Liudo Šalčiaus teigimu, pagrindinės ligų priežastys yra nervinė emocinė būsena, stresai, vandens ir deguonies stoka, toksinų perteklius organizme. Anot specialisto, išeitis paprasta – reikia keisti gyvenimo būdą. „Neretai pas mane užsukusiems žmonėms pateikiu klausimą „ar nori pasveikt?“. Ir tada pasakau, ką tas žmogus turės kasdien daryti dėl savo sveikatos – teks dirbti su savimi, atlikti tam tikrus pratimus, gerti vandenį. Tenka išgirsti „oi, ne, aš tokių sąlygų neturiu. Geriau nueisiu į vaistinę – nusipirksiu tabletę“. Kita dalis žmonių, kurie priima mano mintis ir noriai taiko mano patarimus, sulaukia gerų rezultatų,“ – sako Šalčius.
Gydytojas visiems pataria pagal savo kūno svorį pasiskaičiuoti, kiek reikėtų kasdien gauti vandens. „Du litrai, kaip įprasta girdėti, nėra tikslus skaičius. Kiekvienam žmogui reikia skirtingai. Nuo kūno svorio 3 proc. Pavyzdžiui, sveriate 100 kg – jums reikia kasdien išgerti ne mažiau 3 litrų vandens,“ – sako manualinės terapijos specialistas.
Šalčiaus įsitikinimu, kartais daugybė sveikatos sutrikimų išsisprendžia tik gaunant kasdien reikiamą organizmui vandens kiekį. „Reikia paminėti tokias ligas kaip stuburo iškrypimai (stuburo diskai 80 proc. sudaryti iš vandens), sąnarių ligos ir visa kraujotakos sistema. Oficialioji medicina sako, kad sąnarių ligos neišgydomos, mano asmeninė patirtis ir matytos pasveikimo istorijos tam prieštarauja,“ – šypsosi pašnekovas.
Klausiu gydytojo, ar jis galėtų vien iš žmogaus kūno suvokti, kad jam trūksta vandens. „Pusė žmogaus sveikatos problemų atsispindi jo eisenoje ir laikysenoje. Pas žmogų daug išdavikų, kurie išduoda jo problemas ar ligas. Pavyzdžiui, žmogus atsisėdęs sudeda koją ant kojos. Atrodo, koks čia ryšys su vandens kiekiu organizme? Iš tiesų žmogus, ieškodamas patogios padėties, kelia koją. Jis suspaudžia vieną inkstą, o kitą ištempia. Kažką pakeičia skysčių apykaitoje, tačiau smarkiai iškreipia dubens sritį. Toks sėdėjimas – pirmas požymis, kad žmogaus organizme vyksta netinkami procesai,“ – aiškino medikas.
Šalčiui apie vandens trūkumą byloja ir dažni moterų skundai galvos skausmu. Taip pat pažvelgęs į rankų pirštus specialistas gali pasakyti, ar organizmui pakanka vandens.
Pats medikas savo kabinete turi kelių litrų talpos indą su vandeniu. Jis sako, kad po kiekvieno paciento išgeria stiklinę vandens. „Po kurio laiko tai virsta gražiu įpročiu. Nereikia nuolat galvoti, ar pakankamą kiekį vandens jau išgėriau. Tiesiog vandens gėrimą vertėtų įtraukti į savo kasdienius darbus ir po kurio laiko šis procesas taps nematomas, tačiau labai įprastas ir neatsiejamas nuo kasdienių darbų,“ – įsitikinęs tradicinės liaudies medicinos gydytojas.
Pasak Šalčiaus, vandens filtravimo ir šalinimo procesas vyksta kasdien, todėl kiekvieną dieną turime gauti reikiamą mums kiekį vandens. „Įvairios ligos, susijusios su vandens trūkumu, lengvai pagydomos. Ir nereikia didelių išlaidų vaistams. Pas mediką atėjęs žmogus, išdėstęs savo negalavimus, aišku, gaus kokių nors tablečių. Tačiau žmogus – nedaloma sistema, todėl reikia gydyti ne ligą, o žmogų. Ir mano praktikoje buvo nemažai pacientų, kurie sveikdavo vien gerdami vandenį ir atlikdami tam tikrus mano rekomenduojamus pratimus. Taip pat parekomenduoju, kokį maistą vartoti ir kaip pašalinti įtampą,“ – kalbėjo natūralios medicinos gydytojas.
Šalčiaus gydymo metodus yra išbandęs ne vienas žmogus. Gydytojas su Žmogaus studijų centru „Vaiska“ rengia paskaitas visiems besidomintiems sveika gyvensena. Pats gydytojas yra išgyvenęs sunkią ligą, ieškodamas būdų, kaip pasveikti, išbandė ne vieną metodą ir dabar jau gali užtikrintai kalbėti apie vieną ar kitą gydymo principą.
Liudo Šalčiaus jaunatviškumo receptas – žmogaus fizinė bei dvasinė sveikata. „Maitintis turėtume taip, kad maistas būtų kaip vaistas, o vaistų organizmui reikia nedaug. Taigi, kokios kūno statybinės medžiagos, toks ir rūmas. Statykime rūmą iš kokybiškų produktų, mažiau sirgsime. Daugiau judėkime – raumenys gaus darbo ir bus elastingi. Mylėkime save, ir kiti mus mylės. Ir nepamirškime vandens – tai mūsų sveikatos pamatas,” – teigia Liudas Šalčius.
Pasaulyje jau ne vienerius metus vyksta diskusijos dėl genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir genetiškai modifikuotų produktų (GMP) keliamos rizikos aplinkai, žemės ūkiui ir žmonių sveikatai. Pagal Europos Sąjungos reikalavimus genetiškai modifikuoti galima tik tris maisto produktus: sojas, kukurūzus ir rapsus. ...
Skaityti daugiauNuo senų laikų geriamoji soda buvo patikima pagalbininkė ir pyragą kepant, ir virtuvę valant, ir ligas visokias išvaikant. Prisiminkime jos galias ir paklausykime įvairių specialistų nuomonės, kuo soda gali padėti dabar....
Skaityti daugiauApie riešutų maistines savybes ir naudą sveikatai kalbamės su Kauno visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos skyriaus sveikatos ekologe Inga VANAGIENE....
Skaityti daugiauSkausmingą raumenų įsitempimą, vadinamąjį raumenų mėšlungį, ko gero, jautėte kiekvienas. Mėšlungis - tai nevalingas raumenų, dažniausiai šlaunų, blauzdų ar pėdų raumenų, susitraukimas. Tai ne tik nemaloni būsena, ypač jei ji kartojasi dažnai, bet ir ženklas, kad organizme kažkas sutriko....
Skaityti daugiauPats pirmasis B grupės vitaminas – tiaminas – buvo atrastas XX a. pradžioje, ieškant priemonės, galinčios pagelbėti žmonėms, daugelyje šalių sirgusiems sunkia liga, pasireiškiančia nervų pažeidimais, dėl kurių atsirasdavo galvos skausmai, atminties susilpnėjimas bei sutrikdavo eisena ir virškinimas (vadinamoji beriberio liga). Šiandien yra žinoma apie 100 sveikatos sutrikimų, susijusių su B grupės vitaminų trūkumu. Todėl mokslininkai ir gydytojai, kalbėdami apie vitaminus, jau nebeaiškina kiekvieno iš jų vaidmens, o tiesiog nurodo juos kaip gyvybiškai būtinus sveikatai. ...
Skaityti daugiauNuo rugpjūčio pabaigos iki spalio vidurio akį traukia krūmokšniai žaliomis šakelėmis, kurios lyg karoliukais nusagstytos smulkiomis oranžinėmis uogelėmis. Tai – šaltalankiai. Apie šiuos unikalius vaisius ir jų naudą sveikatai pasakoja Lietuvos šaltalankių augintojų asociacijos prezidentė Daiva Kvedaraitė ir ilgametis šaltalankių produktų kūrėjas, augintojas ir tyrinėtojas Evaldas Geištoraitis....
Skaityti daugiauPaskutiniuoju metu žmonės beveik pamiršo tai, ką vartojo dar mūsų močiutės ar mamos. Kad ir obuolių actą. Šis paprastas produktas jau nuo senų laikų yra žinomas ir kaip įvairiems negalavimams gydyti tinkama, ir kaip puiki grožio puoselėjimui skirta kosmetinė priemonė....
Skaityti daugiauInkstai - labai svarbūs poriniai organai. Jie sveria apie 200 g kiekvienas, o per parą sugeba perdirbti iki 1000 litrų kraujo. Jie valo kraują nuo nereikalingų medžiagų, palaiko organizmo homeostazę (vidinės terpės pastovumą), dalyvauja AKS (arterinio kraujo spaudimo) reguliavime, o jei streikuoja kepenys - iš dalies perima ir kepenų funkciją. Sergantiems inkstų ligomis skiriamas medikamentinis gydymas....
Skaityti daugiauDžiovintų vaisių parduotuvėse dabar yra įvairiausių. Razinos, slyvos, abrikosai, datulės, papajos, ananasai... Yra tokių, kurių net pavadinimus sunku atsiminti ar ištarti. Ką žinome apie jų naudą sveikatai, jų pasirinkimo ypatumus bei taisyklingą vartojimą? Turbūt daugelis ne kažin ką. Išties tai labai naudingi mūsų sveikatai produktai, kurie, beje, ant mūsų stalo turėtų būti dažniau nei įprasta dabar. Žiniomis ir patarimais apie visa tai dalijasi Kauno visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos skyriaus sveikatos ekologė Inga VANAGIENĖ....
Skaityti daugiauTurbūt daugelis žino posakį „jei nori gerai matyti ir turėti sveikas akis – valgyk mėlynes“. Šis posakis tikrai teisingas, tarp kitų gydomųjų mėlynių savybių – poveikis regėjimui pritaikomas bene dažniausiai. Nuolat valgant mėlynių, atsigauna pavargusios, nusilpusios akys. Tačiau mėlynės turi ir daugiau naudos mūsų sveikatai....
Skaityti daugiauAvižos jau seniai paplito teritorijoje nuo Korėjos iki Vakarų Europos. Plinijus, Katonas ir kt. senovės mokslininkai avižas laikė piktžolėmis ir siūlė jas rauti iš pasėlių. Kartu Plinijus rašė, kad germanai iš avižų grūdų verda tyrę. Galenas teigė, kad avižos auginamos Indijoje ir jomis šeriami gyvuliai, o kartais gaminamas maistas. Tačiau į maistinę avižų vertę dėmesys buvo atkreiptas daug vėliau....
Skaityti daugiauKofermentas Q 10 (KoQ10) gali būti laikomas stebuklinguoju 1990-ųjų metų „vitaminu“. Tikrasis šios medžiagos pažinimas prasideda tik dabar: atrandama vis daugiau kofermento Q 10 savybių, vartojimo galimybių ir t.t. Taigi kas žinoma apie kofermentą Q 10?...
Skaityti daugiauŠirvintų rajone, Bagaslaviškio kaime, gyvenantys ūkininkai Bronislovas Liubomiras Vošteris su žmona Janina jau daugiau kaip dvidešimtį metų augina linus ir spaudžia jų aliejų. Iš jo su vaistažolėmis pasigamina įvairių sveikatinimo priemonių. Ūkininkai neabejoja, kad kiekvienam sveikiausi yra gimtajame krašte išauginti, senelių ir prosenelių vartoti produktai....
Skaityti daugiauTarp augalų, vartojamų maistui ir turinčių gydomųjų savybių, gerai žinomas česnakas (Allium sativum). Jam būdingas specifinis aštrus kvapas, o ir pavadinimas “allium” graikiškai reiškia kvepėti. Kitur teigiama, kad “allium” kilęs iš keltų žodžio “all”, reiškiančio “deginantis”. Tačiau kad ir kokia pavadinimo kilmė, visi vieningai sutaria - tai labai naudingas ir sveikas augalas....
Skaityti daugiauViena iš legendų byloja, kad bitės – Dievo dovana žmogui. Dar senovės Egipte medus buvo naudojamas ne tik kaip maisto produktas, bet ir kaip gydomoji, kosmetinė ar konservuojamoji medžiaga. O kai kurios tautos medumi balzamuodavo mirusius vadus ir karalius. Teigiama, kad taip balzamuoti kūnai išlieka tokie, kaip ir gyviems esant. Pasidomėkime bičių produktų savybėmis ir gydomosiomis galiomis....
Skaityti daugiauGimtoji raudonųjų spanguolyno karoliukų žemė – gražioji Karelija. Dar Rusijos caras Petras Pirmasis gyrė ir įvertino laukines spanguoles kaip nepakeičiamą vaistą nuo įvairių ligų. Senuosiuose raštuose teigiama, kad pirmoje Rusijos karo ligoninėje kareivių žaizdos buvo gydomos vieninteliu vaistu – spanguolių sultimis ir ekstraktu, jį sumaišius su degtine. Tai, kad spanguolių sultys gerai dezinfekuoja žaizdas, žinoma ligi šiol. O kuo dar naudingos spanguolės?...
Skaityti daugiau
MASARU EMOTO STRAIPSNĮ ,,VANDENS SIUNČIAMOS ŽINUTĖS,,
Aciu!