Vaistinė... virtuvėje

Kiekvieną dieną su maistu gauname mūsų organizmui reikalingų medžiagų. Jei mityba nepakankama, maisto medžiagų trūkumą galime kompensuoti įvairiais maisto papildais. Maisto papildai padeda pasirūpinti savo savijauta, sveikata ar išvaizda. Bet dažnai valgydami net nesusimąstome, kad ir įprastas maistas gali būti vaistas nuo įvairių ligų.
 

Avižų kruopų patiekalai - košės, kisieliai, sriubos - labai naudingi sveikstantiesiems po sunkių ligų, sergantiesiems inkstų ir šlapimo pūslės uždegimais, kepenų ligomis, plaučių tuberkulioze ir cukriniu diabetu. Norint patikimai ir be jokio šalutinio poveikio išvalyti iš organizmo toksinus, sustiprinti sveikatą, patartina išsivirti avižų kisieliaus.
Rūgpienis ar raugintos pasukos - nebloga profilaktinė priemonė nuo galvos skausmų. Kasdien nevalgius reikia išgerti po stiklinę vieno iš šių gėrimų.
Žuvyje, ankštinėse daržovėse, avižų ir grikių kruopose, pieno produktuose, bulvėse esančios medžiagos skatina nervinių ląstelių funkcionavimą, teigiamai veikia smegenis.
Lazdyno riešutai padeda pašalinti protinį nuovargį.
Mąstymą skatina kalis, kurio gausu džiovintuose vaisiuose, razinose, jogurte, varškėje.
Jei norite padidinti savo dėmesingumą, valgykite krevetes, kalmarus ir krabus, kuriuose esančios medžiagos gerina galvos smegenų kraujo apytaką.


Įvairiausių naudingų medžiagų gausu braškėse. Jos palaiko širdies raumens darbą, mažina aminorūgšties homocisteino kiekį (kai jo organizme per daug, padidėja rizika susirgti Alzheimerio liga). Dėl didelio geležies kiekio jos ypač tinkamos nėščiosioms ir sergantiesiems mažakraujyste.
Medus normalizuoja daugelio vidaus organų darbą, gerina kraujo sudėtį, stiprina imunitetą, yra stiprus energijos šaltinis, saugantis organizmą nuo ankstyvo senėjimo.
Periodiškai valgant česnako galima išvengti vidurių pūtimo (meteorizmo). Tam kasdien sugrūskite skiltelę česnako ir suvalgykite prieš miegą.
Burokėlių sultys - pati vertingiausia natūrali kraujo gerinimo priemonė.
Labai naudingos moterims, tik reikia išgerti ne mažiau kaip 0,5 l per dieną (sumaišius su morkų sultimis). Tačiau nuo grynų burokėlių sulčių gali imti pykinti, svaigti galva.
Įvairiausių žmogaus organizmui būtinų medžiagų nepaprastai gausu migdoluose. Jų rekomenduojama valgyti sergantiesiems mažakraujyste, astma, esant galvos skausmui ir ūžesiui ausyse.
Morkų sultys žadina apetitą, skatina virškinimą. Maitinančios motinos, norinčios pagerinti pieno sudėtį, kasdien turėtų gerti morkų sulčių. Morkų sultys didina atsparumą infekcijoms, teigiamai veikia kasos darbą, saugo nervų sistemą, suteikia energijos. Tarkuotos morkos su aliejumi gerina atmintį, tiksliau - jose esantys vitaminai: jie aktyvina smegenų medžiagų apykaitą.
Moliūgų sėklos dėl didelio jose esančio cinko kiekio ypač naudingos vyrams, sergantiems prostatitu.
Nuo sklerozės naudinga kasdien suvalgyti po 300 g obuolių. Obuoliai sumažina cholesterolio kiekį kraujyje.

Populiariausi straipsniai

Parašykite savo nuomonę

  • :)
  • (happy)
  • :D
  • (super)
  • (hi)
  • (red)
  • (fu)
  • (fool)
  • (weird)
  • :P
  • :(
  • (hooray)
  • (bad)
  • (think)
  • 8|
  • (ok)

Straipsniai šioje grupėje

Video

Mūsų draugai

Mūsų draugai