Žuvų taukai ir sveikata

Viena priežasčių, dėl kurių galbūt senstate greičiau nei reikėtų, gali būti ta, kad valgote per mažai jūros produktų. Tokiu atveju jūsų ląstelėms trūksta žuvų taukuose esančių riebalų rūgščių omega-3 bei vitaminų A, E ir D. Neabejojama, kad žmonės, valgantys daugiau žuvies, ilgiau išvengia senatvės ir ligų - išeminės širdies ligos, vėžio, artrozės, cukraligės, žvynelinės, bronchito. Tai patvirtina atlikti tyrimai. Japonai, kurie pagal gyvenimo trukmę yra pirmi pasaulyje, žuvies valgo 3 kartus daugiau nei amerikiečiai.
 

Norvegijos žuvų taukų gamybos ir eksporto istorija tęsiasi daugiau nei 1 000 metų. Kol nebuvo išrastas žibalas, žuvų taukai buvo naudojami impregnavimui ir vietoj lempų alyvos.
Prieš 150 metų norvegų farmacininkas Peteris Mölleris išrado naują žuvų taukų gamybos būdą, kuris iš esmės pakeitė specifinį jų skonį bei kvapą. Dabar žuvų taukai - nepakeičiamas maisto papildas tiek jauniems, tiek seniems. Šiuolaikinės technologijos užtikrina visus farmacinius standartus atitinkančią Möllerio žuvų taukų kokybę bei puikių skonį, kvapą ir išvaizdą (organoleptines produkto savybes).
Möllerio žuvų taukai laikomi natūralia “sveikos norvegiškos dietos dalimi“. Riebalų rūgštys omega-3, esančios žuvų taukuose, padeda išvengti aterosklerozės ir širdies ligų: mažina kraujo klampumą, krešėjimą bei trombų susidarymą, širdies aritmijų atsiradimo tikimybę, arterinį kraujo spaudimą, reguliuoja trigliceridų apykaitą organizme.


Žuvų taukai taip pat mažina miokardo infarkto bei insulto riziką, neleidžia arterijoms senti, atkuria jų elastingumą, mažina cholesterolio kaupimąsi ant sienelių. JAV mokslininkai nustatė, kad vartojant žuvų taukus, netgi nuo senatvės sustandėjusios kraujagyslės tampa lankstesnės, geriau reaguoja į kraujospūdžio pasikeitimus.
Riebalų rūgštys omega-3 labai svarbios ir vaisiaus smegenų bei tinklainės vystymuisi. Norvegų mokslininkai netgi įrodė, kad vartojant žuvų taukus nėštumo metu galima užtikrinti gerus protinius vaiko sugebėjimus ateityje. Žuvų taukai saugo ir rūkalių plaučius, nes mažina žalingą laisvųjų radikalų poveikį, gerina plaučių epitelio atsinaujinimą, slopina uždegimo reakcijas.
Žuvų taukuose esantis vitaminas D yra itin svarbus stiprių kaulų formavimuisi tiek vaikystėje, tiek senatvėje. Vitaminas A padeda išlaikyti gerą regėjimą, stiprina imuninę sistemą, saugo nuo infekcijų ar piktybinių ląstelių atsiradimo, gražina odą. Kai trūksta vitamino E, pažeidžiamos nervų, raumenų, širdies ir kraujagyslių, kraujo gamybos bei kitos sistemos.
Pasaulinė sveikatos apsaugos organizacija rekomenduoja kasdien vartoti ne mažiau kaip 1-2 g riebalų rūgščių omega-3. Tiek jų galima gauti 2-4 kartus per savaitę valgant apie 200 g riebios žuvies ar geriant žuvų taukų produktų. Vienas arbatinis šaukštelis (5 ml) Möllerio žuvų taukų suteikia reikiamą riebalų rūgščių omega-3 bei vitaminų A, D, E dienos dozę. Tiems, kuriems nepatinka žuvų taukų skonis ar kvapas, yra beskonė alternatyva - “Möller’s Dobbel”.
Tik 2 “Möller’s Dobbel” kapsulės per dieną jums padės ilgiau išsaugoti jaunystę, grožį bei sveikatą.

Populiariausi straipsniai

Lankytojų komentarai

skaiste
2009-05-20 12:14
Pati naudoju Moller’s Dobbel zuvu tauku kapsules, tikrai manau kad tai labai reikalingas produktas zmogaus organizmui! Visapusiskai gerai viskam sanariams, kaulams, dantims, odai, regejimui, imuninei sistemai, protinei veiklai, vaikams butina naudoti ir t.t...Neisivaizduoju savo raciono be zuvu tauku!

Parašykite savo nuomonę

  • :)
  • (happy)
  • :D
  • (super)
  • (hi)
  • (red)
  • (fu)
  • (fool)
  • (weird)
  • :P
  • :(
  • (hooray)
  • (bad)
  • (think)
  • 8|
  • (ok)

Straipsniai šioje grupėje

Video

Mūsų draugai