Šventiniam stalui norite pasigaminti ką nors naujo ir neįprasto?

Patiekalų receptus jums dovanoja restoranas “Čarlstonas”, Kęstučio g. 93, Kaunas, tel.: (8*37) 20 29 93
 

Kalėdinė antis


1 antis,
1 g baltųjų pipirų,
1 g druskos,
2 g cinamono,
50 g medaus,
10 g sojos padažo.
Įdarui:
100 g džiovintų obuolių,
100 g džiovintų datulių,
100 g grietinėlės,
2 kiaušiniai.
Padažui:
300 g bruknių džemo,
100 g raudonojo vyno.
Garnyrui:
raudonajame vyne troškintos kriaušės (10 min.).
Atskirti anties mėsą nuo kauliukų ir odelės. Išimtą mėsytę sumalti ir sumaišyti su įdaru. Įdėti prieskonių, įpilti grietinės ir dar kartą gerai viską išmaišyti.
Šiuo įdaru prikimšti antį ir kepti orkaitėje iki 180o C temperatūroje apie 2 valandas. Palaistyti išsiskyrusiomis sultimis. Baigiant kepti antį patepti sojos ir medaus mišiniu. Patiekti su vyne troškintomis kriaušėmis, keptomis bulvytėmis ir bruknių padažu.

 

Kūčių spanguolių putėsiai


30 g šaldytų spanguolių,
4 g želatinos,
65 g vandens,
50 g ledų.
Spanguoles pertrinti per sietelį, perkošti. Sultis atskirti. Spanguolių žieveles pavirti vandenyje dar apie 10 min., įdėti 10 g cukraus. Po to vėl perkošti. Į perkoštą nuovirą įdėti ištirpintą želatiną ir valandai palikti šaldytuve. Kai masė šiek tiek sustings, ją plakti iki standžių putų, baigiant plakti įpilti sultis. Po to vėl plakti, kol susiformuos putėsiai. Supilti į indelius ir laikyti šaltai.
Putėsius patiekti lėkštelėse, apipylus karštu šokoladu ir papuošus ledų rutuliukais.


 

Veršiena su špinatų įdaru


200 g veršienos,
100 g špinatų,
70 g alyvuogių aliejaus,
0 g karšto rūkymo filė,
50 g fermentinio sūrio,
30 g džiūvėsėlių,
50 g natūralaus jautienos sultinio,
50 g cukinijos,
20 g baklažano,
100 g apkeptų bulvyčių.
Įdaras:
Špinatus pakepinti alyvuogių aliejuje, įdėti smulkiai pjaustytos karšto rūkymo kiaulienos filė ir fermentinio sūrio.
Veršienos nugarinę pjauti plonai, į ją dėti įdarą ir sulenkti trikampio ar laiško forma. Po to apvolioti džiūvėsėliuose ir keptuvėje kepti 15 min.
Padažas:
100 g jautienos sultinys,
50 g džiovinti ir išmirkyti baravykai,
30 g grietinės,
0,5 citrinos sulčių,
1 g lauro lapelių,
3 g baltųjų pipirų,
5 g sviesto.
Į jautienos sultinį įpjaustyti išmirkytus baravykus ir 10 min. pavirti. Vėliau įdėti lauro lapelių, grietinės, citrinos sulčių, druskos. Viską perkošti ir sutirštinti svieste pakepintais miltais.
 

Vištienos salotos su mango vaisiais


50 g keptos vištienos filė,
0,5 mango vaisiaus,
20 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
20 g grietinėlės,
10 g pistacijų, riešutų,
citrinos sulčių.
Mango vaisių nulupti, supjaustyti riekelėmis, jomis išdėlioti lėkštelės kraštus. Vištieną supjaustyti plonomis riekelėmis ir jas uždėti ant mango riekelių. Viduryje lėkštės supilti padažą.
Padažas:
Sūrį susmulkinti šakute, įpilti grietinės ir gerai išsukti, kol pasidarys vientisa sūrio ir grietinės masė.
Papuošti smulkiai supjaustyta citrinos žievele bei smulkintais riešutais.
 

Įdarytas šventinis šamas


Įdarui:
250 g starkio filė,
2 kiaušiniai,
1 desertinis šaukštas sviesto,
100 g grietinėlės,
1 galvutė svogūno,
1 skiltelė česnako,
1 morka,
po 1 g baziliko, muskato riešuto.
Padažui:
2 šaukštai majonezo,
0,5 nulupto smulkiai pjaustyto rauginto agurko,
truputis pipirų, druskos, cukraus.
Įdaro gaminimas: starkio filė sumalti su pakepintais svogūnais ir morkomis.
Išdarinėti šamą, išimti pagrindinį kaulą ir į žuvies vidų sudėti įdarą. Kepti orkaitėje, 100°C temperatūroje, 1 valandą 20 minučių.
Iškeptą šamą puošti krevetėmis, krapais, petražolėmis.
Patiekti su padažu.

Populiariausi straipsniai

Parašykite savo nuomonę

  • :)
  • (happy)
  • :D
  • (super)
  • (hi)
  • (red)
  • (fu)
  • (fool)
  • (weird)
  • :P
  • :(
  • (hooray)
  • (bad)
  • (think)
  • 8|
  • (ok)

Straipsniai šioje grupėje

Video

Naujausi gydytojų atsakymai

Mūsų draugai