Sergantiems celiakija: kai pritrūksta fantazijos virtuvėje.

 

Bulvių paplotėliai su kukurūzų miltais

-       5 bulvės,

-       1 valgomasis šaukštas kukurūzų miltų,

-       4 valgomieji šaukštai aliejaus,

-       druskos pagal skonį.

Į pasūdytą verdantį vandenį supilti kukurūzų miltus ir virti, kol susidarys tiršta masė. Į šią masę sudėti iš anksto išvirtas ir mėsmale sumaltas bulves. Masę gerai išmaišyti, šaukštu dėti ant įkaitusių riebalų ir apkepti iš abiejų pusių.

 

Varškėčiai

-       1 pakelis varškės,

-       1 kiaušinis, druskos pagal skonį,

-       2–3 šaukštai kukurūzų krakmolo.

Varškę suplakti mikseriu, įmaišyti kitus ingredientus ir iškepti gerai įkaitusioje keptuvėje.

 

Sūrio apkepas

-       200–250 g fetos sūrio,

-       200 g čederio sūrio,

-       4 kiaušiniai,

-       1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių be gliutino,

-       200 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,

-       3 šaukštai bulvių krakmolo,

-       3 krapų šakelės.

Kiaušinius suplakti, po truputį sudedant fetos sūrį. Nedideliame grietinėlės kiekyje išleisti krakmolą, plakant supilti į kiaušinių-sūrio masę, supilti likusią grietinėlę. Čederio sūrį sutarkuoti stambia tarka ir sudėti į tešlą. Suberti susmulkintus krapus ir kepimo miltelius. Kekso formą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti įkaitintoje orkaitėje 180 °C temperatūroje maždaug valandą.

 

Žirnių paplotėliai

-       500 g žirnių miltų,

-       2 šaukštai smulkiai supjaustytų petražolių,

-       maltų pipirų,

-       druskos.

Užvirinti du litrus pasūdyto vandens ir maišant į vieną pusę po truputį suberti miltus. Masė turi būti vientisa. Suberti pipirus ir petražoles, kaitinti, kol susidarys prie indo sinelių nelipmanti košė. Sukrėsti ją ant aliejumi ištepto paviršiaus ir iškočioti maždaug 0,5 cm storio lakštą. Supjaustyti nedideliais kvadratėliais, dėti į įkaitintą aliejų ir kepti kol gražiai pagels. Nusausinti servetėle ir valgyti dar šiltus.

 

Plakta ryžių košė

-       200 g ryžių,

-       2–3 šaukštai varškės,

-       0,5 l pieno,

-       2 stiklinės vandens,

-       50 g sviesto,

-       druskos.

Nuplautus ryžius virti 8–10 min. vandenyje, supilti karštą pieną ir virti dar kelias minutes, kol ryžiai suminkštės. Tada sudėti mikseriu suplaktą varškę, įberti druskos, įdėti sviesto ir viską vėl suplakti mikseriu.

 

Populiariausi straipsniai

Parašykite savo nuomonę

  • :)
  • (happy)
  • :D
  • (super)
  • (hi)
  • (red)
  • (fu)
  • (fool)
  • (weird)
  • :P
  • :(
  • (hooray)
  • (bad)
  • (think)
  • 8|
  • (ok)

Straipsniai šioje grupėje

Video

Naujausi gydytojų atsakymai

Mūsų draugai