tomukas
Pranešimai: 4

2015-11-09 12:11

Lankau darba grupine psi.
Labai padejo, igijau apasitikejimo...

a
Pranešimai: 262

2015-03-20 17:03

O kiotse poliklinikose yra psichoterapija?

r
Pranešimai: 64

2015-03-17 14:03

www.saugus-vaikas.lt/naujienos.html

PSICHOLOGINĖ PAGALBA SUAUGUSIEMS MAŽOJE GRUPĖJE

Saugaus vaiko centre yra galimybė lankyti grupę suaugusiems, siekiantiems ilgalaikių pasikeitimų tarpasmeniniuose santykiuose ir savo viduje.

Kas tai yra psichologinė pagalba mažoje grupėje?

Tai tokia psichologinė pagalba, kai gyvenimo sunkumus atskleidžiate, analizuojate ir sprendžiate ne tik su psichologu, bet su grupele kitų žmonių. Dauguma žmogaus psichologinių sunkumų, simptomų ar sutrikimų yra susiję su jam svarbiais praeities ar dabarties santykiais; grupė - tai saugi erdvė šiems santykiams išgyventi, suprasti ir keisti.

Kuo naudinga grupė?

• Grupėje galima pažinti save per santykį su kitais: kai į jūsų mintis, jausmus ar veiksmus reaguoja keletas skirtingų žmonių, tai padeda geriau suprasti save ir savo santykius su žmonėmis, realiau pamatyti savo bendravimo ypatumų pasekmes. Grupėje, tarsi veidrodyje, atsispindi kiekvieno santykiai su žmonėmis realiame pasaulyje.

• Grupėje yra daug galimybių išreikšti palaikymą, paramą vienas kitam; sulaukti atjautos ir supratimo, kalbant apie sunkius ar skausmingus dalykus.

• Darbas grupėje leidžia geriau suprasti kitų žmonių skirtingus poreikius, vertybes, išgyvenimus, mokytis juos priimti ir toleruoti.

• Grupėje galima pasimokyti iš kitų patirties, susipažįstant su vienas kito istorija, problemų kūrimo ir sprendimo būdais.

Kam tinka grupė ?

• Siekiantiems spręsti ryšių su artimais žmonėmis problemas, suprasti savo santykių nesėkmių priežastis, keisti nepageidaujamus elgesio stereotipus.

• Norintiems įgyti bendravimo įgūdžių, įveikti vienišumą ir izoliaciją, išmokti atviriau reikšti jausmus, įgauti pasitikėjimo savimi.

• Turintiems sunkumų darbe ar studijose.

• Norintiems įveikti nerimą, depresiją, valgymo sutrikimą.

• Išgyvenusiems netektį, krizę ar traumą.

Kas veda grupę?

Grupę veda kvalifikuotas psichologas; jis yra grupės dalyvis, tačiau jo funkcijos grupėje specifinės - jis nesprendžia čia savo asmeninių problemų, bet savo profesinių žinių pagalba siekia padėti grupės dalyviams suprasti jų problemas ir tai, kas vyksta grupėje. Saugaus vaiko centre suaugusiųjų grupę veda psichologė Jūratė Daškevičienė, įgijusi grupinės psichoterapijos ir grupinės analizės kvalifikaciją Oslo Grupinės analizės institute ir Vilniaus universitete.

Kaip vyksta grupė?

• Grupės sesijos vyksta reguliariai, vieną kartą per savaitę.

• Vienos sesijos trukmė 1 val. 30 min.

• Grupės sesija vyksta laisvos, nestruktūruotos diskusijos forma: čia nėra pratimų, užduočių ar užduotos aptarimui temos.

• Grupėje labai svarbus "čia ir dabar" principas, t.y. grupės nariai skatinami tyrinėti savo jausmus, susijusius su grupe, kitais dalyviais ir terapeutu.

• Kiekvienas grupės narys pats nusprendžia, kiek atsiskleisti, tačiau svarbu nusitekti aktyviai dirbti su savo problemomis, kiek įmanoma, išsakyti savo vidines reakcijas, mintis ir jausmus, pasidalinti prisiminimais, sapnais ir asociacijomis.

Kiek laiko lankoma grupė?

Grupinė psichologinė pagalba - tai ilgalaikė pagalbos forma, kuri padeda ne tik tam kartui atsikratyti varginančių simptomų, bet pasiekti ilgalaikių pasikeitimų savo būsenoje, charakteryje ir santykiuose. Todėl grupė lankoma ne trumpiau, kaip dvejus metus, o dažnai - ir ilgiau, tol, kol problemos, atvedusios į grupę, bus išspręstos.

Grupės taisyklės

Reguliarus lankymas. Kad grupė būtų tikrai naudinga, o atmosfera joje maksimaliai saugi, svarbu nevėluoti ir nepraleidinėti sesijų. Apie iš anksto žinomą nebuvimą dėl svarbios priežasties reikia pranešti visai grupei prieš kelias savaites, o jei teks praleisti sesiją dėl nenumatytų aplinkybių, apie tai reikia telefonu pranešti psichologei.

Konfidencialumas. Tai, kas vyksta grupėje - lieka grupėje. Tai reiškia, kad už grupės ribų negalima pasakoti apie kitus grupės narius, grupės įvykius. Vedantysis taip laikosi konfidencialumo, tačiau siekdamas geresnės savo darbo kokybės, grupės eigą ir sunkumus periodiškai aptaria (neatskleisdamas grupės narių tapatybės) supervizijų metu su keliais kitais grupes vedančiais specialistais.

Kontaktai už grupės ribų. Grupę lanko anksčiau nepažįstami ir nesusiję žmonės. santykius grupėje jie naudoja terapiniais, o ne socialiniais tikslais. Sesijai pasibaigus, diskusija apie grupinius įvykius nebetęsiama. Grupės narių bendravimas už grupės ribų nerekomenduojamas, o tokiam susitikimui įvykus, apie tai reikia informuoti visą grupę.

Mokestis. Grupinės sesijos kaina - 30 litų,; nuo 2007m. - 10 eurų.

Atostogos ir lankymo pabaiga. Grupės vasaros atostogos trunka 4 savaites, o žiemos - 1 savaitę; apie tikslų atostogų laiką vedantysis iš anksto informuoja grupės narius. Nusprendus baigti lankyti grupę, apie tai reikia pasakyti grupėje mažiausiai prieš 3 savaites.

Kaip patekti į grupę?

Užsiregistruoti individualiam pokalbiui prieš grupę (jų reikės mažiausiai 4) galima Saugaus vaiko centre tel. 332410 nuo 9 iki 13 val. arba paskambinus psichologei J.Daškevičienei tel. 8-684-36327.

tomas
Pranešimai: 183

2015-03-17 14:03

Ok
aciu uz info. Saunu, kad yra tokiu zmogeliuku :)

tomas
Pranešimai: 183

2015-03-17 13:03

tik man kazkaip nesmagu eit i poliklinika, nes ten visada pilna zmoniu ir eiles, visi nuziurineja :), daktarai pikti, bobutes stumdosi ir koliojasi.
Tikiuosi cia kitaip, yik keista kad nemokamai

tomas
Pranešimai: 183

2015-03-17 13:03

ok parasykite
ir kiek kainuoja?

tomas
Pranešimai: 183

2015-03-17 12:03

i Dainavos bandziau prisiskambint, tai niekaip nepavyko ir daugiau neskambinau, galvojua uzsidare jie

tomas
Pranešimai: 183

2015-03-17 10:03

kur rasti?

tomas
Pranešimai: 183

Grupine psichoterapija Kaune?

2015-03-17 10:03

Grupine psichoterapija Kaune?

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 21 ir 0 svečių