Roberta

2015-10-22 10:10

Ne, aš to PATI noriu, tai laikau GERAI, bet tai nėra taip jau MALONU, kad taptų noru TOKIU, kad tik ir galvotum, kaip tai greičiau daryti.Reikia prievartos sau. Gal greičiau PAREIGOS.Kiek valia padeda įveikti depresiją? Bent man tai nemažai. Laikau gal vienu iš pagrindinių dalykų, nes juk valia stumteli energiją į priekį. Nors, prisipažinsiu-tai labai labai sunku.Ypač kai nėra nuotaikos, skauda. Šiandien va turiu daryti savo planus, įsipareigojimus, nors tokia nuslopusi, skauda galvą, taip ir norisi klaidžioti po netą ar rudenio lapus. Bet žinau, jei neįvykdysiu savo pasiryžimo,pareigų, nesusitelksiu,ištyšiu, krisiu į dar didesnį liūdesį, imsiu panikuoti, save keikti, o paskui ir visą gyvenimą. Jėgų lyg nėra, bet turiu lyg galėti. Truputėlį nėra pusiausvyros energijų many. Valia visgi reikalinga. Tam tikras kietumas. Žinoma, nelaužiant labai jau per prievartą save. Žinau, kad bus blogiau, jei būsiu nevalinga, nedisciplinuota.

Leta

2015-10-22 10:10

Neurozės arba depresija pagal psichologiją kyla dėl individo konflikto su savimi, kaip pasipriešinimas (gali būti kaip tik paties individo valios aktams). Pvz. valingai pasirenku rūpinimąsi nemylimu žmogumi, viena mano pusė vykdo pasirinktą programą, o kita kenčia, nes apleidžiu save. Ir šita nustumta subasmenybė, veikdama per pasąmonę sukelia ligą, kaip signalą aplinkiniams. Todėl labai svarbu suprasti, kur aš apsigaudineju pats save, ar tai mano norai, ar tik visuomenės moralė, svetimos sveiko gyvenimo būdo klišės, masinių sėkmės formulių tiesos

art

2015-10-22 09:10

generalizuotas nerimas panikos atakos.kas tai per liga?ar tai tas pats kaip depresija?gal galite kas pakomentuoti ?aciu.

Roberta

Mielieji, o ką Jūs manote apie valią ir discipliną bandant išeiti iš to liūno?

Roberta

Jokios čia emocijos, čia nuomonė ir tiek ir nieko aš čia riebiai nesakau ir nesitengiu. Šiaip man sunkoka suprasti, protas rdquo;neišnešardquo; apie tas pirmas grupes ir t. t., ką rašai:)) nelabai ir gilintis noriu į asmeniškumus:)) man patinka šiaip pakalbėjimai, be asmeniškumų apie kažkieno kažkam emocijas, juolab virtualioj erdvėj. man visi geri:))O šiaip tai tikrai ir realybėje, ir čia nelabai patinka aptarinėjimai kitų žmonių, kapstymaisi po jų praeitis, asmeninį gyvenimą ir t. t. Kiek žmogus apie save pasako, tiek turi pakakti. na, čia šiaip, tik mano nuomonė:))

julija

2015-10-22 08:10

Sveiki! Mane kankina depresija ir panikos sutrikimas. Labai bijau mirties. Labai skauda sirdies plotyje, rankos, nugara, tirpsta rankos, kojos, galva.Gydytoja sake kad tai del depresijos. O as tuo netikiu. Ka man daryti? Gal kazkam irgi tokie pat simptomai? Nes mano galvoje uzstrigo mintis kad tai skauda butent sirdis. Labai prasau padekite.

Roberta

2015-10-22 07:10

nemėgstu visokių seklių morkų ir analizuotojų, tyrinėtojų, kas kada kur ką pasakė, nustatančių tapatybę, bandančių primesti, kad kažką daugiau žino apie žmogų. Man yra ši diena, šios dienos mintys, žodžiai, o kas buvo - pražuvo

Roberta

Tai turėtų duoti jums daug naudos.Tik reikia rdquo;instaliuotirdquo; tai į gyvenimą:)

Leta

Kažkodėl tai praėjusioj žinutėj pridariau daug klaidų. Geštaltas yra iš moderniųjų psichologijų, kurios pakeitė labai brangią psichoanalizę orientuodamosi į rdquo;čia ir dabarrdquo; ir į individo santykį su savim ir su kitais. Na čia labai paviršutiniškas paaiškinimas. Čia mano hobi.

Roberta

2015-10-22 05:10

Kartą buvau pas netradicinės psichologijos atsotovą, tai jis mane tiek išmušė, kad ilgai gyvenau kaip išprotėjusi, negalėjau miegoti, kaip pamišusi.. kažkaip pasijutau kalta, bloga, nešvari, nepataisoma, beviltiška.Pasidarė dar beviltiškiau.

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 25 ir 0 svečių