti kaip būsena lengvesnė, gali sukelti pokyčiai smegenyse biocheminiai, gali sukelti išgyvenimai, pervargimas, gali vienas nuo kito šie veiksniai priklaustyti, įtakoti - biocheminiai lemti nuotaikas, ilgi išgyvenimai ir pervargimai, alinimasis padaryti taip, kad keičias ir biochemija, atrofuojasi ten kai kas. . tad ir keliai ir būdai, ir priemonės, ir nuomonės skirtingi. Ir nėr čia ko ginčytis:)) Tad vienam padės vaistai-ir valio, kitam draugas -ir valio, kitam poilsis -ir valio, kitam pakeitimas aplinkos -ir valio, kitam gal patinka depresuoti, tai savotiška apsauga nuo gyvenimo, sulaukia užuojautos ir t. t., nereikia kovoti už kokybiškesnį gyvenimą, kitas labai gėdinasi ir jaučia kaltę, kad krizėj, kad serga ir ieško būdų iš to išpilt, nagais ragais kabinas. Visi esam skirtingi. Čia ne dantis sugedęs, kad užplombavai, čia daug niuansų, visokie kompleksai žmonių, visokie polėkiai, norai, savisaugos, siekiai, nuovargiai ir t. t. Man tai labiau patinka ne ginčai, kas labiau serga ir kam blogiau, ir va tu tai nežinai, aš tai žinau, o MAN tai TAIP. Man patinka, kai matau tuos, kas lipa, ieško, padeda kitam savo atradimais, savo nuotaika, dalinasi, tiesiog kalbasi, pasakojasi, girdi kitus. Aš kiek esu stebėjus save, kitus, tai labai daug matau tai, kad žmonėms trūksta kažko esminio, savirealizacijos, be to pritrūksta jėgų gyventi, dar labai ryškus ir savo ego iškėlimas, savigaila, atsakomybės užmetimas kitam už savo gyvenimo bėdas.Turiu draugę, matau, kaip jai tiesiog patogu būti auka. Matau pažįstamą vieną, tai matau, kad ji neturi ką veikti, tik suka ir suka apie save mintis. O juk elementariausiai reiktų ne galvoti apie gyvenimą,save, o gyventi, dirbti, daryti, kai tik turiu jėgų. Taip atsiranda ir energija, ir pasitikėjimas ir kažką padarai gero, taigi-esi naudingas. Na, padrikos mano mintys, mat labai skubu:))tai net neskaitytsiu, ką čia pripyliau ant smūgio:))