Žmogaus gyvybės pagrindas yra vanduo. Vanduo išnešioja visas maistingąsias medžiagas į ląsteles. Kraujo ir ląstelių veikla taip pat susijusi su vandeniu. Vanduo žmogui gyvybiškai būtinas.
Daugelis vitaminų (pvz., E vitaminas ir beta karotinas) yra tirpūs riebaluose, o ne vandenyje.
Kas atsitinka, kai mūsų virškinamasis traktas, absorbuojantis vandenyje tirpias maisto medžiagas, gauna tokių medžiagų, kurios netirpsta vandenyje? Virškinimo trakto fermentai skaido riebaluose tirpias maistines medžiagas iki tokių dalelių, kurios pasidaro tirpios vandenyje. Pasibaigus skaidymui, virškinamojo trakto gleivinė absorbuoja suskaidytas medžiagas, bet tik apie 25 proc. suvartotų maisto medžiagų. Normali absorbcija bus tik tada, kai esate sveikas ir nepatiriate streso, tačiau jeigu jūsų organizmas nusilpęs, išvargęs ar ligotas, tai net ir šio kiekio nepasisavins. Taigi ar gali pagerėti maistinių medžiagų pasisavinimas?
Miceliavimas - tai riebaluose tirpių maistinių medžiagų suskaidymas iki mažų vandenyje tirpių micelių. Tai padaroma dar prieš maistinėms medžiagoms patenkant į organizmą. Suskaidytus vitaminus organizmas pasisavina maksimaliai, o perteklius laisvai pasišalina.
Produktų tobulinimo tyrinėtojas iš “Bioglan” laboratorijos (Kalifornija, JAV), bioorganinės chemijos prof., garbės dr. David Rutolo teigia, jog mūsų sveikata priklauso ne vien tik nuo to, ką mes valgome, bet ir nuo to, ką mūsų organizmas pasisavina. Per savo gyvenimą sukūręs daugiau nei 300 įvairių produktų mitybai papildyti, prof. D.Rutolo sukūrė miceliavimo (skaidymo) technologiją. Ši nauja technologija pirmiausia buvo pademonstruota naudojant augalinės kilmės koenzimą Q10, kuris iki tol buvo žinomas tik kaip tirpus riebaluose kofermentas.
“P.M. International” firma patentavo šią miceliavimo technologiją kaip pagrindinį FitLine® serijos produktų bruožą.
Miceliavimo būdu riebaluose tirpios maisto medžiagos virsta tirpiomis vandenyje. Pavartojus miceliuotų vitaminų, jų kiekis kraujyje padidėja beveik 5 kartus (A vitaminas, beta karotinas), 4-5 kartus (E vitaminas). Riebaluose tirpių D ir K vitaminų bei kofermento Q10 tyrimų rezultatai buvo panašūs. Produktai, kurių sudėtyje yra miceliuotų vitaminų, pritaikyti optimaliai absorbcijai.
Vitaminų pasisavinimo procese, be to, kad jie yra miceliuoti, labai svarbus yra dar vienas aspektas - geriamoji forma. Ji, kitaip negu tabletės ar kapsulės, papildomai pagerina ir pagreitina maistinių medžiagų absorbciją. Šios medžiagos patenka į organizmą skysčio pavidalu ir yra greitai absorbuojamos. Organizmo ląstelės kartu su vandeniu gauna miceliuotų vitaminų ir gali normaliai veikti.
Pasak Lietuvos gastroenterologų mokslinės draugijos narės, habil. med. dr., prof. Dalios Tamulevičiūtės, FitLine®Ņ produktus galima vartoti ir gydymui, ir profilaktikai. Tai yra ir vaistas, ir maistas.
FitLine®Ņ produktai - tai augalų ekstraktai. Juose nėra jokių farmacinių preparatų, hormonų ar kitokių sintetinių pagalbinių medžiagų, tačiau yra daugiau nei 40 maistinių medžiagų, būtinų gyvybei palaikyti. FitLine®Ņ produktų poveikis remiasi jų, kaip biologiškai veiklių medžiagų grupių (NGP®), sudėtimi, todėl organizmas puikiausiai pasisavina vertingas maistingąsias ir gyvybines medžiagas pagal maistingųjų medžiagų perdavimo ir priėmimo sistemą (NTC®). Kaip teigia profesorė D.Tamulevičiūtė, joms nereikia virškinamajame trakte ilgiau užtrunkančio ertminio maisto medžiagų skaidymo, kuriam būtinas daugelio fermentų aktyvumas. FitLine®Ņ produktai greitai patenka į plonąją žarną ir jų galutinis skaidymas vyksta gleivinės epiteliocitų membranoje. Virškinimas membranoje glaudžiai susijęs su maisto medžiagų rezorbcija. Todėl šie produktai greičiau patenka į kraują ir į tas organizmo ląsteles, kurioms šių medžiagų trūksta.
Šis ypatingas techninis maisto paruošimas - miceliavimas - yra naujas mitybos srityje.
FitLine®Ņ produktai, kurių jau yra daugiau kaip 20 rūšių*, tinka vartoti esant ekstremalioms sąlygoms, t.y. kai padidėja jų poreikiai: nėštumo, maitinimo krūtimi metu, intensyviai dirbant protinį ir fizinį darbą, sportuojant, ištikus stresinėms situacijoms, reguliuojant svorį, sergant.
Taigi miceliavimas nėra paslaptis, kurią būtų sunku paaiškinti. Vartodami miceliuotus produktus profilaktiškai, ilgai išliksite sveiki ir darbingi.
Šioje vietoje kylantis skausmas gali byloti apie daugelį patologijų. Trumpai aptarsime skausmą sukeliančias priežastis ir priemones, kurios gali padėti....
Skaityti daugiauPrižiūrėti ausis ne mažiau svarbu nei reguliariai valyti dantis, plauti plaukus ar karpyti nagus. Daugiausia ausų priežiūros sunkumų sukelia joje besikaupiančios tąsios, geltonos išskyros - ausies siera. Šių išskyrų kiekis yra individualus: vieniems jos gaminasi tiek mažai, kad ji niekada nesikaupia, tuo tarpu kitų ausyse kamščiai susidaro kas du trys mėnesiai. Nepamanykite, jog ausies siera tik teikia rūpesčių - ji yra labai svarbi bei naudinga, nes apsaugo ausų landas (nuo būgnelio iki išorinės ausies) nuo dulkių, bakterijų ir kitų nešvarumų. Taigi jos ausyje turi būti, tik, žinoma, ne per daug....
Skaityti daugiauBeveik kiekvienam bent kartą gyvenime ūžė, spengė ar zvimbė ausyse. Tačiau ar visada į tokius dalykus reikia kreipti dėmesį? Viena mūsų žurnalo skaitytoja pasakoja apie savo problemą ir klausia: „Jau keleri metai man tiek dieną, tiek naktį ūžia ausyse. Ar yra kokių gydymo būdų nuo to ūžesio išsigydyti, ar teks kentėti visą gyvenimą?“ Manau, šis klausimas labai aktualus daugeliui, taigi pasistengsiu papasakoti apie šį simptomą išsamiau...
Skaityti daugiauVitaminai ir mikroelementai – kiekvieno žmogaus organizmui būtinos medžiagos. Norėdami išvengti organizmo išsekimo, imuninės sistemos susilpnėjimo, turėtume kasdien papildyti savo maisto racioną vitaminais ir mineralinėmis medžiagomis. Šįkart apie tai, kodėl mūsų organizmui taip reikalingas magnis....
Skaityti daugiauŽmogaus kūne nuolatos vyksta įvairios cheminės reakcijos. Vykstant medžiagų apykaitai, kūno temperatūra svyruoja apie + 37°C. Tačiau žmonės ar net žmonių bendruomenės turi individualias „normalios“ kūno temperatūros variacijas. Išsamiau apie visa tai kalbamės su Kauno medicinos universiteto klinikų Infekcinių ligų klinikos prof. Alvydu Laiškoniu....
Skaityti daugiauNuo senų laikų geriamoji soda buvo patikima pagalbininkė ir pyragą kepant, ir virtuvę valant, ir ligas visokias išvaikant. Prisiminkime jos galias ir paklausykime įvairių specialistų nuomonės, kuo soda gali padėti dabar....
Skaityti daugiauMedicinos specialistai, remdamiesi pasaulio statistikos duomenimis, teigia, kad dauguma ligų prasideda nuo žarnyno veiklos sutrikimų. Norint išgydyti organizmą ar išvengti ligų, visų pirma būtina išvalyti organizmą – pašalinti jame susikaupusius šlakus bei toksinus....
Skaityti daugiauPakilusi temperatūra nėra liga, o tik ligos požymis. Net keliais laipsniais pakilusi temperatūra rodo organizmo reakciją į ligą – vadinasi, organizmas pradeda kovoti su liga. Žmogaus kūno temperatūra svyruoja – mažiausia ji yra naktį (tuomet lėčiausia medžiagų apykaita) ir ryte, o, organizmui tampant aktyvesniam (dieną), ji vertinama kaip normali, kai yra 36,4–36,7°C. Nuo neaukštos temperatūros vaistų nereikia. Tačiau ką daryti jei temperatūra nedaug pakilusi laikosi ilgesnį laiką? Ką rodo ilgalaikė pakilusi temperatūra, kokios galimos priežastys ir ką tokiu atveju daryti, konsultuoja Vilniaus sveikatos namų vaikų ligų gydytoja Lorita BUDRIENĖ....
Skaityti daugiau„Kartais man ima trūkčioti akies voką. Nemalonus pojūtis. Kodėl tai atsitinka ir kaip galima būtų to išvengti?“ – klausia mūsų skaitytojas Alvydas Bradauskas iš Birštono, dirbantis programuotoju. Apie nervinį tiką kalbamės su klinikos „Corpus sanum“ gydytoja oftalmologe Doloresa Margelevičiene....
Skaityti daugiauistorija klizmos - ypač senas gydymo metodas. manoma, kad pirmieji šią...
Skaityti daugiauPats pirmasis B grupės vitaminas – tiaminas – buvo atrastas XX a. pradžioje, ieškant priemonės, galinčios pagelbėti žmonėms, daugelyje šalių sirgusiems sunkia liga, pasireiškiančia nervų pažeidimais, dėl kurių atsirasdavo galvos skausmai, atminties susilpnėjimas bei sutrikdavo eisena ir virškinimas (vadinamoji beriberio liga). Šiandien yra žinoma apie 100 sveikatos sutrikimų, susijusių su B grupės vitaminų trūkumu. Todėl mokslininkai ir gydytojai, kalbėdami apie vitaminus, jau nebeaiškina kiekvieno iš jų vaidmens, o tiesiog nurodo juos kaip gyvybiškai būtinus sveikatai. ...
Skaityti daugiauŽmogaus imunitetas – lyg nematomas skydas, apsaugantis organizmą nuo įvairių bakterijų, virusų ir kitų ligų sukėlėjų. Gyvename ne po stikliniu dangčiu, ir kiekvieną dieną mus „puola“ daugybė mikroorganizmų. Tačiau mes nesusergame kasdien ir vis kita liga. Visa tai – stipraus imuniteto dėka. Tačiau drėgni ir šalti orai, trumpos dienos, vitaminų trūkumas, stresas, ilgas buvimas ankštose ir tvankiose patalpose silpnina imuninę sistemą....
Skaityti daugiauApsisprendimas turėti kūdikį – vienas svarbiausių sprendimų gyvenime. Jei paklaustume būsimų tėvų, kokio vaikelio jie norėtų susilaukti, iš karto išgirstume: sveiko. Iš tikrųjų – sveikata – pats tvirčiausias pamatas visam būsimo kūdikio gyvenimui, todėl ir rūpintis šiuo pamatu reikia jau tada, kai tik gimsta mintis susilaukti kūdikio. ...
Skaityti daugiauSvarstant apie mažėjantį gimstamumą, gyventojų prieaugį, dažnai visai nesusimąstoma, kad tam didelę įtaką turi vyrų sveikata, jų vaisingumas. Šiuo metu visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje, apie 16 proc. porų yra nevaisingos, o demografai ateityje – po 10–15 metų – prognozuoja dar labiau gąsdinančius skaičius. Manoma, kad nevaisingumo problemų daugės. Tam įtakos turi gyvenimo būdo pasikeitimai ir tokie veiksniai, kaip bendras neigiamas aplinkos fonas ir užterštumas. ...
Skaityti daugiauKofermentas Q 10 (KoQ10) gali būti laikomas stebuklinguoju 1990-ųjų metų „vitaminu“. Tikrasis šios medžiagos pažinimas prasideda tik dabar: atrandama vis daugiau kofermento Q 10 savybių, vartojimo galimybių ir t.t. Taigi kas žinoma apie kofermentą Q 10?...
Skaityti daugiauOrganizmui senstant ryškėja hipoksemija ir hipoksija, t.y. blogėja deguonies pristatymas ir pasiskirstymas audiniuose. Pagyvenę ir seni žmonės daug greičiau reaguoja į deguonies stoką, nes senstant mažėja atsparumas hipoksijai ir hiperkapnijai. Ypač tai aktualu pagyvenusio amžiaus pacientams, sergantiems išemine širdies liga....
Skaityti daugiau
Parašykite savo nuomonę