Originalūs šventiniai patiekalai

Sužydėjus gražiausiems žiedams originalius šventinius patiekalus Jums dovanoja “Tado Blindos smuklė“
 

Lašišos kepsnys


Lašišos filė 150 g
Degtinė 50 g
Alyvuogių aliejus 30 g
Grietinėlė 50 g
Druska, pipirai, žalieji pipirai (grūdeliai)
Garnyrui
Virti ryžiai 150 g
Troškinti špinatai 150 g
Lašišos filė pamarinuoti alyvuogių aliejaus, degtinės, druskos ir juodųjų pipirų marinate. Tada kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies po 7 minutes kiekvieną pusę. Iš likusio marinato gaminti padažą: supilti grietinėlę, sudėti žaliuosius pipirus, suberti prieskonius ir pagarinti.
Patiekti su virtais ryžiais ir troškintais špinatais (tinka su lupena virtos bulvės ir bulvių traškučiai).

 

Jogurto pudingas su braškėmis ir šokoladu


Grietinėlė 45 g
Pienas 20 g
Vanilinis cukrus 1 g
Želatina 5 g
Jogurtas 45 g
Cukrus 20 g
Braškės (šaldytos) 10 g
Šokoladas 30 g
Papuošimas
Persikai konservuoti 50 g
Mandarinai 50 g
Užvirinti grietinėlę, pieną ir vanilinį cukrų maišant šluotele. Išbrinkintą želatiną sudėti į šiltą mišinį. Kai atvės, sudėti jogurtą, išmaišyti ir viską supilti į formelę. Padažui braškes išplakti su cukrumi, gerai išplakus perkošti.
Prieš patiekiant papuošti juodojo šokolado gabalėliais, konser-vuotais persikais, mandarinais.
Galima pateikti su saldžiosios grietinėlės ir vanilės padažu; tinka paskaninti ir vaniliniais ledais.
 

 

Sūdytos lašišos užkandis


Lašišos (sūdytos) filė 150 g
Lydytas sūris 10 g
Sviestas 10 g
Mango vaisiai 50 g
Špinatai 50 g
Prieskoniai
Supjaustyti lašišą juostelėmis, ant jų dėti padažą iš mango vaisių ir pakepintų špinatų, lydyto sūrio bei išsukto sviesto masės.
 

Skorpionžuvės suktinukai


Skorpionžuvės filė 50 g
Žuvies sultinys 30 g
Baltasis vynas 30 g
Sviestas 30 g
Grietinėlė 50 g
Prieskoniai, miltai, šafranas
Garnyrui
Virti ryžiai 100 g
Pomidoras
Į indą sudėti sviestą, žuvies suktinukus, supilti vyną, žuvies sultinį, grietinėlę, sudėti prieskonius. Kepti 15 minučių. Išėmus žuvies suktinukus, padažą sutirštinti sviestu ir miltais, įberti šafrano.
Patiekalą galima papuošti specialios filo tešlos krepšeliais, į juos įdėti žaliųjų špinatų piurė (tam špinatus (100 g) reikia pakepinti su sviestu, įberti prieskonių).
Patiekti su virtais ryžiais ir pomidorais.

Populiariausi straipsniai

Parašykite savo nuomonę

  • :)
  • (happy)
  • :D
  • (super)
  • (hi)
  • (red)
  • (fu)
  • (fool)
  • (weird)
  • :P
  • :(
  • (hooray)
  • (bad)
  • (think)
  • 8|
  • (ok)

Straipsniai šioje grupėje

Video

Naujausi gydytojų atsakymai

Mūsų draugai