Vasaros išvykų valgis – šašlykai. Sezonas prasideda

Avienos šašlykas garstyčių marinate


Avienos filė – 400 g
Saldžiosios garstyčios – 2 valgomieji šaukštai
Sojos padažas – 1 valgomasis šaukštas
Aliejus – 1 valgomasis šaukštas
Citrina (sultys) – 1 vnt.
Malta kalendra – 1 valgomasis šaukštas
Druska – ½ arbatinio šaukštelio
Česnakas – 1 skiltelė
Iš išvardintų komponentų paruoškite marinatą, sudėkite į jį avienos gabalėlius (maždaug 2x2 cm dydžio) ir marinuokite ne mažiau nei pusvalandį.
Avieną susmaigstykite ant iešmelių ir kepkite ant įkaitusių žarijų, bet be liepsnos.
 

Vištienos šašlykas su gervuogių padažu


4 vištienos krūtinėlės be odos ir kaulo
1 citrina (sultys ir žievelė)
1 česnako skiltelė sutrinta su druska
100 ml sauso balto vyno
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas kapotų baziliko lapų
Padažui
225 g gervuogių (šviežių arba šaldytų)
75 ml vandens
1 valgomasis šaukštas medaus
2 valgomieji šaukštai obuolių arba vyno acto
druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, paruoškite marinatą iš citrinos žievelės, sulčių, česnako, vyno, aliejaus ir baziliko. Marinuokite vištieną ne mažiau nei 4 valandas. Suvertus gabalėlius ant iešmo, reikia prispausti vieną prie kito ir kepti ne mažiau kaip 15 min. ant įkaitusių žarijų, bet be liepsnos.
Padažui: gervuoges virkite vandenyje, kol suminkštės, pertrinkite pro tinklelį, kad neliktų kauliukų. Į gautą masę supilkite actą, įdėkite medaus, druskos bei pipirų. Padažas turi būti rūgštokas.


 

Veršienos šašlykas su svogūnais ir šampinjonais


Veršienos filė – 500 g
Aitrieji raudonieji pipirai – 2 valgomieji šaukštai
Aliejus – 100 ml
Svogūnai – 4 vidutinio dydžio galvutės
Šampinjonai – 250 g
Veršienos filė supjaustykite kubeliais, kubelius įtrinkite aitriaisiais raudonaisiais pipirais ir gausiai sutepkite aliejumi, palikite valandai. Svogūnus ir šampinjonus supjaustykite žiedais. Mėsą, svogūnus ir grybus paeiliui suverkite ant iešmo, apšlakstykite marinato likučiais ir kepkite ant žarijų. Iškepusį šašlyką pasūdykite ir pabarstykite pipirais pagal skonį.
 

Žuvies šašlykas


Žuvies filė – 400 g
Svogūnai – 1 vidutinio dydžio galvutė
Citrina – 1 vnt. (sultys)
Druska, pipirai – pagal skonį
Filė supjaustykite maždaug 50 g svorio gabaliukais, pasūdykite, įtrinkite pipirais ir trintu svogūnu, suverkite ant iešmelių ir kepkite ant žarijų arba ant laužo. Iškepusį šašlyką apšlakstykite citrinos sultimis, patiekite su pomidorų padažu, žalumynais.
 

Daržovių šašlykas


Žiedinis kopūstas – 1 vnt.
Brokolis – 1 vnt.
Paprika – 3 vnt. (įvairių spalvų)
Pomidorai – 5 vnt. (stambūs)
Svogūnai – 4 vnt. (vidutinio dydžio)
Bulvės (smulkios) – apie 20 vnt.
Aliejus – 4 valgomieji šaukštai
Druska ir pipirai – pagal skonį
Padažui
Majonezas – 200 g
Aitrūs raudonieji pipirai (malti) – 0,5 arbatinio šaukštelio
Žalumynai (krapai, petražolės) – po 1 valgomąjį šaukštą
Žiedinius kopūstus bei brokolius apvirkite vandenyje, padalykite žiedynais, paprikas supjaustykite stambiomis juostelėmis, pomidorus bei svogūnus – skiltelėmis. Bulves perpjaukite pusiau. Daržoves suverkite ant iešmo pakaitomis, apliekite aliejumi ir kepkite ant žarijų, kol gražiai apskrus. Sumaišykite padažo ingredientus. Daržovių šašlykus bei padažą patiekite atskirai.
 

Egzotiškas šašlykas


Veršiena – 1 kg
Greipfrutai – 2 vnt.
Geltonoji paprika – 1 vnt.
Raudonoji paprika – 1 vnt.
Didelis obuolys – 1 vnt.
Svogūnas – 1 vnt.
Veršieną nuplaukite šaltame vandenyje, supjaustykite gabalėliais, išspauskite vieno greipfruto sultis, paberkite pipirų ir palikite per naktį šaldytuve (nesūdyti). Vaisius ir daržoves supjaustykite stambiais gabalais, suverkite ant iešmų. Atskirai nuo daržovių ant iešmų suverkite mėsą (nesuspauskite, kad mėsa apkeptų iš visų pusių). Iešmelius su vaisiais ir daržovėmis apliekite aliejumi ir kepkite. Mėsą pasūdykite prieš patiekdami. Patiekite iešmą su mėsa bei iešmą su vaisiais ir daržovėmis.

Populiariausi straipsniai

Parašykite savo nuomonę

  • :)
  • (happy)
  • :D
  • (super)
  • (hi)
  • (red)
  • (fu)
  • (fool)
  • (weird)
  • :P
  • :(
  • (hooray)
  • (bad)
  • (think)
  • 8|
  • (ok)

Straipsniai šioje grupėje

Video

Naujausi gydytojų atsakymai

Mūsų draugai