Ypatingos sulčių savybės

Gerai savijautai palaikyti ar nedideliems negalavimams pagydyti ne visada reikia vaistų iš vaistinės. Atidžiau pasidairykite namuose ir tikrai rasite sveikatą palaikančių priemonių. Tai gali atrodyti patys paprasčiausi produktai – kol nežinai, kokių savybių jie turi. Retos šeimininkės namuose nėra burokėlių, obuolių ar ant palangės augančios kalankės. O tai – tikrų tikriausios naudingųjų medžiagų „saugyklos“. Skaitykite apie jas išsamiau.
 

Raudonieji burokėliai


Burokėlių sultys – pati vertingiausia natūrali kraujo gerinimo priemonė. Labai naudingos moterims, tik reikia išgerti ne mažiau kaip 0,5 l per dieną (sumaišius su morkų sultimis).
Nuo grynų burokėlių sulčių gali imti pykinti, svaigti galva. Jos intensyviai valo organizmą. Todėl bent jau pradžioje geriau gerkite burokėlių ir morkų sulčių mišinį, kuriame morkų sulčių daugiau nei burokėlių. Vėliau burokėlių sulčių kiekį po truputį didinkite. Paprastai pakanka išgerti po 1–1,5 stiklinės sulčių 2 kartus per dieną. Mėnesinių metu gerkite po pusę stiklinės burokėlių sulčių 2–3 kartus per dieną.
Burokėlių sultys nepaprastai naudingos klimakteriniu periodu.
Burokėlių sultys naudingos, jei yra sutirštėjęs kraujas, padidėjęs kraujo spaudimas, venų išsiplėtimas ar yra kitų širdies bei kraujagyslių veiklos sutrikimų.
Geriant burokėlių sultis, palaikomos visos fiziologinės organizmo funkcijos, valomos kepenys, inkstai ir tulžies pūslė, skatinama limfinė sistema.
Burokėlių ir morkų sulčių mišinys – geriausia natūrali kraujo ląstelių atnaujinimo priemonė. Skatina eritrocitų gamybą, gerina atmintį, plečia kraujagysles. Tai viena geriausių gamtos priemonių hipertoninei ligai gydyti, nepakeičiama esant mažakraujystei, organizmo išsekimui.

 

Obuoliai


Obuoliai – puiki priemonė nuo sklerozės. Jie labai naudingi sergant žarnyno infekcijomis, širdies, inkstų ligomis, esant nutukimui, mažakraujystei, podagrai.
Nuo inkstų akmenligės rekomenduojamas toks džiovintos obuolių žievės gėrimas: šaukštą žievės miltelių užpilti stikline verdančio vandens. Gerti keletą kartų per dieną.
Rūgštūs obuoliai rekomenduojami sergantiesiems diabetu.
Viena veiksmingiausių priemonių nuo gastrito – taip pat obuoliai. Juos reikia nuplauti, nulupti, išpjauti šerdis ir sutarkuoti smulkia tarka. 4–5 val. prieš ir po obuolių valgymo kito maisto nevalgyti ir nieko negerti. Geriausia obuolius valgyti anksti ryte, o pusryčiauti apie 11 val. Nakčiai obuolių valgyti nepatariama – suaktyvėja dujų kaupimasis žarnyne. Pirmąjį gydymosi mėnesį obuolius valgyti kasdien, antrąjį – 2–3 kartus per savaitę, trečiąjį – kartą per savaitę. Tuo pat metu būtina laikytis gydytojo paskirtos dietos, be to, nevalgyti pieno produktų, riebaus, aštraus, sūdyto maisto, šviežios duonos, negerti pieno, kavos bei arbatos.
Obuolių sultys stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą, naudingos protinį darbą dirbantiems žmonėms.
Sergant ateroskleroze, hipertonija, nutukimu, tulžies pūslės ligomis rekomenduojama gerti po pusę stiklinės obuolių sulčių 15–20 minučių prieš valgį.
Beje, obuoliai didina organizmo atsparumą radiacijos poveikiui.
 

Vaistas nuo palangės


Ne vienuose namuose auga kambarinis augalas kalankė. Tai, kad jos sulčių įlašinus į nosį galima išgydyti slogą, žino daugelis, tačiau ne visi yra girdėję, kad šis augalas turi ir daugiau puikių gydomųjų savybių.
Jei norite priaugti svorio, bet nepasiseka to padaryti dėl apetito stokos, gerkite kalankės sulčių. Sumaišykite 150 g šviežių kalankės sulčių (jas išspauskite iš augalo lapų), 250 g medaus ir 350 g „Kagoro“ vyno. Mišinį palaikykite 4–5 dienas. Gerkite po valgomąjį šaukštą tris kartus per dieną prieš valgį. Gėrimas žadina apetitą ir gerina virškinimą.
Kalankės sultimis galima gydyti ir kai kurias alergines odos ligas. Atskieskite šviežias kalankės lapų sultis virintu vandeniu (1:3) ir darykite pavilgus.
Kalankės antpilu gydomas akių vokų ir dantenų uždegimus. Be to, jis naudojamas ir burnai bei gerklei skalauti. Norint pagaminti kalankės lapų antpilą, lapus reikia sutrinti, užpilti vandeniu (santykiu 1:5), palaikyti valandą, paskui 2–3 minutes virinti ir perkošti per dvigubą marlę. Gerti po šaukštą 2–3 kartus per dieną 30 min. prieš valgį. Gydymosi kursas – mėnuo. Tokį antpilą galima gerti ir nuo gastrito su sumažėjusiu rūgštingumu bei lėtinio kolito.
Nusilpus organizmui ar po sunkių ligų naudinga valgyti kalankės lapus. Jie valo kraują, neutralizuoja kenksmingąsias medžiagas ir stiprina imunitetą. Kai kas juos valgo vienus, bet daug geriau jų įmaišyti į mišraines ar salotas.

 

Populiariausi straipsniai

Lankytojų komentarai

algirdas
2011-06-03 09:41
nežinau kaip ir kas PRENGĖ STRAIPSNĮ ,BET PARENKTA BE ATSAKOMYBES. BUROKĖLIU SULČIU NE KIEKVIENAS GALI NAUDOTI IR BE GYDYTOJO LEIDIMO GERIAU NENAUDOTI
janina
2011-04-06 10:16
Straipsnis patiko,bet pradedu abejoti dėl burokėlių,kad jis naudingas prie sutirštėjusio kraujo,kituose straipsniuose rašo,kad burokėliai tirština kraują
Alino
2009-09-19 16:50
Labai patiko.Užsivakavau daug sulčių, tai dabar gersiu su didesniu apetitu, nes turi daug gydomų savybių
Judita
2009-09-15 20:11
Labai patiko straipsnis, nes kaip tik ieškojau, kaip pagerinti kraują.

Parašykite savo nuomonę

  • :)
  • (happy)
  • :D
  • (super)
  • (hi)
  • (red)
  • (fu)
  • (fool)
  • (weird)
  • :P
  • :(
  • (hooray)
  • (bad)
  • (think)
  • 8|
  • (ok)

Straipsniai šioje grupėje

Video

Naujausi gydytojų atsakymai

Mūsų draugai