Konsultuoja Šeimos gydytoja Rasilda Bujauskaitė

Nezinomybe
Sveiki, man 23 metai,jau pora metu pastoviai jauciu diskomforta ir kazkoki nerima. Keistas jausmas krutinei, kartais galvos svaigimas. Dabar intensyviau sportuojant po sporto pradejo tirpti rankos . nesenai sporto centre pasitikrinau sveikata , viskas idealiai, bet vistiek nesijauciu iki galo uztikrinas,kad esu sveikas. manau , kad kankina psihologines problemos, nes sveikata jau tikrinuos nebe pirma karta ir visada viskas gerai,bet kazkodel randu pasiteisinimu , kad kazkas ne taip ir niekaip nepraeina tas nerimas,o esant toliau nuo namu ar kita diena po alhoholio vartojimu(vartoju retai) jauciuosi blogai. Ka siulytumete daryti ?
SKAITYTI ATSAKYMĄ
Kepenu funkcijos
Laba diena, atlikus tyrimus , kelia nerima ALT ir ALP atsakymai. Ka tai galetu reiksti ? i koki specialista reiketu kreiptis ? aciu uz atsakyma. Pagarbiai Dovile Tyrimas Rezultatas Norma Biocheminiai tyr. CREA Kreatininas (mkmol/l) 75 Mot. 53-97 ALT Alanininė aminotransferazė (U/l) 9 10-49 AST Asparagininė aminotransferazė (U/l) 16 <34 ALP Šarminė fosfatazė (U/l) 24 45-129 GLU Gliukozė serume (mmol/l) 4,3 4,1-5,9
SKAITYTI ATSAKYMĄ
gerkle
laba diena, norėjau paklausti, skauda gerklę, vaistinėje davė Septolet vaistų, kai juos sučiulpiu labia smirdi iš burnos,kvapas atrodo kad eitu iš gerklės, ar taip veikia vaistai ir tai yra naikinamos bakterijos kvapas, ar čia dar kažkas. Kvapas kaip pulingos slogos. Temperatūros neturiu. Ačiū
SKAITYTI ATSAKYMĄ
Dėl ausų uždegimo.
Sveiki taigi tokiu klausimu, prieš keletą dienų vakare paskaudo ausį isilašinau tirpaliuko su svogunų sultimis nakti skaudėjo ausį ant ryto skausmas sumažėjo pradejo bėgt kraujukas bėt jo labai mažai tesiog vatos gabaliukas isimurzindavo taip gal 1 dieną buvo. Tą pačia dieną nuėjau pas gydytojus, apžiūrėjo ausį pasakė, kad bugnelis netrūkes išrašė antibiotikų ir betnesol lašiukų. Tai kaip suprast nes aš skaičiau, kad skausmui sumažėjus ir pradėdant tekėt pūliam trūksta bugnelis. Bet daktaras sakė, kad jis netrūkės, kaip suprasti ? Būčiau labai dėkingas jei atsakytumėt.
SKAITYTI ATSAKYMĄ
del vaisto sertralin Actavis 50mg naudojimo
apie 12 metu sergu skydliauke.Jos veikla suletiejusi.Geriu 025mg tiroksina.Man 64 metai buna ir nerimo valandeliu,stresiniu situaciju,slaugau 94m mama buna ir pykcio protrukis.Seimos gydyto jas parase man auksciau minetu vaistuku pagerti.Ar nebus kokia komplikacija.nekenks mano skydliaukei’.Anksciau vart.LEXOTE NIL bet ne pastoviai.Prakaitavimas dar nepasitrauke.ACIU
SKAITYTI ATSAKYMĄ
kraujo spadimas
Laba diena Gydytoja.Noreciau Jusu paklausti,koel taip staiga ramybes busenoje pakilo pulsas 145k/m,spaudimas 135/90,bet jauciausi labai ramiai ,tik jutau kad siris labai tankiai permusa,veliau issikvieciau greitaja,kai praejo siek tiek tirpti rankos ir salti,jutau kojose babyma,isgeriau kataprilio, bet nieko ,tai graitoji isveze i priemima,ten po 1val pastate -ofelino lasaline,po 4 val pasake galesi vaziuoti namo ,bet as paprasiau kad man padarytu kardiograma(nes nieks ,kad atveze nedare) tai kai paare ,pasake kad viskas gerai ,suleio diazapamo ir teblete dave suciulpt ,tai yra po 6 val mano pulsas buvo 120 ir liepe vaziuoti namo .Noreciau isgirsti Jusu nuomone ,kas tai galejo buti ,labai bijau ka nebutu kazkur nukeliaves koks kraujo kresulis ar ar ko ,nes po 2 dienu buvo toks galvos skausmas tvinciojimas,o abar pabado visa desine koja ir paskauda.nepasitikiu savo gydytojais .gal patartumete kur man kreiptis,beje pries 3m darytas galvos rezonansas ,yra venine angioma,smegenu hipertenzija . atsiprasau Jusu uz toki ilga aprasyma,klausima, jauciu didziule baime,kad man gali staiga pakilti pulsas.ACIU JUMS.lauksiu atsakymo
SKAITYTI ATSAKYMĄ
Ar galima intensyviai sportuoti sporto klube
Man 25m,man nustatytas sirdies laidumas,arba kitaip Wolfo Parkinsono sindromas.Kokios gali būti pasekmes sportuojant intensyviai sporto klube?ir ar išvis galima sportuoti?Aciu
SKAITYTI ATSAKYMĄ
Gerklė
Labas vakaras, norėčiau paklausti kas gali būti, jeigu kartais jaučiasi sunkumas gerklėje, ir dažnai užsikemša nosis, ne visiškai, bet atrodo kad būtų daug gleivių sukietijusių. Valgyti nesiskundžiu, kartais labai retai, jeigu atsikandu didesnį gabaliuką maisto, tada jaučiasi kad toks vaizdas, kad netelpa, na skamba juokingai, bet tikiuosi nebus tai kas manau galėtų būti. Prašau kuo greitesnio atsakymo.
SKAITYTI ATSAKYMĄ
virskinimo sutrikimas
labas. Jau 3 dienas viduriuoju i diena po 3 kartus,atsirado skausmas ant isanges, o widuoriaus jaučesi lyg wanduo cirkuluotu. Gal galetjumete patart kokiu vaistu wartot nes pas gyditojus dabar nuwykt negaliu.
SKAITYTI ATSAKYMĄ
Sveiki,del kraujo tyrimo
Sveiki,gal galite atsakyti ar gali buti geras kraujas kai zmogus tris paras guli su temperatura 39,koseja ir sloguoja,man pasake kad pagal tyrimus as visiskai sveika,nors va 4 diena tik kaip nukrito temp iki 37,3,bet svaigsta galva,koseju ir sloguoju,kaip cia suprasti?Dekui
SKAITYTI ATSAKYMĄ
kraujas po tustinimosi vaikui
Laba diena,Gerb.Gydytoja.Kas galetu buti 5metu vaikui,po tustinimosi gan kietai,ant tualetinio popieriaus matau kraujo,taip pat jau kelios dienos vaiko liezuvis pageltonaves,neturi apetito.paskutiniai2 kraujo tyrimai rode HB 115,o PLT 439.Ar tai susije?Kas tai galetu buti?
SKAITYTI ATSAKYMĄ
per didelis hemoglobinas
Laba diena, mano vyras 56 m. Jo hemoglobinas kraujyje yra 180. Kaip reikia sumažinti iki normos ribos?
SKAITYTI ATSAKYMĄ
dėl padidėjusio cholesterolio kiekio
Laba diena, noriu paklausti dėl cholesterolio sumažinimo būdų. Prieš 1,5 metų kraujo tyrimai rodė cholesterolio kiekį-5, gydytoja pasakė gydymo neskirs. Prieš metus jau buvo 7, tada vėl tas pats. Aš pati pusę metų vartojau kasdien papildą Lecitiną ir dar gėriau žuvų taukus Omega 3, todėl po pusės metų pakartojau kraujo tyrimą, o cholesterolio jau yra 8, todėl labai nusivyliau. Man 52 m. svoris 63 kg, ūgis 173. Riebiai nesimaitinu. Dabar išrašė vaistus Sorbik, noriu paklausti, nejaugi prieš skiriant vaistus nereikia padaryti papildomų tyrimų, kurie tirtų kepenis, kasą, inkstus, nes pasiskaičius vaistų aprašymą, yra nurodyta daug šalutinių poveikių. Ir nejaugi nuo jų būsiu visą gyvenimą priklausoma, kaip teigia gydytojas. Nejaugi tai neišgydoma?
SKAITYTI ATSAKYMĄ
kraujo priemaisos su skrepliais
Sveiki norejau paklausti kas blogai jaigu gerkleje kaupiasi skrepliai o pakosejus sausai kosiju 3-4men kartais ilgai koseju per diena o kartais isvis beveik per diena nekoseju kartais eina ispjauti skrepliu su kraujo priemaisomis buvau pas seimos daktare dare kraujo,slapimo tyrimus nk blogo nerado sviete plaucius taip pat gerai viskas tai kame beda?
SKAITYTI ATSAKYMĄ
Ka reiskia tyrimu rezultatai
Laba diena. Siuo metu man diagnozavo atpini dermatita ir gydant ji atliko kraujo tyrimus po kuriu man siulo kreiptis i hematologa. Kraujo tyrimu rezultatuose nukrypimai rasti cia : HGB-119g/L, NEUT-1,84 [10^9/L] 38,0 %, MONO- 0,85 [10^9/L] 17,5%, EO- 0,66 [10^9/L] 13,6 %, MCV- 77,5 , MCH - 24,6 , MCHC - 317 , RDW-CV - 16,5 ir bendras IgE yra 1886,1. Nerimauju ar tai negali buti kraujo vezys?
SKAITYTI ATSAKYMĄ
kraujo tyrimas
Labadiena, man pastoviai šala galūnės, pastarają savaitę laikosi pastovi neaukšta temperatūra(svyruoja nuo 36,6 iki 37,5) dariausi kraujo tyrimus viskas ribose, tik GRA 6.9(1.2-6.8) ir MON% 3.4(4-10). Kas man gali būti negerai ir ką reiktu išsitirti? Ačiū
SKAITYTI ATSAKYMĄ
LOR problemos
laba diena,noreciau paklausti kas man galetu buti,jau menesi kaip skauda galine galvos dalis,skausmas pereina i smilkinius,i gerkle,ausis buna uzkritusios,jauciu zandikaulio traskejima,jauciamas bendras silpnumas,mieguistumas.dekui uz atsakyma
SKAITYTI ATSAKYMĄ
Kraujo tyrimas
Sveiki,man trylika metų,pasidariau kraujo tyrimą leukocitų kiekis:6.ar tai normalu?esu susijaudinusi nes medicinos sesuo sako jog rodo uzdegima..bet as taip nemanau juk normalus leukocitu kiekis kraujije 10.Dar viena hipotezė -o gal brendimas?
SKAITYTI ATSAKYMĄ
del prakaitavimo
Laba diena. Sergu cukralige, turiu antsvorį, stipriai prakaituoju. Sedint ispyla prakaitas,kad net visas veidas ir plaukai slapi.Ir taip daug kartu per diena. Dirbti tai visai negaliu. Kol isplaunu grindis tai prakaitas lasais krenta nuo veido. Man 56 m. su klimakteriniu laikotarpiu nesusije. Prasyčiau patarti ką tokiu atveju daryti, taip gyvent toliau nebeimanoma. Ačiū.
SKAITYTI ATSAKYMĄ
pucia pilva
Sveiki noriejau paklaus.Jau 10 metu kaip turiu sita probliema kaip pavalgau ar kazko atsigeriu kaupiasi dujos ir jas negaliu sulaikyti savuje,dujos kamuoja visa diena ir labai nepatogiai jauciuos darbe nes netycia gadinu ora.kreipiausi pas gyditojus bet nieko neranda gal jus galit pasakyt kas galietu buti.
SKAITYTI ATSAKYMĄ
samones praradimas
Man 33 metai.Gyvenu rajone, Jauciausi visiska igerai, Sedejau namuose ir staiga visa kuna uzliejo siluma, nejauciau nei koju nei ranku.ir praradau samone, Tai pasikartojo 2 kartus. Paskui pradejo kresti drebulys, gerkleje stovejo gumulas ir jauciau gelezies skoni gerkleje, Spaudimas buvo 150/100 sirdies 96 {Turiu pazeminta spaudima} Dabar po 2 dienu vis skauda galva ir silpna. Gydytoja konsultacijai uzrase tik po savaites. Kartais ir anksciau sedint prie kompiuterio sekundei atrodo atsijungdavau. Kartais aptirdavo kaires puses veidas (11 metu turejau didele ausies operacija} Kas man galetu buti ,gal reiketu susirupinti anksciau ir vaziuoti i vilniu pasidaryti galvos ar kaklo kraujagyslliu tomografija, ar laukti ka po savaites pasakys seimos gydytoja, Aciu uz konsultacija, Danute
SKAITYTI ATSAKYMĄ
Pilvo skausmas
Laba diena man 55m, jau kurs laikas skaudineja maudzi pilvas daugiau i apacia kai kuria diena skauda visa pilva stipriau, labai daznai buna zalios, tamsiai zalios ismatos, viduriai mano kieti visada bet stengiuosi maitintis ivairiai ir tustinuosi praktiskai kiekviena diena , dabar pastebejau daugauia pradeda mausti pilva po valgio ir pucia pilva ,nezinau kas yra , didelis aciu.
SKAITYTI ATSAKYMĄ
permusa sirdi
Laba diena.Man parukius pradejo stipriai plakti sirdis.po to pradejo stempleje rinktis kimbancios seiles kuriu negalejau atkoseti uzeidavo iki dusimo,griauze gerklei, stempleje ivairus skausmai.Kreipiausi i seimos gyditoja kuri nustate traheita.israse Ospamokso nepadejo,israse po to kitu vaistu nepam pavadinimo,tie vaistai taip pat nepadejo.Padare bendra kraujo tyrima nustate hemoglobina 177,ir holesteroli 6.79. skrandi tyriau nustate isvarza gastronsofagini refliuksa ir stemples erozija.skranzio gyditojas israse zolbex nuo kuriu mane pykino.Pries savaite meciau rukyti.mane labai neramina gerkles skausmai ,kimbancios seiles gerkleje,dziuvimas burnoje ir rytais baltas liezuvis su apnasom bei sirdies permusimas.
SKAITYTI ATSAKYMĄ
sirdies permusimai
labas.turiu problema,dienos metu skauda krutine,pati viduri,kartais visa,skausmas atrodo,kad spaudzia,kartais astrus,lyg draskytu viduj viska,o nakti negaliu visiskai miegoti,tik pradedu snausti,tai taip duoda,kad net atrodo pasoksiu i ora,atsimerkiu,atsisedu,praeina,vel bandau uzmigti ir vel tas pats,dare kardiograma,sirdies echoskopija,24 valandu ekg,rado kairiojo skilvelio releksacini sutrikima,bet tai kas darosi man,nuo to nebuna tokiu permusimu.kas gali buti.gyvenu ne lt.aciu is anksto
SKAITYTI ATSAKYMĄ
Ar tai rimta?
Laba diena, norėčiau paklausti, jau kurį laika skauda nugarą, patirpsta koja, padarė stuburo lumbosakralinės dalies rentgeno nuotrauką ir iš jos nustatė, kad dengiamosios plokštelės paryskėjusios, jų galai nusmailėję. Koks gydymas?(KT, operacija..) ar tai rimta? bandžiau atlikti KT gydomąją mankštą, bet skausmas labai paaštrėdavo. Magnetinį rezonansą kad nustatyti tiksliau darys dar negreitai, nes pas gydytoją talonas tik mėnesio pabaigoje.. Iš anksto ačiū už atsakymą.
SKAITYTI ATSAKYMĄ
kraujo tyrimai
Laba diena.Mano kraujo tyrime EOS eozinofilai 0,02 kaip ir per mazai.Nuo ko tai priklauso,Kiti rodikliai normos ribose.Man 47 metai,Ar tai gali itakot mano silpnumui.ACIU.
SKAITYTI ATSAKYMĄ
skrandis
Išsityriau skrandį. Rado daug skrandžio bakterijos,didelį uždegimą,skrandžio gleivinė ružava,grūdėta, liktais paplonėjusi vietomis.Paskyrė du antibiotikus 7d. ir omeprozolį 14d.Vaistus baigiau vartoti,bet skrandį kartais skauda,o jei neskauda tada jaučiu,kad jis neveikia,negaliu atsirūgti ir nesigirdi,kad gurgtų. Šiaip neskauda naktį kai guliu.Patarkite kokius vaistus toliau gerti ir kaip žinoti,kad bakterija išnyko?Dėkoju.
SKAITYTI ATSAKYMĄ
tustinuosi kraujais ka man daryti?
Jau 5 metus gydausi zarnyna, net pati nezinau kas man yra. Pries penkis metus stipriai apsinuodijau, nuejau pas gydytoja israse man vaistus bet nuo tu vaistu dar labiau pablogejo, paskui siunte mane i ligonine, dare tyrimus, rijau zarna, per anga kiso ziurejo mano zarnyna, bet nieko nerado. Po kiek laiko nebegalejau valgyti kepto maisto, jei valgydavau atpildavau, plaukai slinko, oda isblysko, pati isstambejau. Paskui pradejau tustintis kraujais. Teko atsisakyti keptu patiekalu, pereijau ant virto maisto, vakarais nebevalgau. 3 metus jau taip valgau. Kazkada uzvalgiau kepto maisto bet man buvo labai blogai, dvi dienas bloga buvo ir negalejau tustintis, o pilvas buvo issiputes kaip balionas. Vienu metu buvo viskas susitvarke nebesitustinau kraujais, bet kepto negaliu valgyti. Dabar vel uzejo tapati situacija vel pradejau stambeti, tustintis kraujais, nors valgau pusrycius ir pietus kuscio dydzio, daznai sriubas, koses. Nesuprantu kas man yra, gal ka galite patarti?
SKAITYTI ATSAKYMĄ
Leukopenija-limfocitoze
Laba diena, Jau beveik du metai, kai kraujo tyrimuose svyruoja WBC 2.5-2.8, limf proc. 50-55, neutr. 0.8-1.4, proc.33-40. hemohlobinas geras tik feritinas 9. Seimos gydytoja priezasties neranda, siunte pas ftiziatrus TBC atmete. Po pusmecio turiu operuotis tad iskilo klausimas ar operuos su tokias kraujo rodikliais, nes uz operacija jau sumoketa ir iseities nera. Gal patarsite kur kreiptis, o gal tai tik tokia fiziologija ? Aciu uz atsakyma
SKAITYTI ATSAKYMĄ
Širdis ir kraujagyslės
Sveiki, visad jaučiu širdies plakimą. Greitai susijaudinu, o jaudinantis ar vartojus alkoholio, kavos, matomos paryškėję kraujagysles veido srityje (ties smilkiniais), padažnėja širdies plakimo ritmas, matomas kraujagyslių tvinksėjimas. Rankų drebėjimas, delnų prakaitavimas, susinervinus, tarytum, visas kūnas tampa viena didele širdimi. Dažnai juntamas nuovargis. Taupydamas laiką ir gal būt šiek tiek bijodamas atsakymo-vengiu lankytis pas gydytojus. Tikiuosi konfidencialumo. Ačiū už atsakymus.
SKAITYTI ATSAKYMĄ
Konsultuokitės su specialistu
Plačiau »
 
Sveikas žmogus
Rubrikos
Naudinga informacija
Neradote ko ieškote?
Pabandykite pasinaudoti paieška:
© Sveikas žmogus 2014. Visos teisės saugomos