2015-02-19 06:02
nu pabandysiu aš to lietuviško pasninko laikytis:)nieko, kas gyvulio, ar ne? 7 savaites...kiek žinau-lietuviai valgydavo žuvį, silkę, nu bet tai juk irgi ne augalas. ryte suvalgiau avokadą su juoda duona, perpiet eisiu į valgyklą darbe, parašysiu tik daržovių su bulvių koše, o vakare bus pupelių mišrainė su alyvų aliejumi.išsitraukiau dribsnių 5 grūdų.o tai kai nukišti spintutėj, tai pamirštu.juk būtų šaunu pabandyti tokią senovės lietuvių dietą:)vakar suvalgiau net dvi keptuves blynų.išsikepiau LABAI skanių, atsinešiau iš rūsio trijų rūšių uogienės, jau kad kirtau, nu sakau-gi priklauso tokią dieną:) na, reiks riešutų, žirnių pasidėti rdquo;ant akiųrdquo;, raugintų kopūstų, labai skanu su sėmenų aliejumi, pasidaryti daržovių troškinių su salierais, kuriuos labai mėgstu.reiks kokias knygas pavartyti.yra tokia didelė ir graži Lietuvių pasninko valgiai, pavarčiau-tai labai jau ten tokių produktų yra, kurių dabar nebėra kur gauti.ai, nepirkau, labai brangi.na, į tai irgi pažiūrėsiu kaip į žaidimą:) žaisti savaitę tai nieko, bet septynias-jau kaip ir į darbą panašu:) na, žiūrėsiu, gal pavyks:) tik nežinau su ta žuvim ir silke-tai galima ar ne....nu koks čia pasninkas, jei tiek daug ko galima-kruopos, daržovės,vaisiai...nu ne, miltinių patiekalų tai nė į burną.duona-tik juodą valgysiu.nes jei dar ir miltinius galima, tai jau čia tikrai ne pasninkas.gal lietuviai laikė pasninką jau tada, kai mėsos nevalgė?