Mirameda
Pranešimai: 16

2015-04-02 12:04

Kovoje dėl grožio - moderniausi ginklai

rdquo;Artėja vasara, rdquo;bikiniukų sezonasrdquo;, taigi nusprendžiau pagerinti savo figūros linijas. Pasirinkau griežtą dietą, mankštą. Po savaitės rdquo;palengvėjaurdquo; dvejais kilogramais. Susiradau mėgstamus džinsus, įsispraudžiau į juos ir... Deja, suplonėjo tik liemuo, o šlaunys, sėdmenys liko kokie buvę! Po jų oda ryškėjo nesimpatiškos granulės ir nelygumai. Taigi ir aš, kaip daugumas moterų, neišvengiau celiulito, kurį, girdėjau, pašalinti sunku. Ką daryti?rdquo;

Rimantė M., dailininkė

Atsako specialistė

Medicinos klinikos rdquo;Miramedardquo;

gydytoja

Aurinta Varanauskienė

Celiulitas - labai atkaklus susirgimas. Jo taip lengvai neatsikratysite! Regis, jau nupurtėte dietomis keletą kilogramėlių, skruostai sukrito, suliesėjo viskas, išskyrus... sėdmenis ir šlaunis. Sugnybus ten odą vis viena išsišauna nelemtosios granulės.

Celiulitui visai nesvarbu, ar jo auka stora, ar plona - net ir liesokos moterys neretai turi ryškių celiulito požymių. Jam nesvarbu, ar jūs - vyras, ar moteris. Tik tiek, kad vyrai (dažniausiai - turintys viršsvorį) celiulitą įsigyja rečiau. Be to, moka jį nuslėpti ir apie jį nutyli.

Lėtinis puraus jungiamojo audinio uždegimas - celiulitas dažnai prasideda dar jauname amžiuje (17 -20 metų). Pavadinimas kilo iš lotyniško žodžio celliulis - rdquo;granulėrdquo;. Ko jau ko, bet granulių tikrai netrūksta - po oda jų susiformuoja daugybė: apgaubtų tvirta kapsule, beveik nesuskaidomų. Neestetiškas jų sluoksnis vis storėja ir kietėja.

Oda prasčiau aprūpinama maistinėmis medžiagomis ir krauju, sulėtėja jos procesai. Celiulitas pažeidžia šlaunis, sėdmenis, pilvo apačią, nutukusiems žmonėms - net rankas žastikaulių srityje. Kūno paviršius būna nusėtas daugybe poodinių granulių (vad. žąsies oda arba „apelsino žievelėrdquo;). Odos paviršius šiurkštus, dėmėtas. Sunkesniais atvejais susiklosto stambios riebalinės raukšlės, kurių paviršius nusėtas kraujosruvomis.

Kiti požymiai:

ü dažnas kojų raumenų mėšlungis, sąnarių nutirpimas;

ü kojų šalimas;

ü oda panaši į apelsino žievelę, rdquo;banguotardquo;, nusėta violetiškais mazgeliais.

ü kai kada pasireiškia karščiavimas, sąnarių ar pilvo skausmai, mažėja svoris, pykina.

Celiulitas - ne tik kosmetinis, šlaunų linijas bjaurojantis defektas, bet ir uždelsto veikimo bomba. Jam besivystant progresuoja venų varikozė, kojų sąnarių jungiamojo audinio disfunkcijos, apkraunamos pėdos, vystosi plokščiapėdystė. Tai lėtinis uždegimas, sekinantis imuninę sistemą.

Esant ryškiems celiulito požymiams, dažniau peršaląma, triskart dažnesnės gripo ar peršalimo ligų komplikacijos.

Su celiulitu reikia pradėti kovą vos pastebėjus pirmuosius jo požymius - po oda iššokusių granulių masę, išryškėjančią plačiai sugnybus šlaunų ar sėdmenų srities odą.

Kovos būdų ir metodų daug. Deja, nemaža dalis veikia trumpai, celiulitas atsinaujina. Kadangi tai vidinis, lėtinis medžiagų apytakos sutrikimas, idealiausia priešceliulitinio poveikio priemonė būtų kova su juo iš išorės ir „iš vidausrdquo;.

Kaip įveikti celiulitą?

* Susirgimo pradžioje (kai apie „apelsino žievelęrdquo; žinote tik jūs pati): trigubo poveikio priemonės - dieta, neturinti arba mažai turinti gyvulinių riebalų, bet - daug skaidulų ir ląstelienos, minimumas alkoholio ir kulinarinių kepinių, daug vaisių, daržovių, sulčių; fiziniai pratimai: rytinė mankšta, važinėjimas dviračiu, plaukymas. Idealu - bėgimas ristele, irklavimas ar baidarių sportas, puiku - joga. Masažas: kartą per dieną šiurkščiu šepečiu po vandens srove masažuojamos probleminės kojų ir šlaunų zonos (10 min.). Jei laiku pradėsite ir būsite atkakli, celiulito požymiai akivaizdžiai neišryškės;
* Celiulitui „įsibėgėjantrdquo; (kai jį ima pastebėti kiti) : trigubas poveikis plius veiksmingos išorinės priemonės - masažas anticeliulitiniais tepalais su jūros dumblių ekstraktu (kasdien), kompresai, mineralinių medžiagų, mikroelementų, kofeino preparatai. Celiulitas gydomas ir įvyniojimais į dumblius, kavos tirščiais (efektyvu tik susirgimo pradžioje!). Veiksmingas vakuuminis masažas, lipoksacija (riebalų išsiubimas; veikia tik laikinai, jei nepašalinama vidinė celiulito priežastis - sutrikusi medžiagų apytaka probleminėse kūno dalyse). Kartais naudojami nesteroidiniai vaistai, poodinės injekcijos. Vienos naujausių priemonių, veiksmingai gydanti įsisenėjusį celiulitą - lazerinis gydymas bei ozonoterapija, kuri šalina granules ir pačią celiulito atsiradimo ir vystymosi priežastį (normalizuoja riebalinių audinių mikrocirkuliaciją).
* Kai celiulitas jau ryškiai pastebimas ir trukdo sveikatai, savijautai, nuotaikai - daug nelaukdami kreipkitės į specialistą! Jis skirs šiuolaikiškiausias, užtikrintas priemones. Nepatarčiau gydytis patiems ar „geros draugėsrdquo; patarimu - neprofesionalioje rinkoje esantys, specialistų neaprobuoti anticeliulitiniai tepalai, kremai, žolelės, aliejukai ir kt. gali ir nepadėti.

Būtent specialistas Jums skirs tinkamiausią, efektyviausią individualų gydymą, dietą ir gyvenseną.

MUMS RŪPI TAI, KAS JUMS SVARBIAUSIA - SVEIKATA!
Medicinos klinika rdquo;Miramedardquo;: www.mirameda.lt
Daugiau straipsnių: www.mirameda.blogas.lt
Registracija: www.mirameda.lt/registracija

Mirameda
Pranešimai: 16

Kaip įveikti celiulitą?

2015-04-02 12:04

Kaip įveikti celiulitą?

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 15 ir 0 svečių