Milda
Pranešimai: 104

2015-05-09 20:05

kas cia sake kad seksas padeda paaugti

Milda
Pranešimai: 104

2015-05-09 19:05

o ka daryti kad neaugtum?aciu

Andrius
Pranešimai: 131

2015-03-23 17:03

Apskritai ūgis priklauso nuo genetinio paveldimumo ir aplinkos veiksnių (taigi ir mitybos). Apie būsimą ūgį apytikriai galima spręsti iš tėvų, taip pat brolių/seserų ūgio. Dar reikia atsiminti, kad žmogus auga iki kol sukaulėja vadinamosios augimo zonos, o tai paprastai būna brendimo pabaigoje. Taigi iki 18-19 metų dar tikėtina, kad kiek paaugsite, nors smarkiai paaugti nepatariu tikėtis, nes vadinamasis pubertetinis šuolis (kai per metus paaugama po kelis cm ar daugiau) jau įvykęs.
Vitaminus vartoti reikia tik tada, kai jų trūksta. Normaliai maitinantis, įvairiu maistu, vartojant ir gyvulinės, ir augalinės kilmės produktus) tikrai neturėtų trūkti nei vitaminų, nei kitų medžiagų. Nebent būtų kokios lėtinės ligos, kai vitaminų poreikis padidėjęs, ar blogas maisto medžiagų pasisavinimas virškinamajame trakte.
Ką galiu patarti - tai nebent vadinamieji pasitempimo pratimai, na kad ir retkarčiais pakoboti ant skersinio. Beje, patarčiau atkreipti dėmesį, ar neturite ydingos laikysenos ar stuburo iškrypimo (kad ir nedidelio), nes jeigu, žmogus turi įprotį vaikščioti susikūprinęs, tuomet vizualiai jis atrodo žemesnis nei iš tikrųjų yra. Reikėtų stengtis visada palaikyti taisyklingą laikyseną - nugara tiesiai, krūtinė į preikį, pečiai ir mentės atvesti kiek atgal, pilvas kiek įtrauktas. Galima rekomenduoti ir kompleksą kitų priemonių - gydomąją mankštą, plaukimą, masažą. Daugiau patarti galėtų ortopedas, įvertinęs Jūsų būklę.
Ko tikrai nepatariu - "aklai" vartoti vitaminus, pvz. vit. A, kuris, nors ir vadinamas "augimo" vitaminu, visgi gali būti žalingas esant jo pertekliui, nes priklauso reibalams tirpiems vitaminams (kaip ir vit. K,E,D), o tokie linkę kauptis organizme (ypač riebaliniame audinyje) daug labiau negu likusieji vitaminai.
Ir pabaigai - Kristina, atsiminkite, kad ūgis, išvaizda - tai dar ne viskas. Daug svarbiau - žmogaus vidus, asmenybė. Linkėčiau visada tai prisiminti.

Kristina
Pranešimai: 170

2015-03-23 14:03

Man 15 metu,ugis 160 cm.Mamos ugis 164 cm,tecio 170. Ar man imanoma pasiekti 170 cm ugi ir kaip tai padaryti?Ar reikia gerti kokius nors vitaminus ar daryti atitinkamus pratimus?

Kristina
Pranešimai: 170

augimas

2015-03-23 14:03

augimas

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 11 ir 0 svečių