kaip gydyti pieno produktu netoleravimo problema?

Laba diena, Pries kelis metus organizmas pradejo nevirskinti pieno produktu, t.y. atrodo, nebesigamina pieno cukru skaidantys fermentai. Tai galejo atsitikti po apsinuodijimo maistu. Iki tol pieno produktus labai megdavau ir vartodavau. Noreciau suzinoti, ar yra gydymo metodu, kurie atstato fermentu gamyba, kokie tyrimai ir kokie gydytojai gali spresti sia problema? is anksto dekoju.

Pieno produktų netoleravimas atsiranda dėl pieno fermento laktazės trūkumo, jo nebuvimo ar aktyvumo sumažėjimo.Pirminis laktazės trūkumas pasireiškia iš karto po gimimo, esant įgimtam fermento deficitui.Įgytas (antrinis)laktazės deficitas gali pasireikšti sergant plonosios žarnos ligomis (tam reikėtų pasikonsultuoti su gydytoju-gastroenterologu). Pirmiausia reikėtų išsiaiškinti ar tai iš tikrųjų yra fermento laktazės trūkumas, ar galbūt yra alergija pieno baltymams.O gal tai po buvusio uždegiminio proceso likusios žarnyno disbiozės pasekmės (sėkmingai gydomos probiotikais). Laktazės nepakankamumui diagnozuoti yra atliekami tam tikri laktazės toleravimo testai. Nustačius, kad ištikrųjų yra fermento deficitas, šis sutrikimas gydomas dieta be pieno ar jo produktų.Jei laktazės deficitas nedidelis, galima patarti rinktis ne saldų pieną ar jo gaminius, bet raugintus pieno produktus – kefyrą, rūgpienį, jogurtą. Jei ir šių produktų organizmas netoleruoja, galima pasiūlyti rinktis pieną ar pieno produktus su sumažintu laktozės kiekiu ar be laktozės.

Mūsų draugai