Briedziu
Pranešimai: 1

2016-04-12 17:04

Mano dukrytei 7met. irgi nustatė žied.granulioma. 2sav. tepiau su Dermalex Repair Psoriasis, jokios naudos, dar daugiau atsirado. Kitas gydytojas siandien israse Rupafin(geriamasis tirpalas) ir tabl.Askorutinas Liuks-bandisim. Padekit mums. Ačiu.

Violeta-mamyte
Pranešimai: 2

2015-12-14 16:12

Mums irgi išoperavo žiedinę granuliomą (guzelius)ant galvytės, tačiau vos po kelių savaičių užčiupėm naujus guzelius taip pat ant galvytės tik kitoje vietoje.

perla
Pranešimai: 10

2015-11-18 13:11

kam idomu:mano dukrytei nustatė žiedine granulioma ėjome išproto,6 guzeliai vaiko galvytėje o informacijos tikrai labai mazai.pasiūlė juos išoperuoti,sutikome.išoperavo džiaugėmės manem viskas. po dvieju mėnesiu guzeliai ataugo tose paciose vietose;(

Violeta-mamyte
Pranešimai: 2

2015-08-13 11:08

Sveiki. mano dukrytei dar nera nei 2 metuku o jai ant galvos uzciupiau keleta standziu guziuku, gydytojas neurochirurgas mums diagnozavo ziedine granulioma ir pasiule isoperuoti. Jikiu kitu gydymo budu neisgirdome. nezinome ka daryti. ar kas nors esete girdeje ar gal kam nors teko operuoti ziedine granulioma?

laima
Pranešimai: 175

2015-07-23 12:07

Pas mano dukrytę taip pat yra žiedinė granulioma, gana daug bėrimų. Nepagrįstas krenkštimas, traškantys sąnariukai. Tepam elideliu, bet rezultato nėra. Gal galit pasakyti, kokiais homeopatiniais vaistais gydėt, pas kokį gydytoją lankėtės?

META
Pranešimai: 26

2015-06-19 13:06

...norejau suzinoti, ar jau turite kokiu komentaru apie granulioma. mano dukra serga ir gydytojai sake kad savaime praeina ir nieko nereikia daryti.kaip jus elgiates?

Aida
Pranešimai: 21

2015-06-14 18:06

Mano sūnelis turbūt jau trečią kartą sirgs granulioma.Pirmą kartą išbandėm daug ką, ir hormoninius tepalus ir visokias procedūras, tyrėm ir tuberkuliozę, ir cukrinį diabetą ir kt. Nieko nerado.Paskutinis bandymas-homeopatinis gydymas padėjo, buvo išnykę visiškai, po kiek laiko vėl atsirado, bet silpniau, beveik išnyko, bet dabar pastebėjau lyg vėl beria...Manau, kad tai susiję su padažnėjusiais sirgimais, nepagrįstu krenkštimu,traškančiais sąnariukais.Ar pas jus tokių požymių nėra?

justlaime
Pranešimai: 1

2015-06-10 16:06


Turime ir mes šitą problemą. Geriame fermentus wobenzym. Pirmą kartą padejo. Po septyniu men vėl pasikartojo. Dabar vėl geriam.

ausra
Pranešimai: 90

2015-06-04 20:06

Paskaitytike, gal kas paaiskes apie granuloma.

Tuberkuliozė – labiausiai paplitusi infekcinė liga, pažeidžianti įvairius organus, kuria užsikrėtę yra daugiau nei du milijardai žmonių visame pasaulyje, daugiausia – besivystančiose šalyse. Kasmet nuo jos miršta 2 milijonai žmonių, užregistruojama 9 milijonai naujų ligos atvejų.

Dauguma (90%) užsikrėtusiųjų serga asimptomine, lėtine ligos atmaina. Tinkamai nepradėjus gydymo yra 10 procentų tikimybė, kad ši liga išsivystys į aktyvią tuberkuliozės formą, kuria susirgus mirtingumas siekia 50 procentų.

Ligos epidemiologija

Dažniausiai ją sukelia bakterija Mycobacterium tuberculosis (kitos: M. bovis, M.africanum, M.avium), 1882 m. pirmą kartą atrastos R.Kocho. Natūraliai sukėlėjai yra labai atsparūs ir plačiai paplitę aplinkoje. Mikobakterijos ypač jautrios tiesioginiams Saulės spinduliams. Liga galima užsikrėsti tik nuo žmogaus, sergančio aktyvia jos forma. Manoma, kad vienas sergantysis atvira tuberkuliozės forma per metus gali užkrėsti iki 25 sveikų asmenų. Jei sergantysis laikosi asmens higienos, užkrėstųjų skaičius sumažėja per pusę.

Tuberkulioze suserga imlus (jautrus) bakterijai žmogus. Didžiausia rizikos zona yra besivystančios pasaulio šalys, kur nėra tinkamų sanitarinių sąlygų, didelė drėgmė. Padidėjusią riziką užsikrėsti taip pat turi sveikatos apsaugos darbuotojai, dirbantys su užkrėstais pacientais, asmenys, vartojantys intraveninius narkotikus, emigrantų, kurių šalyse paplitusi tuberkuliozė, tankiai gyvenamos teritorijos, neturtingai gyvenanti, negaunanti pakankamos medicininės pagalbos, visuomenės dalis. Toks gyvenimo būdas lemia sumažėjusį organizmo atsparumą ir padidėjusį imlumą tuberkuliozės sukėlėjui; tuberkuliozei yra būdingas labai ryškus socialinis pobūdis.

Patekusi į organizmą bakterija sukelia pirminę tuberkuliozę – save apribojantį, santykinai nesunkų plaučių susirgimą, kuris paprastai pasireiškia be simptomų. Žmogaus organizmas indukuoją efektyvų imuninį atsaką, pažeidimo židinys yra apribojamas jungiamuoju audiniu (formuojasi vadinamoji granuloma) ir kalcifikuojasi. Pasiekiama pusiausvyra tarp sukėlėjo ir organizmo. Apie 5 proc. atvėjų infekcija toliau progresuoja ir pasireiškia aktyvia ligos forma per pirmuosius 2 metus, kitiems 5 proc. aktyvi ligos forma gali pasireikšti kažkada vėliau. Kartais aktyvi ligos forma gali pasireikšti pakartotinai užsikrėtus tuberkulioze.

Europoje nuo devintojo XX a. dešimtmečio stebimas tuberkuliozės padažnėjimas dėl pasikeitusių ekonominių ir socialinių sąlygų, padidėjusios imigracijos.

Tikimybė užsikrėsti priklauso nuo kelių veiksnių:
ligos stadijos,
aplinkos,
laiko, praleisto prie užsikrėtusiojo.


Vaikų tuberkuliozė

Tuberkulioze užsikrėtę jaunesni nei 12 mėn. vaikai turi 43 proc. aktyvios ligos progresijos riziką; užsikrėtę 1–5 metų turi 24 proc. riziką; vyresni – 15 proc. riziką.

Lietuvoje iki 90 proc. suaugusiųjų yra užsikrėtę tuberkulioze, tačiau tik apie 5-15 proc. infekuotų asmenų vystosi aktyvioji tuberkuliozė. Liga užsikrėtę yra apie trečdalis visų žmonių pasaulyje.


Gydymas ir profilaktika

Pagrindinės veiksmingos profilaktikos priemonės yra gerų ekonominių ir socialinių sąlygų užsitikrinimas, pilnavertė mityba. Problemą reikia spręsti kompleksiškai.

Gydymui svarbi savalaikė diagnozė ir griežtas standartizuoto gydymo taikymas. Profilaktinis vaikų skiepijimas BCG vakcina (bacillus Calmette-Guérin) nėra absoliuti apsauga nuo užsikrėtimo. Didelės apimties meta-analizės tyrimai parodė, kad BCG vakcina efektyvi apie 50 proc., apsaugant vaikus nuo sunkių tuberkuliozės formų. BCG vakcinos įtaka įvairių klinikinių vaikų tuberkuliozės formų išvengimui yra nevienoda.

BCG vakcinos skiepijimo politika įvairiose pasaulio šalyse labai skiriasi: nuo visiško šios vakcinos atsisakymo (pvz., Danija, Belgija, Italija), tik rizikos grupių skiepijimo (pvz., Jungtinė Karalystė, Austrija, JAV, Nyderlandai, Švedija) iki visuotinio visų naujagimių skiepijimo (Rusija, Lietuva). Šalys, niekada nenaudojusios BCG vakcinacijos programose, turi panašų ligos paplitimą, kaip ir šalys, skiepijančios tik rizikos grupes. BCG vakcina iki šiol labai prieštaringai vertinama.

Vita
Pranešimai: 413

2015-06-02 09:06

kontaktai su gyvūnais,vaikštančiais lauke ,o ir prie miško,-infekcija per plaučius,per didelis vaiko permaitinimas,imunonusilpimas,sutrikus organų veiklai,tuberkuliozės įtarimas.

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 28 ir 0 svečių