vi
Pranešimai: 188

Vėžys… Kaip gydytis?

2015-12-19 17:12

Vėžys… Kaip gydytis?

dona
Pranešimai: 4

2015-12-14 17:12

Labas, gal per vėlai isierpiau,bet....Krūties vėžys išoperuotas 1997m.sakė,kad II stadija.Geriau ir dėjau ant rando ugniažolę ilgai ir nuobodžiai.Neišsiaiškinau,bet teko naudoti sibirietišką medų,o po to naudojau skystį lašais.Supratau,kad tai buvo DĖMĖTOJI MAUDA.Padidinus normą iki 21 lašo,pradėjo svaigti galva ir turejau mažinti doze.Šiais laikais jos galima gauti pas žolininkus.

gabija
Pranešimai: 203

2015-12-08 13:12

Na Jūs tikria gerai pasikaustę chemoterapijoje.Man buvo taikoma cis platina.Nežinau kiek tiksliai parašiau.Pykino po 10 dienų po suleidimo.Savijauta buvo baisi, buvau ir apalpusi,šonus skaudėdavo nuo pykinimo spazmų.Nuo kurių maisto produktų užpykino ir dabar negaliu valgyti, nors pakutinė chemija buvo kovą.Taigi nežinau kas gerai , kas ne.Dabar geriu antidepresantus, nes baisi galijos chemijos baimė.

vi
Pranešimai: 188

2015-12-08 10:12

Ši informacija skirta tiems, kuriems buvo diagnozuotas II stadijos žarnyno vėžys. Po operacijos visame pasaulyje yra skiriama 5-FU chemoterapija. Tačiau ir gydytojas, ir pacientas šiuo atveju visada turi spręsti dilemą – daryti ar nedaryti chemoterapiją. Nes pagal studijų duomenis nėra įrodyta, jog 5-FU padidintų išgyvenimo trukmę – chemoterapijos nauda pastebėta tik 10-12% ligonių, t.y. ši nauda įtelpa į statistinės paklaidos ribas. Užtat chemoterapijos žala yra neabejotina.
Šiais metais pasirodė rezultatai pirmosios studijos, skirtos įvertinti ligonio atsparumą 5-FU. Ispanai atrado naują markerį MMR (mismatch repair), kurio buvimas ar nebuvimas kraujyje pasako, ar 5-FU taikymas bus efektyvus. Jei markeris randamas, 5-FU chemoterapija yra neefektyvi, jei ne – 5-FU išgyvenamumą padidina beveik 13%. Deja, tai dar tik studijos rezultatas, todėl iki šio metodo taikymo klinikinėje praktikoje teks nueiti nemažą kelią.
Gydytojų vietoje, tais atvejais, kai CEA prieš operaciją ir po jos yra aukšta, taikyčiau ne 5-FU, o ką nors stipresnio – preparatus turinčius platinos arba Avastiną. Pastaruosius dabar taiko tik vėlyvosiose stadijose. Kiek beklaidžiojau po internetą, neradau straipsnių apie skirtingų chemoterapijos schemų taikymo efektyvumą esant žarnyno vėžio II stadijai. Gal žmonės, tiesiog, nesutinka dalyvauti tokiose studijose? Juk žymiai bjauresnius vaistus nei 5-FU dar reikia atlaikyti gyvam. Ne kiekvienam tai pasiseka.
Aš saviškiui išsyk patariau reikalauti cis-platinos. Pareikalavo, bet gydytoja pasakė, jog ši bus per stipri tokiam atvejui. Dabar turim, ką turim...

gabija
Pranešimai: 203

2015-12-06 12:12

Na negalija taip kategoriškai teigti išpjovei-pasėjai.Man prieš operaciją markeris buvo 78 , dabar 4,8 , jau kaupėsi skysčiai.Iškentėti teko daug,kaip bus ateityje neaišku, bet be operacijos nemanau , kad būčiau esamoje būklėje.Už gydymą dėkinga Kauno klinikų onkologams R.Augusčiui ir R.Nutautienei.Dabar tvarkausi psichiką, darau lengvesnius jogos pratimus, nes shemija sugraužė sanarius, todėl jei ne pratimai , tapčiau buratinu.
Kaip sekasi kitiems salyginai sveikiems?
Parašykite.

rada
Pranešimai: 1

2015-12-02 07:12

sveiki galiu pasiulyti zmogu i kuri kreipiausi as jis yra uzkalbetojas jaunas visai vyras, bet savo darbo specelistas jis mane isgyde nuo sunkios ligos t.y vezio jis gydo nuo daugelio ligu nuo priklausomybiu bet niekur nesiskelbia as apie ji suzinojau per draugu draugus.. As turiu jo telefono numeri zinokit pati isbandziau ir likau labai patenkinta todel ir siulau likimo nuskriaustiems zmonems jo nr. 869372765

ula
Pranešimai: 19

2015-11-30 20:11

perskaiciau visus komentarus nors gal ir ne laikas diskusija vykusi jau seniai noriu pasakyti mes ka tik nugalejom plauciu vezi ,tiksliau jis liko aguonos grudo dydzio ,tikiuosi kad nugalesime iki galo ir tik zoleliu deka kadangi tvirtai tikejo ir tikrai norejo gyventi lanke spinduline ter.dabar jauciasi gerai ir toliau naudoja vaistazoles

vi
Pranešimai: 188

2015-11-29 10:11

Pas onkologus yra toks posakis: išpjovei –pasėjai. Tai reiškia, kad pašalinus auglį jo ląstelės pasklinda po organizmą. Su jomis pradžioje kovojama chemoterapija, o vėliau – nuodais-žolelėmis ir pan. Žolelės ir kiti netradiciniai vėžio gydymo būdai neįveiks auglio, tačiau gali sutrukdyti prigyti jo nuoplaišoms. Tad verta nenuleisti rankų ir dusinti jas visom įmanomom priemonėm, tačiau neprarandant sveiko proto. Turim gerų žolininkų – galima jų atsiklausti. Galima ir internete patikimos info susirasti.
Vėžio atsiradimo priežastis dažniausiai yra užkoduota mūsų genuose. Kas užkoduota – įvyks vėliau ar anksčiau. Žolelėmis šito nesustabdysi. Daugiausia ką galime, tai anksti jį aptikti ir sunaikinti, kol jis dar nepaėmęs viršų. Viliuosi, jog bent tai mums pavyko. Kas toliau? Niekas šiame pasaulyje to nežino. Tiesa, neseniai per TV (berods, BBC) pasakojo apie genetinį vėžio tyrimo metodą. Jis lyg ir nusako šansus išgyti. Tik jau labai brangus užsiėmimas tai turėtų būti. Ir dar neaišku, kada jis pas mus atkeliaus. Nors... Neseniai pasirodė info, jog Lietuvoje pradėtas kaupti vėžio gydymo info bankas (gal jo pavadinimas kiek ir kitaip skamba, sorry). Info buvo labai skurdi, tad neaišku ar jie žada „nusismulkinti“ iki genų. Tačiau kryptis panaši į minėtą per BBC laidą – sukaupti info apie kiekvieną vėžio rūšį, kurių yra tūkstančiais, bei atsparumą gydymui. Kai info bankas bus pilnas, diagnozavus auglį bus galima palyginamuoju metodu prognozuoti jo gydymo sėkmę.

gabija
Pranešimai: 203

2015-11-18 07:11

Aš prieš susergant kiaušidžių vėžiu , nežinau kas mane tam paskatino , lyg koks vidinis balsas ,gėriau ugniažolę , bet net tokia nuodinga žolė nesustabdė.Gal padėjo tai , kad rado antroje stadijoje.Nuo vyno aišku bus linksmiau gyventi.Per chemiją tai vandens nepraryji, o kur ten vynas.Dabar geriu išrūgose raugintą ugniažolę, bet tik kai praėjau visus pragaro ratus onkologiniame.

vi
Pranešimai: 188

2015-11-16 20:11

Paskaičiau, kas naujo žarnyno vėžio gydymo fronte. Tarp naujienų yra viena gan maloni – 3 ir daugiau raudono vyno taurės per savaitę mažina šios bjaurasties atsiradimo tikimybę. Apie tai ir seniau esu girdėjusi, tačiau dabar kalba eina apie mokslinio tyrimo rezultatus. Tiesa, mokslininkai nėra visai tikri dėl rezultatų, nes raudono vyno gerėjai, kaip tyčia, yra ir sveikesnio gyvenimo būdo šalininkai. Anyway, taurė raudono vyno tikrai nepakenks, net jeigu ir nepadės. Tokie dalykai.

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 0 ir 0 svečių