debeselis

2015-06-15 21:06

rdquo;Gerurdquo; psichologu siuo klausimu nera.Gali buti negailestingi.
Geru anoniminiu alkoholiku grupiu nera!!! Paprasciausiai - jos yra.Jas lanko alkoholikai.Visi jie VIENODI!!! Jeigu rdquo;tiesiog mamardquo; mano,kad jos minimas alkoholikas kazkuo issiskiria is kitu - ji LABAI KLYSTA!!!
Gal but tas zmogus - tik bevalis tipas,neatsakingai vartojantis alkoholi?Gal tada padetu psichologai,bizunas,apynasris ar dar kazkas... Bet jeigu jis - alkoholikas,pagalbos is pasalies tiketis sunku.Nustoti gerti ir issikapstyti is to liuno jis privalo noreti.Noreti labai labai stipriai,stipriau,nei noreti gerti...Ir noreti,kaip jums nebutu liudna,pats del saves.Tada reikia ryztis lankyti anoniminiu alkoholiku grupe.Lankyti grupe ir laikytis anoniminiams alkoholikams skirtu rekomendaciju,laikytis ju kanonu.
Jeigu jam truksta motyvacijos stabdyti gerimui,galima registruotis priklausomybiu ligu centre rdquo;Minesotosrdquo; programai.Tai nera kazkokia stebuklinga programa,kuria praejes nustos gerti.Tai psichologinio rdquo;apdirbimordquo; programa,kurios tikslas sustiprinti arba net sukurti motyvacija norinciajam stabdyti gerima.
Taigi, rdquo;tiesiog mamardquo;,turetu susitaikyti su mintimi,jog tas zmogus yra tiesiog alkoholikas ir kad jam tiks BET KURI anoniminiu alkoholiku grupe.Tik tegul sugeba ja lankyti.

lota

2015-06-15 18:06

Manau Zuzana pati atsakei i savo klausimus,tad dar karta paskaityk ka parasei.

dalija

2015-06-15 07:06

Gyvenu su alkoholiku vyru 13 metų. Anksčiau vaikšiodavom koduotis, o dabar gydomės biostimuliacijos metodu Neurovitoje (Vilniuje). Biostimuliacija padeda pusei metų, kainuoja 300 Lt pirmą kartą, 235-antrą, trečią ir t.t. kartą) Pusė metų ramaus miego...

Egidijus

2015-06-14 21:06

ALKOHOLIZMAS-LIGA.KAS YRA LIG
A?LIGA TAI PROCESAS VYKSTANTIS
MUSU ORGANIZME,NEPAISANT MUSU VALIOS.PVZ JUMS SKAUDA DANTI.JOKIA VALIA CIA NEPADES.
ALKOHOLIKAS NEBEGALI NEBEGERT
I.ISEITIS PRIPAZINTI SAVO BEJEG
ISKUMA PRIES ALKOHOLI.KAIP
TAI PADARYTI?TAM REIKIA VISISK
AI PAKEISTI SAVO MASTYMA.TAM
REIKIA JUSU NORO IR PAGALBOS.
PAGALBA KAINUOJA.KITAS VARIJ
ANTAS-ANONIMINIU ALKOHOLIKU
GRUPE.TAI TAIP PAT LABAI VEIKSMINGA.

zuzana

2015-06-14 13:06

Sveiki.Šiandien mano vyrui suėjo 39m.Jis miega girtas.Atrodo normalu,bet kai žinai,kad jis smigo šendien jau antrą kartą ir geria jau 8d-darosi baisu.Man 33m,turiu 9m dukrą.Gyvenu mieste 1kam.bute.Vyras per mėnesį negeria tik kelėtą dienų ,tada buna geras.Kai pradeda niršti,jau žinau kad organizmas reikalauja alhogolio.Geria,pamiega ir vėl eina gerti.Nesuprantu kaip jis darbe atkenčia o paskui į barą.Taip ir vargau daug metų,tikėjau,kad mano milė gali jo gyvenimo būdą pakeisti.Niekas nesikeitė,tik blogėja.Mane kaltina kad aš bloga žmona;nedarau jam valgiti,nemiegu su jo.O kaip aš su juo miegosi,kad jis su rūbais susmirdes miega.Susipažinau su vyru kuriam 43 ir įsimilėjau.Jis Yra tvarkingas.Gyvena 3kam bute.Jį paliko Žmona nes buvo įsimilėjas kitą moterį.Dabarjis jų nebemyli.Kvietė manę eiti pas jį giventi.Norėčiau su jo gyventi,bet pasisakė kad bendrauja ir su kitomis moterimis.Aš suprantu kad aš vedus ir susitikinėdama su juo slapčiomis negaliu su jo visą laiką buti.Tad prašau jūs man Patarkit,kaip man toliau gyventi?Gal jis manes nemyli tik naudojasi manimi?Gal jam reikalinga įndų plovėja?O gal aš Įšprotėjau?Nes nieko nuostabaus kad ir pakvaišau,juk gyvenu 1kam būte su alhogoliku ,kur tenka lovą dalintis su vaiku,nes vyras miega su rūbais.O aš galvojau kad gyvensim grąžei.Jei įšsiskirčiau manau kad jis girtas iš įpratimo pareitu namo,nes jo mama gyvena kaime,3km nuo miesto.Nuomuotis buto nenoriu.Prašau man patarti .Gal aš tapau auka ne tik vyro bet ir meilūžio?

Nedas

2015-06-13 09:06

Alkoholizmas tikriausiai pati klastingiausia ir nori ar nenori reikia sutikti su tuo, kad nepagydoma liga. Tai problema turinti daugiau psichologinį nei fizinį pagrindą ir jei žmogus nenori negerti priversti pakeisti jo sampratą ir pomėgius, t.y. perauklėti suaugusį žmogų neįmanoma. Gaila tik, kad šios problemos rimtumo nenori suprasti ir išgirsti aukšti valdininkai kurie sąmoningai skatina ir klampina visą visuomenę, ypač jauną žmogų kurio pasaulėžiūra dar tik formuojasi. Įdomu kaip vaikai turėtų suprasti nuolat pasirodančią TV reklamą liaupsinančią alkoholio vartojimą („norisi gerti gryną“ ir kt.)? Manau, kad tiesiogiai – labai geras produktas, reikia gerti. Ir nereikia pasakoti pasakų, kad reklama, neribotas alkoholio pardavimas visur ir kiaurą parą, žema jo kaina, nelemia jo vartojimo apimties. Visa tai lemia tiesiogiai ir labai stipriai, priešingu atveju nieks neskirtų milžiniškų lėšų reklamai ir pardavimo skatinimui.
Bet ko gi norėti, kai pinigai mūsų visuomenėje jau tapo ne vertės matu ir atsiskaitymo priemone, o gyvenimo tikslu, ir už visos šios nusikalstamos veiklos stovi didžiuliai pragaro pinigai ir turtingi bei įtakingi dėdės nori būti dar ir dar turtingesni. Paguoda tik viena, tikėjimas, kada nors ir tie nuo ko priklauso šis procesas, sulauks tinkamo atpildo.

Marina

2015-06-12 18:06

Sveiki visi.Tai kur pradingot?Pajutot vasara ir visi nusiskundimai baigesi?

adelija

2015-06-12 18:06

yiras geria baisu bet suyiru galima issiskirti o ka dariti kai sunus geria atrodo isprotesiu

vida

2015-06-12 15:06

sekmes mielos moterys.parasysiu veliau

Kotryna

2015-06-11 18:06

Ačiū Linai už tel Nr. bandysim o gal ir padės. Viltis miršta paskutinė

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečių