edita
Pranešimai: 118

2015-02-07 14:02

po operacijos reikia rdquo;papoilsiautirdquo; apie 3-4 men. Po operacijos ligoninje praleisi keleta dienu, po to reabilitacijai i sanatorija.

audra
Pranešimai: 47

2015-02-07 14:02

Joana, po operacijos reikia saugotis kad rdquo;sanarysrdquo; neissoktu. Taigi, keleta savaiciu patarnaujanciu gal ir reikes:), reikai laukti kol sutvirtes sanari gaubiantys raumenys. O paskui galesi ir sedeti, ir pedikiura pasidaryt:. Sekmingos operacijos! Butu gerai, kad paskui parasytum i foruma kas ir kaip, kaip jautiesi po operacijos.

edita
Pranešimai: 118

2015-02-06 16:02

Noriu pasiteirauti,stoviu klubo sanario operacijai dar tik 1metus,issamios informacijos is niekur negaunu,tai gal kas pasakys man,ko reiks gyvenime atsisakyt po operacijos, kiek trunka reabilitacija,ar reiks kada daryt pakartotine operacija...Man 30metu ir nesu nuteikus gyvent kaip mociute 80metu, noriu vel ciauzyt su paciuzom :)

Joana
Pranešimai: 8

2015-02-03 09:02

Girdėjau, kad po klubo sąnario pakeitimo negalima nei atsitūpti, nei skalbti, nei susilenkti, kad nuo žemės pakelti kokį nukritusį daiktą. Negalima ne tik kojų nagų pačiam nusikarpyti. Žodžiu, po operacijos tampi tokiu netikusiu žmogumi, apie kurį turi lakstyti tarnai. O apie sėdimą darbą išvis nėra ko galvoti. Turiu omeny visą laiką išsioperavus. Ar tiesa? Gal kas galėtų atsakyti? Manęs tokia operacija laukia kitą savaitę. Laukiu. Atsakykite

lina
Pranešimai: 1775

2015-02-02 08:02

ir jokių sintetinių tepalų nenaudoju. Tik žolinius ar homeopatinius. Čia tai tik mano pastebėjimas: pradžioj padeda, o paskui, rodos tik suerzina. teplioju, šildau ir masažuoju kojas kas vakarą - va jau pusė metų. pirkau kaulažolių tepalą, Zeel, traumel, dėjau medaus su žiedadulkėm kompresus nakčiai (ištraukia skysčius!)

lina
Pranešimai: 1775

2015-02-02 08:02

Labas, Eglute!
pas Martinaitienę mes nuvažiavom prieš tai pasiskambinę. turiu nusipirkusi jos rekomenduotų žolių (Jadvygos Balvočiūtės), ilgokai gėrėm jos rekomenduotą Artriplex. Tuo metu turėjau nusipirkusi metotreksatą, folio rūgštį ir movalį pusei metų į priekį ir su siaubu laukiau, kas bus rytoj, nes ta būklė neatrodė gera - kaip ant smaigalio - arba į vieną arba į kitą pusę. Spaudimas, kad metotreksatą būtinai reiks gert buvo didžiulis. Ir dabar kaži ar gydytojai pasakytų ką nors kitaip...nors aš pato MATAU MATAU MATAU!!! kad mano vaikui BE metotreksato patinimai praeina, pirštuko apimtis ryškiai sumažėjo, skausmas nekamuoja (nors, būna, rytais pašlubčioja!), laboratoriniai rodikliai taip pat ryškiai sumažėjo. AŠ BIJAU DŽIAUGTIS PER ANKSTI. Vis sau sakau: kai visai visai visai viskas praeis - bus tvarka.

bet turiu pasakyti, kad Artriplex gėrėm iki gruodžio (nuo rugsėjo), Balvočiūtės žolių - tik 1 pokelį (mėnesį), o dabar geriam vien tik Sunrider produktus: Quiner, Alfa 20, - kasdien; Calli arbatą,fortune delite - kai atsimenu ir visa šeima, nes ten labai ekonomiški kiekiai:)
viena mūsų bendra pažįstama (kuri namie turėjo sunkų ligonį) sakė, kad reikia ieškoti ir SAVO vaistus būtinai atrasi. Negaliu tau nieko patart apie Martinaitienės gydymą - per trumpai pas j1 lankėmės, bet visa,ką žinau apie tai kas mums padėjo tikrai pasakysiu.
parašyk man į email linagrigaina@gmail.com

lina
Pranešimai: 1775

2015-01-30 07:01

Julija, noriu Jūsų paklausti, kelis kartus jau supylė remikeidą?kiek žinau, jis suleidžiamas lašaline ligoninėje kas kelias savaites, o gydymas tęsiasi apie metus. Skaičiau atsiliepimus žmonių, kurie gydėsi Remikeidu. Įdomu, kokia Jūsų patirtis?

lina
Pranešimai: 1775

2015-01-30 06:01

koks pasaulis mažas, ar ne, Eglaite :)neseniai išsiaiškinome, kad dirbam kartu ir esam neblogai pažįstamos...
mano šeimoje - du žmonės turi problemų, susietų su antigenu HLA B27. Vienam diagnozuota B liga, kitam - juvenilinis artritas, neatmetant tikimybės...
suprantu, kai jie sako, kad rdquo;išberiardquo; jau vien nuo kalbėjimo apie Bechterevą. Aš žinau apie B. kur kas daugiau už juos :)bet taip jau yra, kad, savo kailiu nieko nepatyrus, labai sunku dalinti rekomendacijas :)todėl galiu tik džiaugtis, kad, kol kas, nėra labai blogai: nė vienam iš namiškių vis dar nereikia jokio metotreksato. vyras geria rdquo;tikrdquo; nesteroidinius nuskausminančiuosius kiekvieną dieną. tarp kitko, jis turi savotišką ligos aktyvumo indikatorių: paraudimą ant kojos, kuris arba visai užgyja, užsitraukia, arba šlapiuoja, pleiskanoja, niežti. Ar kas nors dar turit panašių dalykų?

julija
Pranešimai: 46

2015-01-28 14:01

As jau rasiau cia anksciau, bet vel prisistatysiu. Man bechtereva diagnozavo pries 1,5 metu. Siuo metu gydausi biologiniais vaistais Remicade ir metotreksatu bei movaliu. Man labiausiai pazeisti keliu sanariai. Diagnozuojant liga vos bepaejau siaubingai slubciodama. Dabar savijauta geresne. Labai noreciau po keliu metu suplanuoti antra vaikeli, bet neramu, kaip tai teks suderinti su vaistais, ir kaip sektusi pagimdyti bei maitinti savo pienu, kas, mano isitikinimu, yra butina vaikuciui. Man 26 metai. Laukiu bendraminciu laiskuciu julisaja@gmail.com
P.S. Galetume mes visi bechterevininkai ir susitikima koki pasidaryti ;)

irmantas
Pranešimai: 4

2015-01-24 14:01

alinai.na man tik 23metai.bet irgi turiu ta pacia problema rdquo;bechterevo ligardquo;tai yra dar gerai neistirta liga, bet as ja sergu ir daug ka supratau.ne vaistai yra svarbiausia.as dirbu stovima darba.visi skausmai liovesi,kartais tik biski jauciu.vaistu daug negeriau.bet skausmus teko didelius iskesti.bet as i liga nekreipiau daug demesio,ja uzblokavau apie ja negalvodamas,apsimetinedamas jog man nieko nera,nieko nejauciu.tai man padejo.bet reika zeti ka tu gali daryti,ko ne,kokia padetimi gali guleti,kokia ne.ir dideli skirtuma as jauciu nuo avalynes.su kai kuria avalyne as galiu daryti viska ka noriu,kt avalyne mane labai suvarzo,pradedu jausti skausmus.nepatinka ir man vaistai,bet jei skausmas atsiranda didesnis,kartais isgeriu rdquo;movaliordquo;tablete.jos man uztenka.negeriu daugiau nieko.bandau gyventi kaip ir anksciau pries liga,man tai sekasi neblogai.bet pries 1 metus,net nebuciau pagalvojes jog man gali taip pagereti.nes apsiversti ant kt sono,nakti nesugebedavau,per daug skaudejo.ir apie jokias operacijas negalvoju.man geriai padedardquo;OLFEN roll-onrdquo;patogus naudoti.nepakeiciamas dalykas.

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 19 ir 0 svečių