Nesuklyskite rinkdamiesi kefyrą

Kefyras – vienas naudingiausių grožiui ir sveikatai pieno produktų. Tačiau, norint maksimalios naudos, labai svarbu, kad kefyras būtų „gyvas“ ir pagamintas pagal klasikinį receptą.
 

Paskutiniu metu parduotuvių lentynose galima rasti labai daug produktų, pavadintų kefyru, tačiau tik ne didelė jų dalis gaminama senoviniu būdu, t.y. naudojant gyvą kefyro grybo raugą, kurio savybės taip vertinamos. Kefyro grybo auginimas – labai subtilus, daug žinių ir patirties reikalaujantis procesas, todėl šiais laikais didelė kefyro dalis gaminami paprasčiausiu būdu – įpilant į pieną sausų perdirbto raugo miltelių. Toks produktas savo išvaizda panašus į klasikinį kefyrą, tačiau savo skoniu ir naudingosiomis savybėmis jam neprilygsta.


Kaip nesupainioti „gyvo“ kefyro su kitais analogais?


Tai padaryti nėra lengva, bet įmanoma.
Visų pirma atidžiai perskaitykite produkto pavadinimą – tai turi būti tiesiog „kefyras“, o ne kefyro produktas. Tada perskaitykite sudėtį – klasikiniame kefyre turi būti tik dvi sudedamosios dalys: pienas ir kefyro grybelių raugas. Po to raskite etiketėje duomenis apie gyvą florą – kiek kefyro grybelių kultūrų yra 1 g produkto. Galiausiai dar vienas skiriamasis gyvo kefyro bruožas – ne ilgesnis nei 7–10 dienų galiojimo laikas. Klasikinis kefyras, pagamintas pagal visas taisykles, turi būti baltas, vienalytės konsistencijos, tirštas. Kokybiško kefyro skonis šiek tiek aštrokas, svilinantis. Beje, tai vienintelis pieno produktas, kurio skonis laikui bėgant keičiasi – dėl mikroorganizmų veiklos.


Vienas iš seniausių klasikiniu būdu gaminamų kefyrų yra „Dvaro“ kefyras. Jo gamyboje naudojamas originalus gyvas kefyro grybo raugas, kurį AB „Pieno žvaigždės“ savo laboratorijoje saugoja ir puoselėja daugiau kaip 30 metų. Viename grame „Dvaro“ kefyro yra ne mažiau nei 1х107 vnt. kefyro grybelio kultūrų, kurios rūgdamos atiduoda energiją ir suteikia gaminiui gyvybę. Štai kodėl sakoma, kad toks kefyras yra „gyvas“ ir naudingas organizmui.
Nuo seno manoma, kad „gyvas“ kefyras padeda atkurti žarnyno mikroflorą po vaistų vartojimo, šalinti šlakus iš organizmo, gerinti virškinimą, stiprinti imunitetą, normalizuoti medžiagų apykaitą ir išsaugoti gražias kūno linijas.

Populiariausi straipsniai

Lankytojų komentarai

Armida
2015-01-11 01:18
(super)(super)

Parašykite savo nuomonę

  • :)
  • (happy)
  • :D
  • (super)
  • (hi)
  • (red)
  • (fu)
  • (fool)
  • (weird)
  • :P
  • :(
  • (hooray)
  • (bad)
  • (think)
  • 8|
  • (ok)

Straipsniai šioje grupėje

Video

Mūsų draugai