sauroman1
Pranešimai: 8

2015-08-18 09:08

Čia yra nuorodo į documentinį filmą apie fluorido pavojus www.youtube.com/watch?v=88pfVo3bZLY
Taip pat naudingos informacijos galima rasti tinklalapyje www.fluoridealert.org

sauroman1
Pranešimai: 8

2015-08-18 07:08

Nors ir šiuolaikinis mokslas daug pažengė, patobulėjo technologijos ir medicina, tačiau kartu atsirado ir naujos problemos, tokios kaip pavojus sveikatai, ekologinė tarša. Senos ligos išnyko, bet atsirado naujos susijusios technogenine veikla, cheminiu apsinuodijimų, nenatūralių gyvenimo būdu ir perdirbto maisto vartojimu. Deja esu nusivylęs, kad šiandien leidžiamas ir plėtojamas pavojingų sveikatai, medžiagų vartojimas, kuriuos įeina į kasdien vartojamus produktus – higienos priemones, medikamentus ir net maistą, vandenį.
Viena iš šių pavojingų ir blogai reguliuojamų medžiagų yra fluoridas, daug kur dedamas į dantų pastas, vandenį ir kai kuriuos vaistus. Natrio fluoridas naudojamas kaip žiurkių nuodai, fluoridas aptinkamas pesticiduose, išsiskyria gaminant saulės baterijas, nes naudojama hidrofluoridinė rūgštis. Kažkada tikėta, kad fluoridavimas padeda išvengti dantų eduonies ir nėra pavojingas. Tačiau tuo pačių metu apie 1950m buvo manoma, kad ir rūkyti sveika.
Bet remiantis moderniais tyrimais (pvz. gydytojos Dr Elizabeth Cullen), pasirodė kad fluoridavimas ne tik nepadeda išvengti dantų karieso, bet ir yra labai pavojingas sveikatai. Jo poveikis ne tik gali sukelti fluoroze, bet yra neurotoksinas, kenkia smegenims, mažina intelektą, blogina atmintį ir dėmesingumą, siejamas su hiperaktyvumu ir net agresyvių elgesiu. Fluoridas kartu su kalciu kaupiasi kankorėžinėje liaukoje, todėl blogina melatonino gamyba, o tai sukelia nemigą, pagreitina senėjimą. Silpnina kaulus. Fluoridai padidina nuodingų metalų įsisavinimą: aliuminio (siejamas su Alzheimerio liga) ir švino. Sukelia vėžį, limfomą. Kenkia skydliaukės veiklai, nes trūkdo įsisavinti jodui. Ypatingai kenksmingas yra turintiems inkstų sutrikimus ir vaikams.
Maksimali leistina ES fluoridų kiekis geriamajame vandenyje yra 1,5mg/l (1,5ppm), Amerikoje 4ppm, Indijoje 1ppm. Vilniaus geriamasis vanduo yra palyginti geras: fluoridų kiekis svyruoja vienuose rajonuose nuo 0.15mg/l iki 0.83mg/l. O pavyzdžiui Klaipėdoje viršyja normas. Daugelis europos valstybių uždraudė fluoridavimą, JAV vis daugiau gydytojų ir žmonių prieštarauja fluoridavimui ir abejoja jo efektyvumu (tik veltui išmetamas, nes geriant nepadeda).
Pirmieji apsinuodijimo fluoridu simptomai yra pilvo skausmai, pykinimas, vėmimas ir galvos skausmai. Nustatyta, kad mirtina fluorido dozė yra 5mg/kg(sunkus apsinuodijimas ir didelė galimybė mirti). „Sensodyne“ dantų pastoje nurodyta, kad yra 1040ppm natrio fluorido ir kad netinkama vartoti jaunesniems nei 12 metų vaikams (nereiškia, kad nekenkia vyresniems), tai galite įsivaizduoti kokia jį yra toksiška. „Colgate“ fluoride dantų pastoje yra net 1450ppm natrio monofluorofosfato. „Blendamed“, „Aquafresh“ ir kitose pastose irgi yra aukšti fluoridų kiekiai. Visiškai fluorido neišvengiama, jis absorbuojasi pro oda, kartais pasta nuryjama, net tepama ant spuogų. Bet fluorido galima gauti ir vartojant jo turinčius produktus, pvz daug fluorido turi žalioji ir juodoji arbatos, vynas, tai pat perdirbtas maistas, kai kurie vaistai. Mineraliniame vandenyje irgi yra skirtingi jo kiekiai, daugiausiai fluoridų pastebėjau yra Baltarusiškame vandenyje, pvz „Minskaja“ turi net iki 3,5mg/l ir turi perspėjimą (tik nesuprantu kodėl nėra uždraustas jei viršija 1,5mg/l normą?).
Tai kodėl taip plėtojamas iki šiol fluorido vartojimas visuomenėje ir taip blogai reguliuojamas, jei dabar žinoma kiek daug pavojų jis kelia sveikatai ir mažai padeda? Nežinau kodėl, bet sprendžiant iš faktų tikrai nesiekiama pagerinti sveikatos. Jau vien yra neetiškas priverstinis medikamentų vartojimas. Žinot kas pirmieji pradėjo fluoridavimą? Nes kas kitas, o nacistai! Jie fluoridavo koncentracijos stovyklose žydų kalinių vandenį, ne dantų sveikatai, o tam kad sumažinti jų intelektą ir gebėjimą kritiškai mąstyti, neleisti pasprukti, taip pat sterilizuoti. Po to tai nusprendė daryti JAV valdžia ir po to kai mokslininkai nustatė, kad fluoridą sveika ir saugu vartoti, tai tapo mada. Bet jie fluoridavo vandenį sistematiškai, o juk nevisiems jo vienodai reikia. Kaip minėjau vieni jam yra jautresni, net alergiški. Fluorido gaunama ne vien su dantų pasta ir vandeniu, bet ir per maisto produktus, vaistus. Taigi to pilnai pakanka ir kai kurie net perduozoja paros normą. Todėl manau, kad fluoridavimas yra neracionalus ir žalingas sveikatai, nes neatsižvelgiama individų poreikius ir suvartojamas dozes.
Fluoridas net nėra būtinas, nustatyta, kad JAV rajonuose ir Europoje kur nebuvo fluoriduojama nebuvo daugiau dantų problemų nei kur buvo. Žmogus gali būti visiškai sveikas ir be jo. Yra ir natūralios priemonės užkirsti dantų ėduoniui. Pavyzdžiui vartoti daugiau ksilitolio, kurio yra daržovėse ir vaisiuose. Yra veiksmingos pastos ir be fluorido(ir mažiau kainuoja). Dantų ligų padidėjimą galima sieti su perdirbto, turinčio daug angliavandenių maisto vartojimu ir chemija kuri sukelia dantų irimą, burnoje susidaro rūgštis kurios ir sukelia dantų demineralizacija. Padidinta rizika kyla tiems kurie rūko ir išsiskyria mažai seilių. Seilės natūraliai remineralizuoja dantis, juose yra kalcio, fosforo ir karbonatų. Įdomu tai kad Australų aborigenai, eskimai, Kanados indėnai ir Afrikos gentis nesinaudoja dantų pasta, šepėtėliu ir turi tobulai sveikus dantis. Tai susiję su tuom, kad jie vartoja „sveiką“, natūralų maistą, kuriame yra daug vitaminų (A, D, K) ir mineralų. Taip pat jie turi stipresnį imunitetą eduoniui, yra sveikesni, stipresni ir ištvermingesnį, gerai prisitaiko prie klimato.
Taigi problemos šaknys slypi mūsų vakarietiškame, atskirtame nuo gamtos, keisto ir painaus gyvenimo būdo. Natūralios, prieinamos, ekologiškos gydymosi priemonės pakeistos brangia pagaminti sintetika ir abejotino efektyvumo, keliančia pavoju sveikatai ir gamtai. Tačiau fluoridavimo programa priėjo liepto galą, joks blaiviai mąstantis ir informuotas apie jo pavojus, neefektyvumą žmogus nepritartu vartoti fluorido. O deja dauguma žmonių mažai nutuokia apie fluorido keliamus pavojus, nes yra blogai informuoti ir net gal nenutuokia, kad jų ligos galėjo būti sukeltos šių medžiagų, aklai tiki didelių ir įtakingų kompanijų peršamomis higienos priemonėmis, kurias reklamuoja per televizija ir jie žinoma perka juos. Tačiau turėtu bent perspėti, kad privaloma pasitarti su gydytoju prieš vartojant. Deja taip nėra, tai paliekama spręsti jums. Taigi tuomet siūlau nustoti pirkti toksiška produkcija ir taip pasakyti jai „ne“.

sauroman1
Pranešimai: 8

Žiurkių nuodai dantų pastoje „Sensodyne“, „Colgate“, „Blendamed“

2015-08-18 07:08

Žiurkių nuodai dantų pastoje „Sensodyne“, „Colgate“, „Blendamed“

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 12 ir 0 svečių