Leta

2015-07-31 07:07

Noriu visų jūsų paprašyti, kad padėtumėte mano draugės dukrai ir užpildytumėte anketą, ar ją paplatintumėte. Ačiū,nepriklausomai nuo jūsų sprendimo

Sveiki,

Studijuoju Teksaso Moteru universitete ir siuo metu rasau daktaro disertacija, kurios pagalba noriu istirti lietuviu poziuri i internetine neistikimybe. Noreciau pakviesti sudalyvauti vyresnius negu 18 metu zmones, gimusius Lietuvoje ir laisvai snekancius lietuviskai.

Tyrimo dalyviu prasysiu uzpildyti anketa, kuri susideda is sociodemografinio klausimyno bei klausimynu apie tarpasmeninius santykius ir ivairius veiksmus atliekamus internete. Dalyvavimas siame tyrime yra anoniminis ir savanoriskas. Tyrimo dalyviai gali nustoti pildyti klausimyna bet kuriuo metu.

Jeigu susidomejote ir sutinkate dalyvauti siame tyrime, Jus galite:

pradeti pildyti anketa, kuri yra patalpinta adresu https://www.psychdata.com/s.asp?SID=130520

arba

jei reikia issamesnes informacijos, susisiekti su manimi (asuliakaite@twu.edumailto:asuliakaite@twu.edu) arba mano darbo vadovu (gjennings@twu.edumailto:gjennings@twu.edu).

Nepriklausomai nuo to, ar Jus dalyvausite tyrime ar ne, prasyciau paskleisti sia informacija zmonems, kuriuos galetu sudominti sis tyrimas. Noreciau priminti, kad siunciant elektroninius laiskus ir issaugant internetinius duomenis gali kilti gresme prarasti konfidencialuma.

Nuosirdziai dekoju uz Jusu sugaista laika.

Pagarbiai,

Alge Suliakaite

Rūta

2015-07-31 05:07

Nesijaučiu sveika visai, bet manau, kad depresija man ne šiaip sau. Kai tik padarau ką ne taip-supykstu ar pradedu savęs gailėti, nesilaikau drausmės, sveiko gyvenimo būdo, imu tinginiauti-ji tuk kak tut, jau ir bado mane, atima jėgas. Vaistų esu bandžiusi -welbutrinas, doksepinas, magrilanas, efeksoras, bet kad nei jie geriau ką darė, nei blogiau. Buvo labai labai sunku, jau turėjau gultis į ligoninę,taip liepė, bet pasiėmiau tuo sunkiu laiku atostogas ir egzistavau kaip mirusi namie, kaip mašina be jausmų ir jėgų. O kai tik galėjau kiek dirbti-ir dirbau, stengiaus, kad tik išsijudint, išeiti iš to.Ypač fiziškai dirbti, nes protu gali būti per sunku, tad stengiaus namie ypač dirbti-tvakytis, darže, nusipirkau treniruoklį. Labai labai reikia daug pastangų, valios. Manau, kad reikia kažką pakeisti gyvenime-aplinkybes arba požiūrį, su daug kuo susitaikyti, ypač-atleisti tam, kas nuskriaudė, įsikaudino.Bent jau stengtis atsiriboti, jei nepavyksta atleisti iki galo.Nes, manau, kad mažas savivertės jausmas daug pridaro blogio, kaip ir egoizmas, žinoma. Reikia save gerai perprasti.Geri santykiai su žmonėm, savidrausmė, valia, savojo aš radimas, o ir malonumų nevengimas, tokių kaip geras maistas, geri įspūdžiai, linksmi žmonės. Pirma save tarsi prispaudžiu prie reikalų, pareigų, o paskui apdovanoju, arba atvirkščiai:) Labai kenkia pyktis.Jei tik supykstu-kaučiu-pralaimėjau, o tada ir depresija lyg su botagu prisistato:) tai va kaip su ja man santykiai-kūrybiški:)ką jau padarysi.Reikia su ja bendrauti, ant jos nepykti, susidraugauti:)kai bandžiau su ja kovoti ir pykti-nieko gero nebuvo-dar labiau ji smaugė, o dabar tai visai gerai sutariam:)Galiu jau jai pasakyti-nu gerai, gerai, aš padarysiu ką Tu sakai-atėjo laikas man pailsėti, nu gerai gerai, daugiau taip nedarysiu-nepasiduosiu savigailai, nu gerai, gerai, vakar palūžau, buvau silpna, negalėjau dirbti, bet šiandien leisk man padirbti, bo iš darbo išmes. Ir ji leidžia:) kai imu Veikti, ji pasitraukia ir palieka mane , kartais ilgam ilgam ir aš gyvenu pilnavertį gyvenimą.Sunku tai, keikdavau anksčiau, kad tai tiesiog dvasios vėžys, kuris mane sugrauš, dabar jau nekeikiu.Nelinkėčiau tokios draugės didžiausiam priešui, bet jei jau mane ar jus ji pasirinko-kaip nors dorokimės su tuo.

Leta

2015-07-31 04:07

Na ir prikalbėjot judu čia, oho kiek minčių. Senstant, deja, serotonino, kaip ir viso ko kito, mažėja, o pasitaikančios išimtys, kaip tavo mama, Violla, tik patvirtina taisyklę:)))
Atrodo, šį gražų rytą, mano serotoninas minimumą užtikrina, kuo ir džiaugiuosi. Geros dienos

zunda

2015-07-30 20:07

Forumas mirė ? Gaila.

violla

2015-07-30 19:07

Aš ir manau, ir žinau, kad depresija neišgydoma. Tik apraminama. O susidarius tinkamam jai rsquo;mikroklimatuirsquo;, būtinai grįžta pasiausti. Bet tikiu mokslu. Depresiją intensyviai tyrinėja Japonija - tik atsakymo dar nėra. Kažkada bus.. ir mes dar šito sulauksim. Ar ne? :)

Roberta

2015-07-30 18:07

per Lietuvos antrą programą bus neblogas filmas.Po 22 truputį. Apie Meilę:))laimėjęs kelis oskarus ir t. t.

Lietuvaite

2015-07-30 16:07

Alternatyva antidepresantams.Ntūralus maisto papildas Laminine. Laminine naudojimas suteikia atsipalaidavimo efektą kuris gali būti susijęs su tuo, jog Lamine reikšmingai sumažina streso hormono kortizolio kiekį organizme (jis sumažėja apie 50 proc.)Laminine poveikis patikrintas ne vienoje klinikinėje studijoje. Studijos įrodė, kad vartojant Laminine švelniau reaguojama į stresą, gerėja nuotaika ir pozityvumas, didėja energingumas, normalizuojasi hormoninė reakcija į stresą. Daugiau informacijos galite rasti:
buylaminine.co.uk/Lietuva/
Tel.: +370 67747806
El. paštas: edita.ambraziunaite@gmail.com

studente

2015-07-30 16:07

Sveiki, visi... Skubiai reikia pagalbos, rodos tuoj numirsiu.
Buvau neseniai vienoj stovykloje, kurioje buvo akcentuojama krikscionybe. Dievas ir velnias. Rojus ir pragaras. Esu baisiai jautri, turiu nerimo sutrikimu ir rodos ikyriu minciu.... Dabar vis galvoju, kad esu apsesta, specialiai sau isikalbu kad parduodu savo s... ve...niui... Kuo labiau gilinuosi tuo baisiau. Visko bijau. Bijau prisizaisti. Bijau buti apsesta, isikalbeti. Stengiuosi buti stirpi , kiekviena diena kalbu rozini, meldziuosi. Bet mintys neapleidzia ir kuo labiau stengiuos jas nuvyti, tuo jos mane labiau puola. Ar man jau galas?

Rūta

2015-07-30 12:07

jei aš pasdalinu džiaugsmu, jaučiu, kad kartais kitam žmogui suteikiu liūdesio, nes jis pagalvoja-o aš? kodėl man nėra smagu.arba pasidžiaugia kartu, pralinksmėja.jei pasidalini liūdesiu, kitas gali imti ir susikaupti pralinksminti, nors pačiam nėra lengva, bet ras žodį gerą ar kitaip padės-ir pačiam bus smagiau, ir kitam pagelbėta.arba gali būti, kad pasiguosi, kitam dar taps skaudžiau, kad tikrai nėra pasaulyje džiaugsmo.kai kitam žmogui liūdna ir sunku, o aš krykščiu džiaugsmu, tas džiaugsmas gali būti kaip įžeidimas, nes kitam per sunku jį suprasti, įisijausti, priimti.kai man buvo depresija ir kai kas bandydavo sakyti-oi, neliūdėk, gyvenimas gražus, man būdavo dar liūdniau-galvodavau-tikrai gyvenimas gal ir gražus, tik man nesiseka, aš esu nevykėlė, aš niekada iš to neišlipsiu, aš pasmerkta, o jis, durnelis, nesupranta, kaip man sunku ir apskritai-ko čia džiūgauti.tad-visaip gali būti.nesutinku, kad pasidalijus džiaugsmu, taps du laimingi, taip kaip ir pasidalijus bėda taps du bėdžiai.visaip būna.

violla

2015-07-30 11:07

Ot, labas. Skaiciau skaiciau apie ta saldzia tema visiems ir..neturiu ka pasakyti. Minciu maisalyne. Bet sakykit ka norit-gera zmogui salia zmogaus..nors ir laikinai.
O is trikampiu kartais nusibrezia ir finiso tiesioji, kartais visai taisyklinga ir teisinga:)
Buna ir kitaip. Buna blogai. Toks gyvenimas..

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečių