Niekada neišmeskite kiaušinių lukštų – pasigaminkite 3 veiksmingus vaistus


Kiaušinių lukštų milteliai – puikus kalcio šaltinis. Mūsų organizmas lengvai įsisavina kalcį, nes jo cheminė sudėtis yra beveik tokia pat kaip žmogaus dantų ir kaulų. Kiaušinių lukštuose taip pat gausu geležies, vario, mangano, fluoro, fosforo, chromo ir molibdemo. Todėl daugelis ekspertų rekomenduoja kiaušinių lukštus kaip natūralų ir labai veiksmingą kalcio papildą.

 

Mokslininkai nustatė, kad kalcio papildai žmogaus organizme atlieka kitokią funkciją negu kalcis, gaunamas iš maisto produktų. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad žmonėms, kurie suvartoja didelį kiekį kalcio, ypač gaunamo iš kalcio papildų, gresia didesnė rizika susirgti širdies ligomis. Taip greičiausiai yra dėl to, kad chemiškai išskirto kalcio perteklius sukelia arterijų ir širdies raumenų kalkėjimą ar sukietėjimą. Taip pat nustatyta, kad didelis kalcio papildų (ne iš maisto gaunamo kalcio) vartojimas sukelia inkstų ir tulžies pūslės akmenligę.

 

Daug geriau kalcio gauti iš maisto produktų, tokių kaip ekologiški pieno produktai (pienas, jogurtas, sūris), žalios lapinės daržovės (kopūstai, brokoliai) ar žuvys su minkštais valgomais kaulais (konservuotų sardinių ir lašišų kaulai pakankamai minkšti ir tinkami vartoti).

 

Kaip pasigaminti kiaušinių lukštų miltelių?

· Nuplaukite tuščius kiaušinių lukštus šiltu vandeniu, kad nebeliktų baltymo, bet nepašalinkite membranos, kurioje yra sąnariams svarbių maistinių medžiagų, padedančių nuo artrito.

·  Padėkite lukštus ant popierinio rankšluosčio ir leiskite gerai nudžiūti.

·  Sutraiškykite kiaušinių lukštus į mažus gabalėlius, sumalkite į miltelius virtuviniu kombainu, maišytuve, kavamale, riešutų malimo malūnėliu arba sudėkite į plastikinį maišelį ir sutrinkite kočėlu. Atminkite, kad ne visi maišytuvai lukštus sumals į miltelius, geriausia naudoti kavamalę.

·  Suberkite kiaušinių lukštų miltelius į užsukamą stiklinį indą. Laikykite sausoje vietoje, pavyzdžiui, virtuvės spintelėje.

 

Keletas idėjų, kaip ir kam naudoti kiaušinių lukštų miltelius

 

Organizmui stiprinti ir kraujui valyti

Nuplaukite 5 kiaušinių lukštus, gerai juos sumalkite ir suberkite į 3 litrus vandens.

Prieš vartodami palaikykite šaldytuve 7 dienas.

Gerkite 2–3 stiklines per dieną.

 

Sveikai skydliaukei

8 kiaušinių lukštus gerai nuplaukite ir sumalkite.

Ant sumaltų kiaušinių lukštų užpilkite 2 citrinų sultis ir keletą dienų palikite šaldytuve. Kai lukštai suminkštės, nupilkite skystį ir sumaišykite jį su 1 litru rakio (skaidrus alkoholinis gėrimas, pagamintas distiliuojant fermentuotus vaisius; vietoj jo galite naudoti fermentuotų ananasų sultis, sumaišytas su džinu ar brendžiu) ir 1 kg medaus.

 

Prieš vartodami leiskite pastovėti 7 dienas. Vartokite po vieną šaukštelį 2–4 kartus per dieną po valgio.

 

Gastritui, opai gydyti

Sumalkite kiaušinių lukštus. Sumaišykite juos su 2 šaukštais citrinų sulčių.  Kai lukštai suminkštės, įpilkite 100 ml karšto pieno.  Vartokite 2 kartus per dieną prieš valgį rytą ir prieš miegą vakare.

 

Galite naudoti bet kokios rūšies kiaušinių lukštus (vištų, žąsų, ančių ar naminių patarškų), bet geriausia tinka iš laisvai laikomų paukščių ekologiškų ar sertifikuotų kiaušinių (juk nenorėtumėte naudoti stručių kiaušinių lukštų, ar ne?). Be to, svarbu pažymėti, kad jeigu paukštis negauna reikiamo kiekio maistinių medžiagų, ir kiaušinių lukštuose nebus mums reikalingų maistinių medžiagų.

 

 

Populiariausi straipsniai

Parašykite savo nuomonę

  • :)
  • (happy)
  • :D
  • (super)
  • (hi)
  • (red)
  • (fu)
  • (fool)
  • (weird)
  • :P
  • :(
  • (hooray)
  • (bad)
  • (think)
  • 8|
  • (ok)

Straipsniai šioje grupėje

Video

Mūsų draugai

Mūsų draugai