poli
Pranešimai: 1
CONTACT: Siųsti asmeninę žinutę

Re: Ekologiski maisto produktai - sveikesni?

2022-05-19 07:05

Ką reiškia ekologiški produktai? Grynai ekologiško 100% šitoj žemėj jau turbūt nieko nebėra. Žemė, kurioje auga "ekologiškas" produktas, turėtų būti visiškai netręšiama, neužteršta, toliausiai nuo bet kokių industrinių, pramoninių įmonių arba kelių. Kaip efektyviai užauginti didelį kiekį produkcijos, nenaudojant trąšų? Na, žinoma, galima tręšti mėšlu. Bet kokių kiekių reikėtų? Manau, kad ekologiškumas tėra iliuzija. Žmonės nori labai daug, bet nenori nieko atsisakyti ir atsakomybę bando perkelti kam nors kitam - valstybei, verslams, etc. Nori ir sveikai bei ekologiškai maitintis, bet nori keliauti į Bali, taip pat nori valgyti egzotinius vaisius (kurių atgabenimas iki Lietuvos sukuria dar daugiau CO2). Manau daugiau žemei padėtumėm, jei 1-2 laipsniais sumažintume šildymą, o vasarą ne taip anksti pradėtume naudoti oro kondicionierių, mažiau važinėtume automobiliais, o rinktumės alternatyvų transportą. Mažiau keliautume lėktuvais ir į tolimas šalis, nes keliavimas palieka daug CO2. Pirktume vietinius produktus, o ne vaikytumės egzotinių skonių, krevečių, omarų, ličių ir kt. Nes ekologiškumo pasiekti tada, kai žemėje gyvena 7 milijardai gyventojų - neįmanoma. Na, nebent jūs sutinkate, kad vardan to, jog jūs maitintumėtės ekologiškai, iš bado mirtų daugiau nei pusė žemės gyventojų.

ritule
Pranešimai: 1
CONTACT: Siųsti asmeninę žinutę

Re: Ekologiski maisto produktai - sveikesni?

2016-09-12 13:09

Norėčiau prisijungti prie pokalbio. Manau, kad ekologiški maisto produktai yra sveikesni, tačiau taip pat reikėtų žinoti daugiau informacijos apie naujus ekologiškus produktus. apykaitą, bei tinka veganams arba žmonėms, kurie nori sulieknėti.

tomas
Pranešimai: 183

2015-10-14 10:10

yra specializuotos parduotuvės rdquo;Ekologiški produktairdquo; Kaune: Dainavos prekybos centre ir Senamiestyje, Vilniaus gatvėje. Taip pat galima užsisakyti internetu ekologiskiproduktai.lt. Ten tik sertifikuota ir stipriai patikrinta produkcija. Tuo galima pasitikėti. Ten perku.

Bet ten yra ne visko. Kai ką tenka pirkti ir turguje. Bet prieš pirkdamas su kaimiečiais pašneku ir išsiklausinėju kaip augina, iš kur atveža. Kitų metų derlių ketinu pirkti iš vienos moteriškės, kuri gyvena miškuose, ekologinėj aplinkoj ir augins man mano pasirinktas daržoves, o aš jas pirksiu.

laima
Pranešimai: 175

2015-10-13 13:10

taip,garantuota nes tai įprastas kaimo žmonių maistas aišku ne pirmi metai perku iš tų pačių jau tikrai parduotuvėj yra ir blogesnių produktų

laima
Pranešimai: 175

2015-10-13 08:10

manau,kad tikrai svarbu valgyti kuo natūralesnį maistą aš perku ekologiškus produktus iš pažįstamų kaimo žmonių,parduotuvėj nepasitikiu

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 8 ir 0 svečių